Oasis - The Masterplan (1998)

Label: Creation

1. Acquiesce (4:30)
  2. Underneath the Sky (3:24)
  3. Talk Tonight (4:26)
  4. Going Nowhere (4:44)
  5. Fade Away (4:19)
  6. The Swamp Song (4:24)

met Paul Weller

7. I Am the Walrus [Live - Edit] (6:30)
  8. Listen Up [Edit] (6:26)
  9. Rockin' Chair (4:43)
  10. Half the World Away (4:25)
  11. (It's Good) to Be Free (4:24)
  12. Stay Young (5:09)
  13. Headshrinker (4:43)
  14. The Masterplan (5:22)
avatar van bikkel2
Kijk , zo kan het ook . Een hele goed gekozen compilatie van Oasis.
B-kantjes , en die zijn alles bijelkaar genomen ook uitstekend .
Dit was een periode dat Noel de ene na de andere fraaie song uit de pen liet vloeien .
En die superbombast in I Am The Walrus die knalt werkelijk je speakers uit .
Lennon zou trots geweest zijn als ie er nog was .
Feitelijk is dit helemaal niet zo veel minder dan de eerste 2 klappers van de groep .

Ace
Ongelooflijk dat ik hier nog niet op gestemd had... Een geweldige b-sides plaat met allemaal geweldige nummer die niet onderdoen voor de albums. Beetje zoals bij Sci-fi van Suede.

avatar van Joy4ever
Ace schreef:
Ongelooflijk dat ik hier nog niet op gestemd had...
Ga je schamen Ace

Zeertjuh
Fade Away

Onbegrijpelijk. Noel G. had deze veelzijdige, schitterende songs ter beschikking, maar trakteerde ons in plaats daarvan op "Be Here Now" (en let wel: sommige songs hier zijn B-Kantjes van de singles van die plaat).

zicos
aletheia schreef:

Hij had ze niet meer ter beschikking omdat de meeste al waren uitgebracht.

avatar van Thuurke
Grootste misser is dat Sad Song niet op deze plaat staat. Dit nummer is uitgebracht met Definitely Maybe, het staat wel op de Definitely Maybe DVD en de Live by the Sea DVD en op de Don't Go Away CD single die alleen in Japan is uitgebracht.

avatar van barrett
Op deze plaat staan heel wat fijne songs. Jammer dat deze plaat niet uitgebalanceerd is maar wat wil je met een collectie B-kantjes...

beaster1256
nog een redelijke plaat van oasis met veel b kantjes , mijn favoriete nummers zijn vooral :de titeltrack en half the world away , ook talk tonight , the swamp song , listen up en rockin' chais zijn goed , de rest is iets minder maar toch een goed ( betere ) plaat van de vervelende broertjes

avatar van jeroenheinz
Ik zie deze plaat eigenlijk gewoon als een normale studioplaat. Puur vanwege de kwaliteit van de nummers en die is gewoon hoog. Favoriet voor mij is toch wel Headshrinker, dat nummer rocked toch wel heerlijk

Net geluisterd, wat een heerlijke plaat zeg.

J.O.S. schreef:
Beste "b-kantjes verzamel album" dat ik ken, en er zijn idd heel veel bands die nooit een album hebben uitgebracht of zullen gaan uit brengen met nummers van deze kwaliteit!

Pet Shop Boys - Alternative
Dit is zelfs een dubbel album met alleen maar b-kantjes. Zelfs onder PSB-fans wordt dit gezien als een fantastische verzamelaar.

avatar van Darkzone
En ook natuurlijk een andere dubbelaar, Lost Dogs van Pearl Jam vind ik veel beter dan deze. Ik vind The Masterplan niet zo geweldig helaas.

avatar van Ampivinni
aletheia schreef:

neemt niet weg dat Be Here Now een geweldige plaat is (beetje aan de lange kant mischien)

avatar van Robbie Keane
Ik weet niet wat ze met de stem op Fade Away hebben gedaan maar het maakt de track helemaal af.
Die rockt zoveel harder dan de akoestische versie van Noel.

avatar van Robbie Keane
Rockin' Chair heeft echt een briljante tekst.
Had zo op Morning Glory kunnen staan, past mooi tussen She's Electric en Cast No Shadow.

avatar van Jizze
Geweldige collectie b-sides! Niet te geloven dat deze tracks het allemaal niet tot op een album hebben geschopt. Mijn favorieten: Acquiesce, Talk Tonight, Going Nowhere, the Swamp Song en the Masterplan.

avatar van Ducoz
Darkzone schreef:

Pet Shop Boys - Alternative

Pet Shop Boys vind ik echt drie keer niets, maar goed over smaak valt niet te twisten

Ik denk dat ik dit toch een erg fijne plaat vind, en erg blij ben dat ik hem toch maar heb gekocht!
Ik las eerder dat deze niet onder doet voor de eerste 2 platen, ik vind Definitely Maby beter, maar Morning Glory vind ik iets minder..

avatar van Robbie Keane
Krapjes dat Round Are Way er niet op staat, die is echt een van de beste B-Sides OOIT.
Wonderwall had sowieso een geweldige single... met ook nog The Masterplan.

avatar van Dutchmuppet
It's good to be free klinkt live toch echt veele malen beter met die psychodelische up-beat gitaar riff aan het begin, en dat Liam halverwege de hoogte kiest waar hij eerder de laagte koos weet mij toch wel te grijpen

avatar van oceanvolta
Deze plaat met b-kantjes is nog beter dan een hoop van de later uitgebrachte platen. Acquiesce, Talk Tonight en The Masterplan hadden zo op What's the Story gekunt. Topplaat!

avatar van hpdewin
Day by day there's a man in a suit who's gonna make you pay
For the thoughts that you think and the words they won't let you say

Zo ver als Underneath the Sky, Rockin' Chair of Listen Up zal noel het niet meer kunnen schoppen

Gelukkig staan deze nummers niet op morning glory, had er helemaal niet bij gepast.

Wat is Acquiesce toch een fantastisch nummer zeg. Eigenlijk nog beter dan de a-kant (Some Might Say).

avatar van lennon
Oasis was zeer gul naar de fans toe tijdens de eerste jaren, 2 steen goede albums, en dan ook nog eens singles met 2 of soms zelfs 3 nieuwe nummers. Deze nummers hadden net zo goed een 3e fantastische album kunnen opleveren, kwalitatief zo hoog.

Acquiesce wordt veel genoemd, en terecht, maar ook rockin' chair vind ik erg de moeite waard, en zo nog vele. Leuke verzamelaar dus.

Jammer dat het stopte bij Be here now.

Darkzone schreef:

Met terugwerkende kracht (herontdekking van Oasis) vind ik dit een ijzersterke verzamer-cd en is The Masterplan een van mijn favoriete tracks van Oasis.

avatar van Ronald5150
"The Masterplan" is een prachtige verzameling b-kantjes van Oasis. Verbazingwekkend hoeveel goede nummers Oasis blijkbaar achter de hand heeft gehad in vergelijking met het reguliere uitgebrachte materiaal. Dit album bevat een aantal zeer sterke songs, zoals bijvoorbeeld opener "Acquiesce", maar ook "Talk Tonight", "Rockin' Chair" en het gelijknamige en afsluitende "The Masterplan". Hierbij komt nog eens een aantal stevige rockers die als singles niet hadden misstaan. Eigenlijk vind ik "The Masterplan" samen met hun debuutalbum "Definitely Maybe" en opvolger "(What's The Story) Morning Glory" behoren tot het beste werk van Oasis. En dat zegt eigenlijk al genoeg over de later uitgebrachte albums.

avatar van sjoerd148
Wat waren de mannen in topvorm deze periode zeg!
Acquiesce, Talk Tonight, Fade Away, Listen up en de geweldige uitvoering van Beatles' I am The Walrus zijn voor mij de toppers terwijl de rest ook van een prima niveau is.
Geweldig album.

avatar van Luca Brasi
Album met b kantjes maar het rockt de pan uit en is stukken beter dan Bv dig out your soul

avatar van VladTheImpaler
Al deze nummers zijn dan ook ten tijden van Definitely Maybe en Whats The Story (Morning Glory) geschreven. Zo'n beetje alles Noel in die tijd schreef was goud.

Dardan
Een album met stuk voor stuk geweldige nummers. "Listen Up" en "The Masterplan" behoren tot de beste Oasis-nummers ooit, dan heb ik nog een handvol nummers niet genoemd naast het fenomenale "Acquiesce": het beste wat deze heren ooit gemaakt hebben. Eigenlijk is dit het beste Oasis-album dat er is, maar goed, dit beoordelen als regulier album zou ook wat oneerlijk zijn denk ik dan.