Kensington - Control (2016)

Label: Universal

9. Bridges (3:38)
  10. Storms (4:11)
  11. St. Helena (4:42)
avatar van Emile93
Ben benieuwd naar het nieuwe werk van Kensington!

avatar van mjk87
Hm, net nu die terreur op de radio een beetje aan het afkalven was, komen ze weer met nieuw materiaal.

Niet dat ik dit pure bagger vind (het luistert wel makkelijk weg), maar met vijfmaal per dag minstens begint het wel vrij vervelend te worden. Die stem, alle liedjes die op elkaar lijken.

avatar van adri1982
Do I ever is anders wel en mooi nummer, dat vind ik sowieso. De rest van dit nog te verschijnen album en ik echter nog niet, maar ik ben het niet eens met het bovenstaande bericht van mjk'87, dat de muziek van Kensington vervelend wordt. Daarnaast ken ik maar twee nummers van de rockband, die op elkaar lijken; War en Done with it die op hun beurt weer lijken op Call it love van Poco uit 1989. Hun andere nummers die ik op Vultures en Rivals heb gehoord, variëren best veel, en ik ben benieuwd naar hoe dit album in zijn geheel zal gaan klinken.

Mooie albumhoes!

Keramiek
De zanger van Kensington zingt alsof hij moet poepen, maar dat dit niet goed lukt. Hij kijkt er ook vaak moeilijk bij, heel streng. Verder vind ik dat de bassist van Kensington heel erg goed bij Di-rect zou kunnen passen en andersom. Ze hebben iets van elkaar weg.

avatar van Aladdin
mjk87 schreef:

Helemaal mee eens, je kunt er prima naar luisteren, maar inmiddels weet je het ook wel. Benieuwd ben ik dan ook niet, het zal wel weer hetzelfde klinken.

Keramiek schreef:

Hij zou eigenlijk ook wel bij Normaal passen als ik heel eerlijk ben.

Verder is het weer groot groter grootst en hoor ik niets nieuws/anders dan de vorige zeer succesvolle plaat. Dat deze goed gaat scoren lijkt mij duidelijk.

Het is heel makkelijk om flink te bashen. Nu Kane er niet meer is moeten we het toch op andere band kunnen nietwaar?
Nee, het is ook niet echt mijn soort muziek, maar als je een partner hebt die het wel kan waarderen dan is het zo erg niet (er zijn namelijk veel ergere artiesten op dat vlak). Ook live vond ik ze eigenlijk best vermakelijk.

Mijn enige echt grote kritiek is dat ze wel heel erg weinig moeite hebben gedaan om geen kopie van de vorige albums te maken. Nu begint het wel heel erg op een trucje te lijken, sterker: daar hoeft niemand meer over te twijfelen.

Je weet nu onderhand wel wat je van Kensington kunt verwachten dus verbaast het me altijd weer hoeveel mensen het dan toch weer gaan opzoeken terwijl ze het op voorhand al niks vinden (bashen is blijkbaar leuker dan ik dacht).

Ik snap een hoop kritiek, het eeuwige herhalen gaat vervelen. Maar slecht? dat valt best mee. Mijn smaak is het niet helemaal maar af en toe eens wat van deze bombast is helemaal niet erg eigenlijk.
En mensen die dit doorlopend opzoeken wetende wat ze kunnen verwachten moeten onderhand eens wat anders gaan opzoeken lijkt me

Hendrik68
aERodynamIC schreef:
..... mensen die dit doorlopend opzoeken ......
Jij hebt best wel een beetje gelijk met je stukje Eric. Maar het probleem is dat je Kensington bepaald niet op hoeft te zoeken. Je zet je radio per ongeluk op radio 3 en gegarandeerd dat je Kensington binnen een uur hebt gehoord. Dat is bepaald geen opzoeken. Als je dan de Troetelschijf van de week van de nieuwste Kensington hoort en dat ook nog eens meerdere malen op een dag, dan wordt niet bashen op dit stukje goedkope plastic wel erg lastig. Maar behalve dat nummer heb ik verder niks gehoord en als ik radio 3 op het goede moment aanzet dan hoop ik ook niet meer te horen. Ik heb Rivals al gehoord en dat was al de hel op aarde.

avatar van vigil
Voor een nieuwe plaat van zo'n grote band staan er maar heel weinig berichten dus het valt hier toch enorm mee met bashen enzo

Hendrik68 schreef:
[Maar het probleem is dat je Kensington bepaald niet op hoeft te zoeken.

Ik luister nooit naar de radio dus die ervaring heb ik niet

Vrienden zijn heeeeeeel grote fans (kennen de bandleden nu ook wel) dus ik hou wel een beetj ein de gaten wat deze band doet.

vigil schreef:

Gaat heus nog wel komen. Het album komt morgen pas uit en de grote promo is net begonnen

Ik doel ook meer op algemeen bashen en niet alleen hier op MusicMeter.

avatar van hidalgo
kinderpop ik houd niet van dat gekwijl 13 eieren in een dozijn
0.5 voor de hoes

Dat St Helena is toch wel een ongelooflijke fijne en goede plaat en zeker vernieuwd voor het Kensington geluid. Eens kijken of ik hem in de loop der tijd net zo ga waarderen als "We are the young".
Daarom ben ik ook benieuwd naar de rest van het album.

De laatste twee nummers zijn zeker niet verkeerd. Zo hadden ze er meer van mij mogen opzetten.

aERodynamIC schreef:

Die laatste twee ja. Prop een album vol met dat soort songs en ik geef minimaal 4 sterren (mits smaakvol uitgevoerd, natuurlijk). Maar ik hoop dat ze hier in de toekomst meer mee gaan doen.

Dit album is wat mij betreft, mede door de iets gewijzigde inslag t.o.v. "Rivals", wel 3 sterren waard.

Daarnet nog eens in zijn geheel beluisterd en ik kom tot de conclusie dat de drie sterren die ik eerder gaf wat mij betreft mogen blijven staan, maar dat ze slechts te danken zijn aan de laatste twee tracks. De rest hebben we al gehoord.

De Kings Of Leon vergelijking is al vaak gevallen, en dus zou ik graag anders zijn begonnen, maar helaas moet ik bij het begin van Do I Ever gelijk aan die band denken.
Vervolgens hoor ik toch wel het vertrouwde Kensington geluid, want men mag zeggen wat ze willen, ze hebben wel degelijk een eigen geluid.
Kensington is net als Kane een Nederlandse band die voor het grote gebaar gaat.
Totaal niks op tegen, want als je de grote zalen kan vullen, dan moet je er wel voor zorgen dat het publiek waar voor zijn geld krijgt, en een feestje kan bouwen.
Uiteraard zijn dit grotendeels dezelfde personen die samen met dezelfde vriendengroep naar Vrienden Van Amstel gaan, helemaal niks op tegen.
Als je als band zijnde de nodige zendtijd krijgt bij RTL Late Night, dan mag je trots zijn.
De keuze zal liggen tussen een minuutje De Wereld Draait Door, of daadwerkelijk een aantal avonden een nieuw nummer spelen.
Sinds Giel Beelen steeds minder luisteraars heeft op Radio 3, lijkt mij de keuze duidelijk.
Is er dan helemaal geen vernieuwing te horen?
Zeker wel, er wordt geflirt met wat dansbeats, er is ruimte voor meer warmte, en het geluid klinkt nog voller.
Met Control voldoet Kensington geheel aan de wensen van de doelgroep, en zorgen ze voor genoeg afwisseling op de plaat, zodat het voor hun nog genoeg uitdagingen over blijven.
Zijn die negatieve kritieken dan terecht?
Nee, want dit is geen album voor mensen die op zoek gaan naar de een of andere moeilijke plaat, die wel elke luisterbeurt beter hoort te worden, of waarbij het kwartje later hoort te vallen, maar zoals bij mij blijft steken, zoals bij de laatste Bon Iver.
Control is voor het publiek welke ook hun vorige twee, of in sommige gevallen zelfs drie albums, met veel plezier kocht, en ook van deze weer vrolijk wordt.
Ikzelf zal deze over een half jaar wel bij de Aldi kopen voor een paar Euro, want ondanks succesvol in de eerste paar weken, beland deze daar wel gebroederd naast de laatste van Anouk in de uitverkoopbakken, ergens tussen de K3 sokken en de Disney DVD’s.

avatar van Poepie34
0,5
Na een luisterbeurt krijgt dit album een 0,5 en dat is heel erg veel!

avatar van Heer Hendrik
Hendrik68 schreef:
Maar het probleem is dat je Kensington bepaald niet op hoeft te zoeken. Je zet je radio per ongeluk op radio 3 en gegarandeerd dat je Kensington binnen een uur hebt gehoord..

Radio 3 ??!! Is dat niet die zender die altijd belooft nieuwe muziek te draaien. Vandaar dat die zender op sterven na dood is. Dat is voor een radiozender zo achterhaalt. Mensen kunnen tegenwoordig veel sneller aan nieuwe muziek komen dan een radiozender kan uitzenden. Radio dient tegenwoordig meer als achtergrondmuziek dan dat je er echt naar luistert.
Ok on topic. Lekker plaatje en ligt in het verlengde van de rest van de band. Ik kan het wel waarderen en het behoort ook al niet meer tot nieuwe muziek, dus waarom het op radio3 gedraait wordt is mij een raadsel

Het album begint met vooral veel van hetzelfde. Bij de eerste drie nummers heb je niet door dat het om de nieuwe plaat gaat. Regrets daarna is wat experimenteler en klinkt interessant. Halverwege het album volgen wat ballads. Het afsluitende Storms is een van de hoogtepunten van het album wat mij betreft. Geen slecht album, dat zeker niet, maar het volgende zal de band zichzelf toch echt moeten gaan vernieuwen.

avatar van dielinquent
Zelf zeiden ze nogal stellig bij RTL late night dat ze met deze plaat een vernieuwende weg zijn ingeslagen omdat ze niet telkens dezelfde plaat willen maken. Vervolgens spelen ze elke avond een track van de plaat en wat hoor je: dezelfde plaat als de vorige twee.
Helaas deze Nederlandse Kings Of Leon doet het zelfde als de Nashville Kings Of Leon, in herhaling vallen. Jammer

avatar van rr66
Waarschijnlijk komt het doordat ik niet zo'n muziekenner cq expert ben als de vele anderen die hier het album afbranden, maar ik vind het een lekker album om naar te luisteren. Ook al is is het inderdaad een typisch Kensington geluid...
St Helena springt er, wat mij betreft, ver bovenuit! Wat een waanzinnig goed nummer!

avatar van Venceremos
Moedermavo-Engels

avatar van Lura
Venceremos schreef:
Moedermavo-Engels

Heb jij daar op gezeten dan?

avatar van milesdavisjr
Bij elke plaat van Kensington denk ik; wat een fijne catchy muziek maken deze jongens. De nummers schreeuwen al na enkele luisterbeurten om meegezongen te worden. Na enkele dagen bekruipt mij elke keer weer hetzelfde gevoel; lekker op het eerste gehoor maar het nieuwtje is er al snel af. De bombast, de 'straight to your heart' aanpak en dezelfde formule loslaten op elk nummer laat weinig ruimte voor spontaniteit en muzikale ontwikkeling. Dat is jammer want op het nummer; Storms laat de band horen wel degelijk oog en oor te hebben voor het wat serieuzere werk.

Ik snap het bashen op Kensington (al valt het hier nog mee) niet zo. Ik begrijp wel dat mensen het misschien niets vinden qua stem of dat de sound die Kensington heeft hen verveelt na een aantal luisterbeurten, het is altijd een kwestie van smaak natuurlijk.
Voor de goede orde: Ik deel die mening niet.

Ik vind dit veruit het beste album tot nu toe van Kensington. Sterker nog, ik vind het knap dat je als band na het vorige album Vultures voldoet aan de verwachting/hoop van de fans. Namelijk een doorontwikkeld album. Kensington heeft zich wel degelijk (in tegenstelling tot andere meningen op dit forum) ontplooid en een tipje van de sluier opgelicht van hun kunnen. Natuurlijk staan er wat nummers op die makkelijker in het gehoor liggen en wellicht niet verassend zijn voor d emensen die dat graag zoeken, maar dat is imo niet erg. Het is zelfs ook wel lekker, ik hoef niet iedere keer dat ik een band luister verrast te worden, dat gaat namelijk ook vervelen. Soms is het ook fijn als iets meteen lekker in het gehoor ligt. Kensington kan dat in ieder geval naar mijn mening erg goed en op dit album hebben ze daar minder gebruik van gemaakt dan het vorige. Bijvoorbeeld in de nummers Regret/St. Helena/ Storms. Geweldige songs. Control en Regret voor mij de toppers.
Uiteindelijk speelt er ook wel een beetje vaderlandse trots mee, tof dat een Nederlandse band zo'n internationaal geluid kan hebben, als wordt het dan bestempeld als stadionrock.
Ik hou ervan. 4 sterren. Ga zo door.

Shiver schreef:

Als het vorige album idd Vultures was dan zouden ze zich hebben doorontwikkeld...

Excuus Rivals bedoel ik uiteraard. Kuddo's voor je oplettendheid

avatar van rolandobabel
Dit album toont aan wat er mis is met mainstreammuziek tegenwoordig. Het is echt vleesch noch visch, echt muziek waar niemand aanstoot aan zou nemen. Ik kan geen originele noot, nog akkoordwending vinden, supervoorspelbaar allemaal. Hier en daar flarden editors, kings of leon, bastille, veel midtempo refreintjes, Ik zou tegen Kensington willen zeggen; ga eens terug naar de basis, waar gaat het bij rock n roll echt om? vermijd de overproductie, doe eens een lo-fi productie, en vooral zou ik willen zeggen; geef het niet op, er is nog hoop......of ben ik nu naief?

avatar van rolandobabel
Ik wil hier nog aan toevoegen; Kensington, ga niet wachten tot er een Sex Pistols komt of Nirvana die rock n roll een schop onder de kont gaat geven. Jullie zullen de weg zelf moeten vinden.