Lambchop - FLOTUS (2016)

Alternatieve titel: For Love Often Turns Us Still

Roots
Label: Merge

1. In Care of 8675309 (11:51)
  2. Directions to the Can (3:32)
  3. Flotus (3:29)
  9. Writer (3:41)
  10. NIV (4:35)
  11. The Hustle (18:12)
dix
Een nieuwe... en een tour. Nice News ?
En wat zijn die opener en afsluiter lang ...

avatar van Lura
Dan heb je de lengte van de tekst van de opener nog niet gezien, meer dan 3 a4tjes. Behoorlijk elektronisch.

dix
Ah, Kurt wil die Nobelprijs óók..

avatar van brt
brt
Oei, die eerste twee liedjes beloven weinig goeds. Hou zeker van elektronisch, maar het moet je wel als gegoten zitten als artiest. Die indruk krijg ik niet. Als je je dan toch op dat pad begeeft, doe het beter dan dit. Z'n stem blend ook niet met de overige instrumenten op deze manier.

avatar van heartofsoul
Zo op het eerste gehoor vond ik vooral The Hustle veelbelovend. Ben benieuwd naar het hele album, dat ik zeker ga beluisteren.

Volgens mij zit er achter het irritante stem-effectje heel mooie muziek verstopt. Maar ja.....

avatar van wexxel99
Helden; ze komen en ze gaan en sommige blijven bestaan. Helaas geldt dit niet voor Kurt en zeker ook niet voor Bon Iver. Mocht graag naar deze mannen luisteren, maar helaas is het prachtige intieme verdwenen. Allebei kunnen ze niet met hun fikken van de autotune en de stemvervormers afblijven. Het zal allemaal wel onder het mom van de ontwikkeling van de artiest zijn, maar helaas erger ik me groen aan deze muppets.
Niets mis elektronische invloeden in de hedendaagse folk, maar waarom nu die vreselijke Kanye West dramatiek.
Weinig mis met de muzikale omlijsting, maar die verdomde muppetstem verdraag ik niet.
Ik ga hier maar niet op stemmen, omdat ik denk dat ik geen objectieve stem af kan leveren.

dix
Goh, wat een emoties ... dat maakt wel nieuwsgierig. Lambchop's Snowflake Midnight ?

avatar van E-Clect-Eddy
Vanaf vandaag tijdelijk te beluisteren via NPR first listen

Lang, lang, lang niet meer naar deze act geluisterd. Morgen dan maar weer eens.

avatar van philtuper
Ik krijg bij het nummer Old Masters een soort van lounge gevoelens. Brrrrr! Word daar niet blij van. Alhoewel de vocoder hier spaarzamer is ingezet begrijp ik niet goed waarom dat we niet gewoon Kurt's prachtige warme timbre mogen horen. Maar goed, paar luisterbeurten ertegenaan gooien en dan maar hopen dat Kanye West niet meer om de hoek komt kijken...

stenen kloten krijg ik hiervan

fantastische plaat, door de overgrote meerderheid van de muziekpers de hemel ingeprezen als één van de mooiste platen uit zijn carriere, en toch zijn hier weer dezelfde muziek"fans" die exact dezelfde commentaartjes geven als bij de nieuwe bon iver. oh neeeee, bliepjes, electronica, een beetje autotune, een beetje vocoder...

djeezes jongens, is het nu zo moeilijk om eens met een open geest te luisteren en de muziek onder al die al bij al heel beperkte effectjes te ontdekken en te waarderen?

mooi overigens hoe kurt wagner op deze plaat die kleine vernieuwinkjes perfect weet in te passen in het lambchop geluid dat hem nu al ongeveer 20 jaar als gegoten zit. ultiem hoogtepunt? vooruitgeschoven single "the hustle" waar zijn croonende zelf op een heerlijke manier botst met lichte, zelfs wat loungy electronica en een quasi geïmproviseerd lijkende, jazzy songstructuur.

goed hoe ie zijn goesting blijft doen en vooral niet luistert naar de "fans" die hem liever nog eens de zoveelste "is a woman" of "nixon" zouden horen maken.

khonnor schreef:
stenen kloten krijg ik hiervan

Dat dit album door de overgrote meerderheid van de pers de hemel in geschreven wordt, is absoluut niet waar. Uit zeer betrouwbare bron (iemand uit de groothandel) heb ik begrepen, dat de meeste recensenten helemaal niets met dit album hebben. Overigens bepaal ik gelukkig altijd zelf of ik iets goed vind of niet, maar daar behoort dit album zeker niet bij. Naast het gerommel met het vervormen van de stem zijn de composities niet echt om over naar huis te schrijven. Maar het blijft muziek, ieder zijn meug.

Lura schreef:

dan moet u eens kijken op een site als metacritic.com. de recensenten van de gespecialiseerde muziekpers in de UK en de USA zijn vrij unaniem lovend over deze plaat. met alle respect, ik vertrouw meer op hun opinie dan op die van de gemiddelde recensent schrijvend voor oor of andere gelijkaardig gedateerde boekjes uit Nederland.

avatar van Lura
Engelse en Amerikaanse pers lees ik niet meer, zijn "iets" te chauvinistisch. Zoals ik al aangaf vertrouw ik het liefste om mijn eigen oren en die zeggen dat het album voor mij niet boven de grauwe middelmaat uitkomt. Ieder zijn meug.

Lura schreef:
Engelse en Amerikaanse pers lees ik niet meer, zijn "iets" te chauvinistisch.

Zo, dan vallen er meteen een hele hoop informatiebronnen weg. Op welke fora kun je dan nog iets terugvinden over een release als Flotus?

avatar van heartofsoul
Dat de door Metacritic verzamelde recensies zo positief zijn zegt mij niet zo erg veel, beste khonnor. Ben er in ieder geval niet zo van onder de indruk. Heb het album een paar maal beluisterd en ben er bepaald niet van gecharmeerd. En ik vertrouw, net als Lura, op mijn eigen oren, en bepaal dus zelf wel wat ik van een album vind. De communis opinio zegt me helemaal niets.

khonnor schreef:
stenen kloten krijg ik hiervan

Wie zegt dat ik niet met open geest luister? Schei toch gauw uit met dat veroordelende toontje van je! Ik mag toch zeker zelf een mening hebben? Heb van Lambchop een heleboel albums in de kast staan en ze zijn allemaal anders en toch uniek. Genoeg in ieder geval om een mening te mogen vormen om deze en die vind ik op het eerste gehoor minder. Gelukkig mag ik dat zelf beoordelen. Ga jou toch ook niet beschimpen omdat je het toevallig een wereldalbum vindt? Laat iedereen in zijn eigen waarde als hij of zij een mening ventileert. is dat nou zo moeilijk?

avatar van David B
Lura schreef:

Eens dat je op je eigen oren moet vertrouwen. Maar eigenlijk zeg je eerst dat Khonnor ongelijk heeft en als hij met een bron komt waaruit blijkt dat de recensies niet zo slecht zijn dan is de amerikaanse pers in zn totaliteit ineens irrelevant?

avatar van philtuper
Volgens mij is dat een persoonlijke mening David B. Lura vindt de Amerikaanse pers te chauvinistisch maar dat wil niet zeggen dat de Amerikaanse pers te chauvinistisch is. Dat is iets verschillends alhoewel ik het min of meer wel met Lura eens ben.

Overigens vind ik het openingsnummer heel fijn, ook mét Kurt's stem door de vocoder gehaald...

avatar van David B
philtuper schreef:

Dat klopt, het is ook een mening en daar gaat t me niet om. Het gaat me er om dat khonnor weerlegt dat de pers negatief is, en dat dit vervolgens als niet te zake doent wordt afgedaan. Dan moet je ook niet zelf over de pers beginnen.

Maar goed ik moet bekennen dat ik m zelf nog niet geluisterd heb. Ga ik nu maar eens doen

dix
Wat zijn er bij dit album veel users die hun oordeel baseren op wat zij met eigen oren hebben gehoord. Opmerkelijk ... Ik haal mijn mening gewoon van Pitchfork, dat is veel makkelijker.

Goeie plaat, hun beste in jaren. Kan zo maar eens hoog eindigen over een week of zes.

avatar van philtuper
Ik haal mijn mening uit de Penny of de Tina.

avatar van heartofsoul
Misschien wel de teleurstelling van het jaar voor mij op muziekgebied. Het hele album verpest door die verdomde autotune, dat trek ik niet. De songs zijn bovendien ook niet al te flitsend. Wel klinkt het album als een klok, maar dat geldt wel voor meer cd's die ik niet interessant vind.
Al die juichende recensies heb ik trouwens met een glimlach gelezen. Ik zet How I Quit Smoking
vanavond maar weer eens op.

dix schreef:
Goeie plaat, hun beste in jaren.

Misschien is dat voor MusicMeter gebruikers wel zo.
Klopt, dat het hun beste album sinds jaren is, de vorige verscheen in 2012, overigens een redelijk goed album.

khonnor
hahaha, ik kan musicmeter echt niet meer serieus nemen. Een gemiddelde van 3.04 voor deze plaat omdat een paar ontgoochelde conservatieve fanboys zich niet over het gebruik van vocoder (geen autotune!!) kunnen zetten? Grapjassen!

avatar van SébastienY
Is typisch voor vrij grote namen. Komt wel goed

avatar van samslam
Ik hoop toch ook dat het is zoals bij films, dat dit de 3d-versie is met dat brilletje waar je schele hoofdpijn van krijgt, en dat die "verschrikkelijk conservatieve fanboys" die intens genieten van een warme, karaktervolle stem van de zanger, binnenkort gewoon een 2d-versie zonder vocoder kunnen beluisteren.

Dat gebruik van vocoders doet ook sterk denken aan 'contemprorary art' en de discussies daarover in school vroeger. Als ik een drol tegen de muur gooi, was het volgens die leerkracht geen kunst. Wanneer daarentegen een kunstenaar die de kwaliteiten heeft om prachtige schilderijen te maken, besluit om zijn kwaliteiten niet te benutten, maar wel stront aan een muur smeert, dan is er zogezegd wel sprake van kunst. De zanger van Lambchop heeft prachtige zangkwaliteiten, maar dat houdt daarom niet in dat ik mij deze stront in de oren laat smeren.

Genoeg over fecaliën

avatar van wexxel99
Tja Khonnor neem de users (fanboys..hahaha) dan maar niet serieus en baseer je absurd hoge beoordeling maar op de internationale journaille. De vocoder (en autotune) verkracht deze geforceerd hippe plaat tot op het bot. Gelijk langdurige users voor conservatievelingen uitmaken vind ik van een zeer laag iq betuigen.
Maar goed je gedraagt je als een fanboy die zich in zijn kuif gepikt voelt en dat kan ik dan met geen mogelijkheid serieus nemen.
Dat er bijna geen stemmen bij DM Stith staan (autotune/vocoder!!!!) vind ik op zijn liefst gezegd zeer merkwaardig

wexxel99 schreef:

1. mijn score is gebaseerd op meerdere luisterbeurten, dus wie ben jij om te stellen dat deze score absurd is
2. sommige mensen storen zich blijkbaar niet aan het gebruik van vocoder op deze plaat. get over it, please.
3. zinssneden als "geforceerd hippe plaat" en "fanboy die zich in zijn kuif gepikt voelt"? seriously? en dan verwacht je dat ik jou bericht serieus neem?
4. die dm stith heb ik nog niet beluisterd maar staat op het lijstje

dit is een verdomd knappe plaat van een artiest die al bijna 30 jaar meegaat en zich niet in een hokje wenst te laten duwen. gedurende zijn carrière heeft hij al soul, country, lounge, chamber pop, new wave, etc... in zijn eigen geluid verweven, en nu acht hij de tijd rijp om die sound op te leuken met wat zachte electronica en al bij al beperkt gebruik van stemvervormers. dat jij dit af doet als "geforceerd hip" zijn, bewijst enkel dat je zelfs geen moeite wilt doen om je open te stellen voor iets wat niet in je verwachte sonische plaatje past.

en neen, ik kan users die zich op een dergelijke manier opstellen, die een artiest afvallen omdat hij eens iets anders probeert, echt niet serieus nemen. dat is exact het conservatisme waarvan ik bijvoorbeeld bij progrock stenen kloten van krijg. dan baseer ik me liever op de internationale journaille die wel ervaring heeft met het doorprikken van wijzigingen in de sound van een artiest, een plaat beoordeelt op basis van songs, muzikale kwaliteiten en intelligentie, en niet de bomen inkruipt als een artiest het aandurft om een paar stemvervormertjes te gebruiken.

by the way, samslam, ik kan mij vergissen maar van jackson pollock zei men ook ooit dat zijn schilderijen leken alsof iemand lukraak wat stront (lees verf) op een doek had gepleurd. enkele jaren geleden werd één van zijn meesterwerken verkocht voor meer dan 200 miljoen dollar. om maar te zeggen dat de beoordeling kunst (en dus ook muziek) uiterst relatief is.

dix
Kurt Wagner is nooit een behaagziek type geweest, ook al is zijn werk niet bepaald stekelig. Het zijn juist de meest confessionele platen van Lambchop die ik het minst wist te appreciëren. Dus naarmate ik hier meer berichten lees en sommige users steeds hoger in de boom zie klimmen, des te nieuwsgieriger ik word.