Fergie - The Dutchess (2006)

Pop / R&B
Label: Interscope

1. Fergalicious (4:51)

2. Clumsy (4:01)
  3. All That I Got (The Make Up Song) (4:05)

4. London Bridge (4:01)
  5. Pedestal (3:22)
  6. Voodoo Doll (4:22)
  7. Glamorous (4:06)

met Ludacris

8. Here I Come (3:20)

9. Velvet (4:53)
  10. Big Girls Don't Cry (4:28)
  11. Mary Jane Shoes (3:55)

met Rita Marley and The I Three's

12. Losing My Ground (4:08)
  13. Finally (4:53)
  14. Get Your Hands Up (3:33)

met will.i.am, apl.de.ap en Taboo

15. Wake Up * (3:01)
  16. Paradise * (7:41)
  17. Maybe We Can Take a Ride * (2:34)
  18. Close 2 U * (4:25)
  19. True * (3:46)

avatar van Raydo
Reijersen schreef:
Je keurt iets af, maar mengt je later in hetzelfde. Als je iets niet de bedoeling vind qua stemming, doe het zelf dan ook niet.
Aangepast. Maar eigenlijk vind ik dat "Stilldirty" dan hetzelfde moet doen.

Lost Highway
Tja ik ga zowiezo niet luisteren en dus niet stemmen. Een halve ster is een halve ster teveel voor iemand die valser zingt dan een varken tijdens zijn jammerlijke slachting.
Bovendien heeft Fergie de uitstraling van een overjaars nijlpaard.

Maar goed, enig voordeel is misschien dat black eyed peas verder gaat zonder haar en zo opnieuw een deftig groepke wordt?

Lost Highway schreef:

Naar wat ik gehoord heb is dat weinig waarschijnlijk. Volgens de laatste berichten staan de peas even op on-hold totdat Fergie de promotie van haar album achter de rug heeft.
Daarna doen de peas welgezwind verder met Fergie in hun kielzog die af een toe een solotruukje doet.

Wat betreft London Brigde, die single is niet echt bijzonder (om het wat zacht uit te drukken), maar als ik hem gehoord heb, krijg ik hem met geen geweld uit m'n hoofd.
Het album zal ik wel eens een luisterbeurt geven, maar kopen doe ik negen kansen op tien niet, ik ken wel wat interessantere albums die mijn geld wel waard zijn.

avatar van Ericos
Heb Fergie gezien bij de MTV Music Awards 2006 een paar dagen geleden en ze was echt TE leuk!
HEERRRLIJKKK!

Ben benieuwd
Het eerste nummer klinkt in ieder geval héél lekker

avatar van itchy
Met deze hoes gaan er in elk geval veel units geshift worden.

Voor mij is London birdg een van de meest irritante songs van de voorbije jaren. Begrijp me niet verkeerd, i love Fergie, maar alleen als ze bij BEP zit. Shut Up vind ik nog steeds haar beste, jammer dat het niet op deze XD staat8)7

Niet mijn stijl, maar een 3* voor de moeite.

avatar van jowietje
Het gaat niet alleen om London bridge hoor.

Inderdaad, je kunt toch niet een album laag beoordelen omdat 1 lied irritant is?
Ik ben gek van Fergie, vooral in My Humps en Hey mama.

Ik heb het album al gehoord hoor:P
Natuurlijk gaat het niet enkel om London Bridge. Ik vid de hele CD gewoon niet zo goed. Daarom een 3*

Musicer schreef:
Ik heb het album al gehoord hoor:P

Zeker ook de 30 sec. versie.

De liedjes waren iets langer Ongeveer de lengte van op de CD.
En trouwens, in de 30 sec. laten ze altijd de beste stukjes horen. En zelfs die vind 'k middelmatig.

avatar van MJ_DA_MAN
Hij is nog niet eens gelekt, maar na die 30 sec. kun je echt wel horen of het een crap-CD gaat worden (en die kans is groot).

ik heb wel al een bonustrack "Mash Out"..
Ook vind ik het jammer dat de liedjes Bailamos en Won't let you fall uit Poseidon er niet op staan.. Vooral Bailamos vind ik echt heerlijk!

Ik kan die slet ni af,hihi.

Volgens mij ging het zo dat toen ze een half jaar geleden Hollaback Girl van Gwen Stefani op tv zag, ze in zichzelf dacht van "hm als zij het solo kan en zoveel succes heeft kan ik dat ook mss doen"...
En toen fakede ze het volledige nummer.
Je moet maar eens op letten, zelfs haar kleren zijn dezelfde op een bepaald moment.
Normaal zingt ze altijd en nu begint ze net als in Hollaback Girl plotseling een heel nummer op diezelfde manier te rappen.
Bij BEP stond ze nog een niveau hoger dan Paris Hilton en co, maar nu verlaagt ze zich nogal.
Maar dat is natuurlijk mijn mening.:)

Wat ik trouwens ook niet zo begrijp, is het stemmingssysteem. Je mag enkel stemmen als je het album gehoord hebt, maar enkel mensen die graag naar dit soort muziek luisteren, zullen de cd kopen en stemmen. Dus die quotering klopt eigenlijk niet

handsome_devil
Larry schreef:

Je hebt ook een bepaalde groep mensen die masochisten genoemd worden

Ik hoor daar nie bij ze, 'k heb nie gestemd

Maar die masochisten zitten hier toch nie aan de score te zien

Relax
The Dutches... De Nederlanders?

handsome_devil
Larry schreef:
Ik hoor daar nie bij ze, 'k heb nie gestemd

Maar die masochisten zitten hier toch nie aan de score te zien

Maar er hebben pas 3 mensen gestemd, dat komt allemaal nog wel

*Heeft zich zelf ooit aan Barbra Streisand gewaagd *

Relax schreef:
The Dutches... De Nederlanders?

De hertogin

score-freak schreef:

De hertogin

zet zich ook wel op de top he, de eerste album en meteen al De Hertogin , der 2de album zal wel heten The Queen, of The Empress.. als die komt , want wat ik gehoord heb klonk niet echt.. goed..

Johnny Depp <3
Londen Bridge vind ik wel een leuk nummer, maar het klinkt een beetje erg missy elliot, met dat ooow, on da floooow... maar ja het is opzich wel een lekker nummer...

Dit album is gewoon te leuk!!! 5 *

Rickiee schreef:

De Hertogin als in de Hertogin van Groot-Brittiannie, Sarah Ferguson. Haar nickname is netzoals bij Fergie, Fergie, en zo is de titel van haar album ontstaan . Het kan zijn dat mijn informatie over de hertogin zijn van wat fout is, maar ik kan niet terug vinden waar ik het heb gelezen.

little_lOve schreef:

Dat heb ik ook gelezen, in Humo
Intussen heb ik het album ook gehoord, en ik moet zeggen, de 30sec previews geven een vertekend beeld van de plaat.
Het is nergens geweldig, maar gewoon leuk en goed luisterbaar.
Fergie laat zien dat ze wel wat stem heeft, jammer dat ze bij de peas bij lalalalala en oneliners blijft.

avatar van jowietje
Opzich is dit wel een redelijk album, maar die stem van haar...Jezus, das dus echt niet goed voor je oren. Jammer.

3* Fergalicious is vooral leuk.

*Laura*
De Black Eyed Peas vind ik leuk, maar ik betwijfel of ik ook dit solowerk van Fergie zal kunnen appreciëren. London Bridge vind ik alvast verschrikkelijk.

avatar van Yak
Yak
Paar niet direct album-gerelateerde berichten verplaatst naar Fergie