Fergie - The Dutchess (2006)

Pop / R&B
Label: Interscope

1. Fergalicious (4:51)

2. Clumsy (4:01)
  3. All That I Got (The Make Up Song) (4:05)

4. London Bridge (4:01)
  5. Pedestal (3:22)
  6. Voodoo Doll (4:22)
  7. Glamorous (4:06)

met Ludacris

8. Here I Come (3:20)

9. Velvet (4:53)
  10. Big Girls Don't Cry (4:28)
  11. Mary Jane Shoes (3:55)

met Rita Marley and The I Three's

12. Losing My Ground (4:08)
  13. Finally (4:53)
  14. Get Your Hands Up (3:33)

met will.i.am, apl.de.ap en Taboo

15. Wake Up * (3:01)
  16. Paradise * (7:41)
  17. Maybe We Can Take a Ride * (2:34)
  18. Close 2 U * (4:25)
  19. True * (3:46)

met will.i.am

Ik vind die Fergie echt verschrikkelijk..maar....London Bridge vind ik echt Top! Haar beste liedje sinds tijden...

0,5
black eyed peas: slecht
fergie: slechtste van black eyed peas

Moneybusiness was flut, deze zal dat cker ook wel zijn - nadat ik "London Bridge" hoor

Ik vind London Bridge wel lekker klinken en helemaal niet zoals Hollaback Girl van Gwen Stefani.
De clip van London Bridge vind ik trouwens wel verschikkelijk, vooral die kleding

avatar van SiSsY bOY
niet dat deze muziek me ook maar iets interesseert maar waar slaat de titel op.

The Dutchess??

Heb hem nu helemaal geluisterd . Vind de ballads iets minder geslaagd maar voor de rest zeker een leuk album.. 3,5*

Ik heb 3 liedjes die niet op deze tracklist staan :

Mash Out
Wake Up
Paradise

avatar van aslan
aslan (crew)
album is ok, en london bridge kende ik blijkbaar al van stubru

Damn-R
Prut... ze zuigt in dr eentje. met BEP was ze veel beter.
Maar dat wil nie zegge dat ze niet kpt lekker is

avatar van Tsjo-Wi
Damn-R schreef:

Maar dat wil nie zegge dat ze niet kpt lekker is

In de clips van BEP wel maar in haar hoertjes-style genre My Humps niet

SiSsY bOY schreef:
niet dat deze muziek me ook maar iets interesseert maar waar slaat de titel op.

The Dutchess??

The Dutchess is gewoon een woordspeling van het franse Duchesse (hertogin), alleen snap ook ik niet waarom ze die T ertussen heeft geplaatst
Nederlandse hertogin misschien?

50 cent heeft van"London bridge"een remix gemaakt,maar geslaagd.

Paul_Groningen schreef:

Nederlandse hertogin misschien?

Ik schreef eerder al dit bericht:

"De Hertogin als in de Hertogin van Groot-Brittiannie, Sarah Ferguson. Haar nickname is netzoals bij Fergie, Fergie, en zo is de titel van haar album ontstaan. Het kan zijn dat mijn informatie over de hertogin zijn van wat fout is, maar ik kan niet terug vinden waar ik het heb gelezen."

Iets beter kijken de volgende keer

whahah okidokie

GGMM
Boterkoek

buddy
Ik ga het album NIET luisteren en ga dus ook niet stemmen en ik zal misschien wel wat commentaar krijgen maar dit neem ik dus echt niet serieus he. Bij de BEP vind ik haar al vreselijk zingen dus hier waag ik me niet aan. Waarom krijgen zulke lui het altijd voor elkaar om een album te maken dat veel verdient terwijl het in mijn ogen gewoon nep is. Dat is hetzelfde als met B. Spears en dat soort grieten. Muziek zo nep als wat, niet kunnen (live) zingen of een instrument kunnen spelen en toch flink verkopen. En dan vraag je of iemand Walter Trout of Tommy Emmanuel kent. Nee nooit van gehoord terwijl die mensen dus echt wel muzikaal zijn.
Marketing dat is de sleutel tot succes in deze tijd en niet muzikaal zijn.
Voor de fans. Have fun!

avatar van MJ_DA_MAN
Beetje raar om dat soort artiesten met dit te vergelijken.

buddy
Ik vergelijk echte muziek vanuit het hart met muziek puur bedoeld voor geld en roem en ja dat noem ik idd een paar artiesten.

avatar van MJ_DA_MAN
Lijkt me niet echt een eerlijke vergelijking. Vergelijk dit dan met Paris of andere troep. Maar ik snap wel wat je bedoeld.

Maar zonder commerciële zooi zoals dit zou er ook geen pure muziek zijn .

avatar van predator
Kan ook nog iemand vertellen hoe de cd is?? Berichten dat ze lekker is of over haar hoertjes-style zeggen niet zoveel over de muziek zelf vind ik.....

Ik had al gezegd wat ik er van vond. Ik vind er zeker lekkere nummers bij zitten.. Vooral Fergalicious, Pedestal en Voodoo doll

Volgens mij niet mijn album. ik vind haar met de BEP wel aardig maar London Bridge vond ik ook wel snel vervelen voor de rest ook nog niet echt naar geluisterd

T ging wel.
Ik vind haar stem een beetje apart.

Ik heb het album nu zelfs gekocht en opnieuw gestemt nadat me stem was verwijderd......

Super cd

avatar van Mjoesik
Ik had niet verwacht dat ik ooit een cd van haar zou kopen als ze solo zou gaan. Maar na het horen van London bridge (dat ik zo goed vond) heb ik toch The Dutchess gekocht, en het verbaasde me!
Mijn favoriete tracks zijn Fergalicious, London Bridge, Pedestal, Glamorous, Here I come, Big Girls don't Cry, MaryJane shoes en de mooie ballad Finally.
Ik heb em al een paar keer laten afdraaien zonder te skippen en ik ben em nog steeds niet beu!

Knap album!

Inderdaad , London Bridge heeft iets weg van 'Hollaback Girl' van Gwen Stefani.
'Hollaback Girl' vond ik leuk klinken maar London Bridge irriteert me echt.
Er staan een paar leuke nummers op het album .. Helaas zijn het niet de liedjes die Fergie alleen brengt.
Zonder een andere artiest erbij klinkt het heel mager.
Weer zo een wannebe..
Bij BEP vond ik haar super , ookal deed ze daar niet veel[life was niks waard] , maar nu ze solo is ..
Meent ze eigelijk wel wat ze zegt in haar songs?
Het komt allemaal gemaakt over.

Mijn lievelings nummertjes zijn Fergilisious,Glamorous en voor de rest floppen ze allemaal

Ik heb ondertussen het heeeele album nog een keer of twee beluisterd.
Verhoogd naar 2.5*
Na een tijdje klinkt London Bridge wel leuk.
Wat me opviel is dat Clumsy lijkt een nummer van Christina Aguilera haar album en er zit een stukje in dat precies van Rudebox is gestolen .. let er maar eens op.

avatar van jowietje
Ik heb dat nummer al heel vaak beluisterd en nog nooit iets van gemerkt.

Zitten enkele leuke nummers op: Glamourus, big girls don't cry, fergalicious, mary jane Shoes N finally. Velvet is echt verschrikkelijk! 3,0

avatar van Ericos
Heb de tracklist ge-update!