In 2014 deed Chrissie Hynde net alsof ze solo ging met
Stockholm en nu doet ze net alsof ze weer een Pretender is.
Solo, just for pretends
Alone klinkt als een cover van een Lou Reed nummer, in elk geval lijkt het alsof Lou het geschreven heeft en in elk geval in zijn stijl opgenomen. Het neuzel in de studio in de eerste seconden moet de indruk wekken dat dit live is opgenomen, dat is het waarschijnlijk niet maar veel zal er niet aan
overdubs gedaan zijn. Blijkt achteraf tekstueel het sterkste nummer op het album. Ook
Roadie Man klinkt vanaf het begin lekker iets wat
laidback 60s, voorlopig mijn op twee na favoriet.
Gotta Wait en we zijn weer vinnig aan het stampen, maar tekstueel niet zo bijzonder. Het is leuk aangekleed met grommende gitaar en 60s elektrisch orgeltje.
Never Be Together klinkt muzikaal prima en het is ook mooi aan elkaar gevlochten met de voorganger maar doen verder niet heel erg veel.
Let's Get Lost en Chrissie zoekt de limieten op van haar stem in de refreinen en dat gaat maar net goed. Of dat live ook gaat lukken? De stem klinkt erg dun hier en daar.
Chord Lord heeft een 70s feel, ook weer een klein beetje a la Lou Reed.
Blue Eyed Sky en hints van Pretenders klassieker
2000 miles dringen zich op, mooi maar evenaart het nergens, alleen misschien in de eerste 30 seconden.
The Man You Are tokkelende gitaren en ook hier diverse muzikale hinten naar de 60s. Ben er niet uit of dit nu het meest interessante nummer is of juist het minste. Net als het slotnummer valt deze nog het meest uit de toom met de rest van het album.
One More Day voor het eerste klinkt Chrissie een beetje oud en een heel klein beetje zeurderig. Lijkt een
labour-of-love nummer, dat wil zeggen dat ze zich verplicht voelden om dit nummer te voltooien, een moetje.
I Hate Myself klinkt als trage old skool 60s Blues Rock met Surf, aardig bovengemiddeld nummer die eigenlijk pas in de laatste zin betekenis krijgt.
Death Is Not Enough en het album begint langzaam als het afwerken van een serie Pretenders ingrediënten te klinken. De titel is indrukwekkend maar de rest van de tekst niet zo alhoewel ook dit muzikaal weer prima is. Hier heb je eigenlijk een jonge Chrissie nodig. "I'm the one to mellow you" de link met de titel ontgaat me.
Na een kort pauze van 20 seconden komt de single
Holy Commotion, het is geen bonusnummer maar door die stilte lijkt het dat dus wel. De single wijkt ook sterk af van de rest van het album met Fuzz en veel meer elektronica. Een leuk speels nummer, maar eigenlijk verder een niemendalletje. En dat gilletje 'oooohooo' in het refrein gaat volgens mij net niet goed de eerste keer. Toch na het openingsnummer mijn tweede favoriet.
Het album opent heel sterk en er zijn zeker een aantal heel fijne nummers te vinden maar het is wel een tandje trager dan de beste Pretenders albums van weleer. Niet dat die bol stonden van de uptempo nummers maar een paar hitjes gaven die indruk wel, wat ik kan herinneren want ook van de Pretenders luister ik niet zo veel meer. Dit album bevalt me wel beter dan het vorige solo-werk. Het kost me 5x luisteren om echt grip te krijgen op het album en dat kan twee dingen betekenen, het is prima maar niet zo heel indrukwekkend of het is een groeier. Ik hoop dat laatste.