Bone Thugs-N-Harmony - E. 1999 Eternal (1995)

Label: Ruthless

1. Da Introduction (4:25)
  2. East 1999 (4:21)
  3. Eternal (4:03)
  4. Crept and We Came (5:03)
  5. Down '71 (The Getaway) (4:50)
  6. Mr. Bill Collector (5:01)
  7. Budsmokers Only (3:31)
  8. Crossroad (3:43)
  9. Me Killa (0:55)
  10. Land of tha Heartless (3:05)
  11. No Shorts, No Losses (4:52)
  12. 1st of tha Month (5:14)
  13. Buddah Lovaz (4:43)
  14. Die Die Die (2:52)
  15. Mr. Ouija 2 (1:16)
  16. Mo' Murda (5:44)
  17. Shotz to tha Double Glock (4:43)

met Graveyard Shift en Poetic Hustla'z

18. Tha Crossroads * (3:42)
P.O.W. schreef:
Hoe!? kan dit? Hoe kan dit album zo'n lage rating krijgen?

Omdat je van dit album zenuwachtig wordt. Een handjevol goede nummers brengen dit album nog net naar 3 kleine sterren bij mij. Als dit al een klassieker is....

Iedereen vind dit een geweldig album, ik vind em ook wel goed maar vind em over rated door de meeste mensen.

Dit was hun Introductie aan de wereld maar echt niet hun beste album!

Down 71 is het beste nummer op dit album, jammer dat ze geen clip ervan hebben gemaakt. Art Of Storytellin

avatar van P.O.W.
MJ_DA_MAN schreef:

Hmmm echt vaag, ik hoef echt geeneen nummer te skippen op dit album. En op veel andere forums staat deze cd bekend als een ware classic.

avatar van herbertwest
@Splinta: Mwah met een 3.45 gemiddeld valt dat toch wel mee. Ik vind tracks als East 99 en Eternal ook erg goed. Maar Down 71... Wat een track. De 3 beste mc's (Bizzy, Layzie en Krayzie) die gewoon recht-voor-zijn-raap, zonder refrein of iets, achter elkaar hun deel van het verhaal rappen. Nou is het op zich niet zo'n heel sterk verhaal (Bizzy krijgt in het begin de doodstraf van een rechter en daarna hoor je Bizzy rappen hoehij dat heeft gekregen. Vervolgens rappen Layzie en Krayzie hoe ze hem laten ontsnappen.) maar de manier waarop ze rappen en die beat is zo strak. Vooral dat stuk als Krayzie over die beat flowt en ineens vallen de melodie en beat weg. Hij blijft doorrappen en dan komt de melodie terug tijdens zijn rap. Vervolgens komt dan ook die beat weer in en Krayzie blijft gewoon onverstoort doorgaan.

Lil Bizzy Bone
Best Hip-Hop album naar mijn mening, die flow van BTNH is het best. De teksten zijn niet alltijd even goed (op dit album dan wel) maar hun flow is zo indrukwekkend. Ik hou van dit album, door DJ U-Neek ondermeer. DJ U-Neek heeft die beats zo donker en eng gemaakt, dat je deze cd echt niet in het donker s'nachts moet luisteren. Da Introduction is een geweldige intro. Tha Crossroads: beste hip-hop nummer van 1996, en 1st of tha Month is zo'n chill nummer. Mo Murda en Die Die Die zijn in mijn mening een van hun beste nummers ooit, die beat van Mo Murda is gesampled van Bootsy Collins: I'd Rather Be With You. Terecht dat dit album 6,120,000 heeft verkocht in Amerika alleen, dat Tha Crossroads een Grammy won, en E. 1999 Eternal en 1st of tha Month beide zijn genomineerd, en dat ze voor 5 MTV VMA zijn genomineerd.

Top 5 van dit album:
1. Tha Crossroads
2. 1st of tha Month
3. Mo Murda
4. Die Die Die
5. Land of tha Heartless

avatar van 00Nordin
Herbertwest, ik ben het helemaal met je eens, kben blij dat er ook mensen in Nederland zijn die deze flow snappen!

Voor alle DIE HARD -Bone fans, check m'n Youtube profiel met Oude Bone Videos en Interviews!

BB Gambini schreef:
Ik heb Tha Crossroads en Thug Luv was toen niet eens gemaakt. Thug Luv is eigenlijk een nummer van Sylk E Fyne Tupac en Bizzy Bone, maar Tomica moest het zo nodig veranderen. Maar ik hou van deze style Bone heeft een nieuwe style aan Gangster Rap toegevoegd.

Ik heb de pre-release van Thug Luv ook op m'n Youtube Account, check em, hij is echt hard.

Tribe schreef:
Apart, ik ben vaak de enige die deze stijl juist wel trekt. Ook als ik het met anderen over hiphop heb, vinden zij btnh meestal niks. In Amerika schijnt dit wel erg populair te zijn.

Moet ik daar maar heen.

Ja man, dat heb ik ook vaak. Dan denk ik echt, wtf!? Hoe kan je die flow niet snappen?

avatar van MJ_DA_MAN
Waar slaat dat nou weer op? Moet je het woordje ''smaak'' nog krijgen op school?

KSPR
BTHN moet natuurlijk wel je ding zijn, wil je dit leuk vinden. Het is nogal een aparte stijl van hiphop vind ik. En als je dat niet trekt gaat het fout, je ziet ook vaak BTNH lovers en mensen die het niks vinden.

Anyway, dit album nog nooit afgeluisterd, te herhalend. Wat ik geluisterd heb wisselde van kwaliteit, met Tha Crossroads (Eazy he) als hoogetepunt. Stevent op deze manier af naar de 3.5*.

Lil Bizzy Bone
Bij BTNH is het zo: hate it or love it. Je vind die snelle rap met dooie beats leuk of niet. Prachtig album:)

avatar van herbertwest
@KSPR: Als je de juiste versie hebt is Tha Crossroads nr 18 dus je moet hem wel afgeluisterd hebben om dat nr op deze cd gehoord te hebben. Crossroad, nr 8, is voor iemand anders.

Overigens zijn nr 16 en 17 samen met nr 5 mijn favo van het album dus zonde als je het nooit afgeluisterd hebt.

Social_Mask
Nu zit je in de problemen MJ!

Ik ken trouwens 5 nummers van dit album. Op 1 na zijn ze allemaal echt geweldig, moet hier toch maar snel achteraan. Heb behoorlijk veel losse BTNH nrs, maar alleen 1 album echt volledig beluisterd.

avatar van Jorge-E
Goed album. BTNH is een heel leuke groep. Spijtig dat de meesten het niets vinden.

KSPR
@herbertwest: Tha Crossroads ja, maar dat nummer kende ik al voor ik me aan de hele (halve) CD waagde.

Lil Bizzy Bone
Q magazine gaf dit album 5 sterren van de 5. AllMusicGuide gaf 4.5 sterren van de 5.

avatar van psychonaatje
Wanneer gaf Q dit album 5 sterren? Het enige hip-hop album dat 5 sterren kreeg van Q is One Day It'll All Make Sense van Common (en als je hip-hop breder opvat, alleen dat album en A Grand Don't Come for Free van The Streets).

Lil Bizzy Bone
Q (3/00, pp.116-7) - 5 stars out of 5 - "...nobody...could do what they do....rapping at breakneck pace either against or with each other, underpinned by Armageddon-fixated spirituality....just doo-wop interplay, jazz-style scatting and staggeringly tight harmonies. Truly extraordinary.
Bron: cduniverse

avatar van psychonaatje
O, oké, bij een heruitgave. Dat zou kunnen.

rico-bballer
Ik vind dat BTNH heel goed is toch lichtelijk ondergewaardeerd hier.

Social_Mask
Moet hier toch écht achteraan!!! Heb een lijst van 14 BTNH nrs gemaakt en werkelijk elk nummer is gewoon genieten! Ik vind ze hier toch wel erg ondergewaardeerd.

avatar van P Jay
Dit trek ik niet. Heb deze cd al heel lang en heb vroeger "The Crossroads" grijsgedraaid.
Maar ik luister nu nog even en pfff... het interesseert me niet. Ik kan wel begrijpen dat mensen dit kunst vinden of zo, maar ik vind het een heel irritant accent en hun flows zijn ongenietbaar voor mij. Daarenboven versta je er vaak niets van, wat natuurlijk ook de luisterervaring niet bepaald bevordert.
Ik ben een voorstander van de these dat vorm boven inhoud gaat, maar hoe zij hier constant over murderin, killin, thuggin,... bezig zijn hangt fel mijn keel uit. Ze mogen dan nog zo snel flowen als ze willen, het slaat soms écht nergens op.
De beats zijn wel redelijk behoorlijk. Daar is nu niet bepaald veel op aan te merken.

Ik geef het 2,5* voor de beats en voor de goede momenten. "Tha Crossroads" wekt heel veel herinnneringen bij mij op. Maar toch een album dat ik niet snel ga opzetten. Hate it or love it. Ik schaar me dan eerder onder de haters, moet ik zeggen.
Heb dit gekocht toen ik in het middelbaar nog in mijn G-Funk periode zat, en zelfs toen vond ik dit niet zo super... En nu zeker niet meer. Maar ik herhaal, kan me wel inbeelden dat mensen van deze snelle flows kunnen genieten, ik ben helaas niet één van hen.

avatar van P Jay
herbertwest schreef:
Maar Down 71... Wat een track (...)

Voor een keer kan ik je niet volgen, herb'. Vind niet veel aan die track... Het doet me weinig.

Harco
herbertwest schreef:
Vind dit 1 van de beste hiphopalbums van de midwest, waarschijnlijk zelfs de beste. Geweldige stijl. Mo murda, Down 71, Shotz to da Double Glock en Tha Crossroads zijn het beste

Een van de betere midwest-albums.

Lil Bizzy Bone
Hij is zo goed dat niemand er nog op gestemd heeft.

Harco
Ga dat album maar beluisteren, kom daarna maar terug. Bone Thugs is er niks bij.

herbertwest schreef:
Maar Down 71... Wat een track (...)

Veruit het beste nummer van BTNH dat ik ken, na de ''tv-versie'' van The Crossroads. Raar dat de nummers die ik wél van ze goed vind, ook meteen écht goed vind. Ander voorbeeld daarvan is Thug Luv.

Lil Bizzy Bone
Wat vind je van Notorious Thugs?

avatar van MJ_DA_MAN
Als ik BTNH-features ook mee zou tellen, dan zit dat nummer er ook bij.

MJ_DA_MAN schreef:

Volgens deze site van de 151 gevraagden vinden 137 mensen het een classic, dus ja mensen vinden het een classic.

avatar van MJ_DA_MAN
Het zal best een ''algemene classic'' zijn, maar ik zelf ben het er daar dus niet mee eens. Maar je hoeft niet steeds BTNH te gaan verdedigen, ik ben echt wel op de hoogte van de hiphop-scene.

avatar van freddze
Aantal niet relevante berichten over iemands nr. 1 verwijderd