Mercury Rev - Snowflake Midnight (2008)

Label: V2

1. Snowflake in a Hot World (3:58)
  2. Butterfly's Wing (4:06)
  3. Senses on Fire (3:31)
  4. People Are So Unpredictable (There's No Bliss Like Home) (6:41)
  5. October Sunshine (2:13)
  6. Runaway Raindrop (5:56)
  7. Dream of a Young Girl as a Flower (7:55)
  8. Faraway from Cars (3:20)
  9. A Squirrel and I (Holding On... and Then Letting Go) (3:54)
Father McKenzie
All Is Dream was tot nu toe het enig album dat ik heb en had gehoord van deze aparte band.
Ik heb het er nog maar eens op gewaagd, en ik treed Edwin voorlopig bij;
Moeilijk te beoordelen plaatje.

Ik vind het eigenlijk toch wel als een warm bad klinken en het electronische geluid dat wat naar trance neigt is lang niet slecht.

Filmisch is precies het woord dat ook bij me opkomt als ik de plaat beluister.

En beste Nederlanders, het moet mij eens van het hart; het is een plaat BEluisteren en niet luisteren.

Owel BEluister je een plaat of je luistert NAAR, maar dan moet dat woord NAAR er beslist bij, want dat "ik luister die of die plaat" is taalkundig gewoon onjuist en lijkt me geheel een vorm van grove taalverloedering en alleszings taalverarming, één van mijn grootste ergernissen aan de taaldevaluatie van tegenwoordig. Ik zal het taaltopic eens moeten opzoeken, vrees ik.

Voorlopig geef ik de plaat nog geen score mee, meerdere luisterbeuren dringen zich op.

Ik ga de plaat dus nog verschillende keren (en niet : -tig keren, ook zo iets vreselijks, dat onbestaande woordje -tig) BELUISTEREN, ik luister NAAR dit album tot ik een beoordeling kan meegeven.

Father McKenzie
Dit is een album dat meerdere luisterbeurten vraagt. Een groeiplaat, en geen makkelijke ook. Maar het loont, want hoe vaker je hem draait, hoe meer hij prijsgeeft; voorlopig is mij dit album al 3.5 waard. Héél apart qua sfeer hoor.

avatar van Madjack71
Helemaal met Father eens. In den beginne, denk ik mwoah niet onaardig, met af en toe wat momenten die flink uitpakken, de zang moet nog zijn weg vinden.....maar elk nummer heeft wel iets wat je naar de kern toetrekt en je meeneemt. Zelf zou de muziek met wat minder zang, misschien nog wel net dat beetje meer kunnen hebben.
Maar idd. het heeft best wel een aparte sfeer over zich.
Doet mij een beetje terug brengen naar acts als Laurent Garnier/Bandulu en de vroege Chemical Brothers.

avatar van barrett
Deze plaat heb ik deze middag voor 2 euro gekocht. Ik schrok enorm toen ik de naam Mercury Rev las op de hoes... Lang heb ik dus niet moeten twijfelen om deze mee te nemen.

Maar als ik nu het gros van de recensies lees dan ontdek ik een ware tweestrijd aan ideeën ik popel alvast om deze plaat te horen...
Verdere meningen volgen later...

Parlotones
Heb een hele mooie tip voor alle Mercury Rev liefhebbers, neem eens de tijd voor de band The Asteroid #4.
ze hebben zeker 5 Albums uit gebracht met hoge kwaliteit's muziek.
Persoonlijk vind ik ze te vergelijken met M R.
Bij mij begon het een paar jaar geleden met de single My Love een gelijknamige titel van M R van het album The Secret Migration. Hoop op veel nieuwe Asteroid #4 fans ze verdienen het.

Parlotones
barrett schreef:

Verdere meningen volgen later...

barret ben je nog niet van de schrik bekomen? Ik vind het een pracht album met als uitschieters 4,6 en 7 want ik hou erg van 5 min plus nummers.