Hot Chip - Made in the Dark (2008)

Electronic / Pop
Label: Astralwerks

1. Out at the Pictures (4:29)
  2. Shake a Fist (5:12)
  3. Ready for the Floor (3:54)
  4. Bendable Poseable (3:48)
  5. We're Looking for a Lot of Love (4:45)
  6. Touch Too Much (4:07)
  7. Made in the Dark (3:02)
  8. One Pure Thought (4:55)
  9. Hold On (6:22)
  10. Wrestlers (3:47)
  11. Don't Dance (4:44)
  12. Whistle for WIll (2:25)
  13. In the Privacy of Our Love (2:52)
ik ben benieuwd..

Wees maar benieuwd ja. Popmuziek op zen best. De ballads vond ik in begin saai maar nu vind ik ze vooral subtiel, er zit gevoel in.
Ik wil zooo graag een ticket voor hun concert in de botanique. Wie me kan helpen,eeuwig respect,hehe.

Ready For The Floor is wel lekker nummertje, en videoclip is zeer nice Nu nog even het album checken

avatar van TerryA
'One Pure Thought' wordt de volgende single en is uit op 5 Mei
ze spelen deze maand 2 concerts in de Benelux (die in Belgie is al uitverkocht)

avatar van Leonard91
Toch niet echt wat ik ervan verwachte, af en toe wat leuks maar ook flink wat redelijk ongeinspireerde nummers. Klinkt af en toe (nummer 5) als een of ander cheesy top 40 nummertje. Nee, hier ben ik niet echt over te spreken, voor de incidentele genialiteit nog een 3*

avatar van luc011190
Ik vind zelf dat dit album op een nogal opvallende manier ontvangen wordt. Het is nogal makkelijk om dit in 'het zoveelste hippe-nerd-electro-rave-pop-album' te noemen, zoals op veel sites en in tijdschriften gebeurt, maar kan er dit is gewoon een uitstekend album, werkelijk fenomenaal geproduceerd (die synths, wow! spelen met percussie, echo's: strak, ongedwongen..) en met prachtige composities en samenzang. Zowel het gevoel voor ritme, als voor afmosfeer, als voor melodie als voor zanglijnen en techniek is echt geweldig.
Kom op mensen, zet dit plaatje nogeens op en laat je achteroverslaan door het prachtige intro van het eerste nummer, laat je opschrikken door de eerste snare en laat je meevoeren door dit geweldige album.

Luc, ik ben het helemaal met je eens. Dit album is top. Dit cijfer moet (net als voor het laatste album van The Presets) echt omhoog. Wat voor eisen stel je aan muziek als je dit album niet minstens met een 4 kan beoordelen??!! Van mij een 4,5

We're looking for a lot of love, zo mooi.
Nuja, ik hou gewoon van Hot Chip.

avatar van musicfriek
Ready for the Floor is het 1e nr wat ik hoor van deze band, echt heerlijk plaatje hoor

Rest is vergelijkbaar?

Nee

avatar van Zwammer
Niet?

WernerGSF
Misschien het eerste nummer, maar de "hitgevoeligheid" van Ready For the Floor hebben de rest van de nummers niet.

Misschien niet vergelijkbaar qua hitgevoeligheid en genialiteit, maar verder klinkt de rest van de plaat niet veel anders toch?

WernerGSF
Laat ik het zo zeggen: dit album heeft veel meer te bieden

avatar van musicfriek
Nou, dat nummer heeft mijn nieuwsgierigheid wel gewekt en ga ook achter hun vorige aan die ook wel goed aangeschreven staat. Dit lijkt me nou typisch zo'n album die na een paar keer draaien verslavend lekker is. Of niet?

avatar van musicfriek
Inmiddels 1x beluisterd, Ready for the Floor steekt er wel bovenuit moet ik zeggen, maar goed, eerst maar eens wat meer draaibeurten gunnen. Maar vind deze electro/pop wel erg aanstekelijk. Kan wel begrijpen dat deze act vrij populair is, toch wel een verademing tussen de hedendaagse 'troep'.

@musicfriek: hun eerste is nog wat aanstekelijker wat mij betreft, en ook meer een geheel, daar ga je van houden hoor!

Wat een ontzettend laag cijfer voor 1 van de beste albums van 2008 zeg.

khonnor
absurd he

natuurlijk is dit wel een plaatje dat een beetje tussen twee stoelen valt. te pop voor de dance fans, te dance voor de pop fans

pfft,dance fans, pop fans. voor avonturiers zijn er geen grenzen..hot chip is geweldig!

avatar van Mjuman
@Khonnor - vroeger noemden we dat cross-over

Band gezien bij Jools Holland - was verbaasd dat zo'n geeky, nerdy uitziende band zulke muziek kon maken. Ik vind het een heel actueel geluid, Deze (zomer)plaat is raak.

avatar van levenvergeten
De afgelopen maanden ben ik dit album steeds vaker gaan draaien. Het één van de platen die ik het vaakst opzette met de zomer in aantocht. Maar pas toen ik ze een week geleden live zag op pukkelpop viel alles op zijn plaats; Hot Chip maakt dansbare melancholie.

Ik verbaas me niet over het lage gemiddelde. Het album voelt niet als een geheel, en is als totaal veel minder een statement dan de voorganger. Er staan een paar vette tracks op, maar het zwabbert teveel, en als na een half jaar het kwartje nog niet is gevallen... 2,5*.
Ik hou het lekker bij The Warning.

JustaRascal
Heerlijk sfeertje in dit album.

avatar van Lepel
De up-tempo nummers op dit album zijn aanstekelijk. Maar op dit album zijn ook ballads te vinden, iets wat hot chip niet bepaald goed afgaat. Ik houd het ook bij hun vorige, The Warning.

avatar van Devoo
Gewoon een fijn, zomers en fris plaatje. Leuk om af en toe op te zetten. Favoriete nummer is Shake A Fist. 3*

trage melancholische nummers gaan hot chip net wel af..

avatar van midnight boom
Ik vind vooral de snelle electro nummers heel goed de slomere nummers vind ik geen *Piep* Aan

avatar van Devoo
Ik vind ook de wat meer energievolle nummers toffer, maar de ballads mogen er ook wel wezen hoor.

Oja, ik heb trouwens mijn stem met een halfje verhoogt! Blijft gewoon een fijne plaat, en ik betrap me erop deze toch redelijk veel te laten spelen.

Vele malen beter als One Life Stand!

avatar van Raul
dan

avatar van Raul
leuk plaatje met een paar leuke nummertjes maar meer ook niet

3 sterren

Ready for the Floor en Shake a Fist steken er wel erg bovenuit, zijn dan ook meteen mn favorieten.

Joristus schreef:
Vele malen beter als One Life Stand!

Echt niet! Made in the Dark vind ik een mindere versie dan the Warning. Dan heb je het over electro-pop. One Life Stand vind ik wat anders: meer retro eighties maar dan toch ook weer dance-achtig...