Gym Class Heroes - As Cruel as School Children (2006)

Hip-Hop / Pop
Label: Fueled by Ramen

1. 1st Period: The Queen and I (3:15)
  2. 2nd Period: Shoot Down the Stars (3:38)
  3. 3rd Period: New Friend Request (4:14)
  4. 4th Period: Clothes Off! (3:55)

met Patrick Stump

5. Lunch: Sloppy Love Jingle, Pt. 1 (1:52)
  6. 6th Period: Viva La White Girl (3:53)
  7. 7th Period: 7 Weeks (3:52)

met William Beckett

8. 8th Period: It's OK, But Just This Once! (3:10)
  9. Study Hall: Sloppy Love Jingle, Pt. 2 (1:01)
  10. 10th Period: Biters Block (3:48)
  11. Yearbook Club: Boys in Bands (1:00)
  12. 12th Period: Scandalous Scholastics (4:17)
  13. 13th Period: My Own Time (Write On!) (4:42)
  14. Cupids Chokehold *

met Patrick Stump

15. Detention: Sloppy Love Jingle, Pt. 3 (2:15)
avatar van Raydo
Ik vind dit echt een super album. Het is een beetje te vergelijken met The Roots (instrumentaal dus, niet uitsluitend voorgeprogrammeerde beats en 'computergeluiden'), maar dit is verfrissender dan voorgenoemde band.

Helemaal het school-'sfeertje' wat ze proberen neer te zetten (zie bijvoorbeeld de track namen) vind ik leuk. De lyrics zijn ook erg goed.

Ik hoorde nog maar kort geleden van deze groep dus ik ben ze gelijk gaan checken.. Zo kwam ik dus ook op dit album en ik moet zeggen dat ik het een heel lekker album vind. Het zijn stuk voor stuk lekkere nummers en er zit haast geen skip moment tussen, zelfs de skits zijn goed te beluisteren en erg grappig. Kortom een 4.5

trapboy
New Friend Request dit is echt super lied feat Papoose

avatar van chansadres
Clothes off! Klinkt verrukkelijk met Patrick Stump (Fall Out Boy). Maar ook singles Queen and I en New Friend Request zijn zeer cool!

Dit is de leukste rapformatie van de laatste jaren!

Vers album,, Goede nummers en leuke refreinen.. Cupids chokehold is ook goed nummer (staat hier nniet op trouwens) Van deze rapformatie gaan we nog meer horen,,,, Scandalous Scholastics is Zeer goed nummer

avatar van chansadres
Een nieuwe versie van Cupids chokehold staat op de Nederlandse release van het album!

avatar van Raydo
Cupids Chokehold is blijkbaar alarmschijf bij 538 - doorbraak van Travis & co. in Nederland?

avatar van chansadres
Dat verdient hij wel. Het nieuwe album zit gewoon goed in elkaar. Al is hij rappend free-style beter, dit valt goed te beluisteren.

Trouwens weer een goede vondst van Fueled for Ramen. Ze zien de laatste tijd jonge talenten erg vroeg, zoals Fall Out Boy, Panic! At the disco en meer nieuwe bandjes.

Goreng
Kheb dit album vandaag voor het eerst geluisterd, mn reactie was: dope

Akonner
In hoeverre kan dit hiphop genoemd worden? ik ken dan wel alleen cupido's chokehold en daaruit kon ik niet echt opmaken dat dit hiphop is?

Harco
Leuk dat ze bekend worden hier in Nederland.

A*V
Wat een rlx album is dit. Hip-Hop met drum begeleiding en een rustige beat eronder. Ik vind dit nog best goede muziek:)

avatar van J.M.
Wel een leuk album vind ik. Maar meer om 1x per maand te draaien. Soms kon het me niet echt boeien. Maar het ligt allemaal wel goed in het gehoor. Vrolijke beats ook.
Ik zit te twijfelen tussen 3* en 3,5*.
Hou hem voor nu nog ff op 3*.

avatar van J.M.
Vandaag weer beluistert, en dit is toch wel een lekker album. Het luistert erg lekker weg. Gister was ik niet erg in de stemming voor deze. Maar de beats zijn lekker vrolijk en de stem van deze gozer klinkt ook lekker.
Verhoog hem naar een ruime 3,5*

zijn dit die nare gasten die 'breakfast in America' van Supertramp zo nodig in een 2007-jasje moesten stoppen?

Harco
Ja.

avatar van Kos
Kos
dat vind ik ook een heel fout nummer.

Kid A(cid)
Hmm... Banden met Fall Out Boy en Panic! At the Disco, dus ik ben geneigd 'emo-hop' in mijn mond te nemen...

TdW
pepe schreef:

2005-jasje Het nummer stond al op hun vorige album

MattDamon2
chansadres schreef:
Al is hij rappend free-style beter, dit valt goed te beluisteren.

Freestyle?!?!? Please!!! die freestyle op die videoclip is het ergste freestyle oooit!!!!!!

zelfs nelly is beter triest dit hoor we houden van rap en we spelen drums en mensen zijn dol op the roots fuck outta here stelletje wannabe mc's

rico-bballer
ik noem dit niet echt hiphop maar toch vind ik ze wle een vette sound hebben

MattDamon2 schreef:

Dus....wat wil je nu eigenlijk zeggen?

@rico-bballer: hoe zou je het dan willen betitelen? Trance? Metal?

rico-bballer
nee dat ook niet meer Indie. Maar weet het niet eigenlijk ,maar bij dit denk ik zeker niet aan hiphop.

Gekkenhuis
Cuipid's Chokehold vind ik ik qua rijm en rijmschema echt om van te huilen.

avatar van Korhymes
Klinkt leuk, verder ook niet.

*3,5

opvallend hoog gemiddelde voor zo'n matig album.

Kid A(cid) schreef:

avatar van Reijersen
Ken dit na die single 'Cupids Chokehold'. Die vind ik niet zo, maar vond het toch de moeite om eens een album te beluisteren. Best geinig, niet verheffend. Beetje middelmaat dus: 3 sterren.

Mezelf
Helemaal mee eens, en hun eerste album was sowieso iets beter, wel leuk concept met de hele tracklist als een lesrooster.