Silversun Pickups - Carnavas (2006)

Label: Dangerbird

1. Melatonin (4:04)
  2. Well Thought Out Twinkles (4:02)
  3. Checkered Floor (4:51)
  4. Little Lover's So Polite (4:44)
  5. Future Foe Scenarios (5:20)
  6. Waste It On (4:13)
  7. Lazy Eye (5:54)
  8. Rusted Wheel (6:00)
  9. Dream at Tempo 119 (4:52)
  10. Three Seed (5:40)
  11. Common Reactor (6:01)
  12. Mercury * (5:40)
  13. Table Scraps * (6:17)
Ik ken alleen de prachtige tweede track. Ik zal gauw het hele album eens beluisteren, want Well Thought Out Twinkles smaakt naar meer.

avatar van De Geu$
Erg lekker album: 4*

djeffibrelich
Verfrissend om weer een lekkere , goede en leuke amerikaanse band te zien.
Ik heb ze gisteravond bij jools holland de nummers lazy eye en well thought out twinkles zien spelen.
Ze rekenen the smashing pumpkins en sonic youth als invloeden maar het valt bij hun wel mee met de grungie-sound.
ze spelen rock-muziek die zijn ideen haalt bij de oude indie, alernative-rock en grunge.
niet erg origineel allemaal maar ook zeker niet slecht.
Album gaat door djeff zeker gechecked worden.

avatar van pjh1967
Zag er idd goed uit bij Jools en ik zal hun album snel eens gaan beluisteren.

avatar van Oldfart
Idem hier; ik hoop oprecht dat de plaat het waarmaakt, want ik heb wel weer eens behoefte aan een bandje die ook op de plaat zo lekker tekeer kan gaan.

Ik zag in Later in ieder geval een viertal muzikanten met plezier in het spelen, dus er is hoop.

avatar van Oldfart
Ik zie op hun site dat ze net in Duitsland hebben gespeeld, en momenteel in de UK.
Ze zijn niet in Nederland of België geweest?

Ik heb dit album pas sinds afgelopen zaterdag in huis op aanraden van een vriend en het is echt goed! Verder nog nooit van de band gehoord, maar dit smaakt naar meer!

avatar van Ward
Hier ben ik erg benieuwd naar. Wat ik zag bij Jools Holland beviel mij zeer goed. Vooral Lazy Eye pakte mij meteen. Ik vond die zanger ook een interessante frontman.
Ik heb hem al besteld en ik kan niet wachten. Tussen alle britse bandjes vind ik wat stevige amerikaanse indierock a la Sonic Youth wel weer eens fijn. Hopelijk komen ze ook een keer in Nederland optreden ofzo. Als ze lowlands aandoen zou ik erg leuk vinden.

*Laura*
Ik heb ze ook gezien bij Jools en ook bij mij viel deze band in de smaak. Vooral Lazy Eye is inderdaad een prachtig nummer. Ik ga zeker eens wat meer van deze band beluisteren.

Prachtig album is carnavas, heerlijke lange nummers bijna allemaal zijn ze 5+ minuten.

Lekker duistere nummers ook vaak. Ook de manier waarop de bas gebruikt wordt. De beste nummers zijn imo well thought out twinkles, lazy eye en future foe scenarios.

avatar van Facedown
Oldfart schreef:
Ze zijn niet in Nederland of België geweest?

Volgens mij komen ze naar pukkelpop...

avatar van Country Trash
Komen inderdaad naar Pukkelpop!

Heb deze week voor het eerst in de wagen het nummer Lazy Eye op Studio Brussel gehoord, en ben speciaal blijven zitten om te horen van wie het was... Om maar te zeggen dat het nummer meteen mijn volledige aandacht wist vast te grijpen.
Ga nu eens achter het album aan, want die single beloofd alvast veel goeds!

Ik vind het ook een zeer lekker album, staat hoog in mijn playlist van de laatste tijd.

Well Thougt Out Twinkles

Lekkeur!!!

avatar van coldwarkids
Three Seed en Dream About Tempo 119 zijn ook mooie nummers

lazy eye ruuules

avatar van Comrade
Als niet-Pukkelpopganger ben je zowat lichtelijk verplicht om de komende dagen je radiofrequentie af te stemmen op Studio Brussel, zodat je enkele livefragmenten kan meepikken. Zo was er gisteren een livefragment van deze kameraden, die vanop de mainstage de Hasseltste hooglanden mochten inwijden tot een weiland vol festivalgedruis waarin het alcoholgehalte menig zak kan opblazen. Na het horen van 'Lazy eye' , was ik stante pede verkocht. Een luisterbeurt zal dit album krijgen!

avatar van Koston
Eerste helft van de plaat vind ik maar zwakjes, doelloos en vrij saai. Maar vanaf Lazy Eye wordt het allemaal stukken beter en leuker.

Fijn gitaarbandje! Ik dreigde te verzuipen in het overaanbod aan engelsklinkende bandjes en dan is dit een welkome afwisseling. Het nummer Well Thought Out Twinkles was het eerste wat ik van de band hoorde: een aanstekelijk goede gitaarriff en een verrassende drumbreak in het intro. Het maakte me nieuwsgierig naar de rest van het album en vandaag daarom aangeschaft. Over de hele linie een sterke plaat. Well Thought Out Twinkles blijft voorlopig wel het hoogtepunt van de plaat. 4*

Ik ben nog behoorlijk in de ban van Carnavas. De muziek ben ik steeds meer gaan waarderen en het zou me niets verbazen als Lazy Eye en Well thought out Twinkles uitgroeien tot all-time favorieten van mij.

Daarnaast ben ik ook de nummers na lazy eye wat beter gaan waarderen. Rusted Wheel, Dream at tempo 119 en Common Reactor zijn stuk voor stuk heerlijke lullabies waarbij ik steevast wegdommel.

Alleen wordt ik daarna helaas weer wakker door de *****herrie op het einde van het album, waar is dat nou weer goed voor? Dat is denk ik zo'n beetje het enige minpuntje dat Carnavas.

Jawadde, future foe scenarios. Ook een fijn nummer..fijne band gewoon!

Lost Highway
Country Trash schreef:
Komen inderdaad naar Pukkelpop!

Ga nu eens achter het album aan, want die single beloofd alvast veel goeds!

Idem, de muziek op Studio Brussel is de laatste tijd zo belabberd dat ik ook blijf zitten als ik nog eens iets goeds hoor. Ik dacht dat The Pumpkins zichzelf overtroffen hadden met een nieuwe single maar het bleek om deze jongens te gaan.
Misschien wordt dit de inleiding van een gringe/90's rock revival?

Precies of stubru is zo van richting veranderd. Ik vind dat zever. Overdag speel je altijd de populaire nummers.
Misschien vindt je gewoon de huidige populaire alternative mainstreammuziek niet goed..

Lost Highway
gerre schreef:

Populaire alternatieve mainstreammuziek?
Over een veelzijdige vernieuwende muziekstroming gesproken.

avatar van drhuig
Ik zag ze gisteren in het voorprogramma van de Kaiser Chiefs. Instrumentaal zat het prima in elkaar, maar de stem van de zanger was bagger, nog slechter dan op het album. Hij lijkt wel door de duivel bezeten die kerel. Hoog Jack Black-gehalte zal ik maar zeggen. Op ze zangstem na heb ik dus niets aan te merken op het album, 3*

Ik had ze graag live gezien, maar ja, de Kaiser Chiefs vind ik dan weer überslecht. Aparte keuze trouwens, Silversun Pickups als voorprogramma van de Kaiser Chiefs, die er toch een heel andere stijl op na houden.

(verwijderd)
Wat een verdomd goed album! Kwam toevallig met deze band in aanraking via de site van Dakine waar ze in de playlist stonden.. De eerste paar luisterbeurten ontdekte ik niet direct de schoonheid, maar de songs zijn zo mooi opgebouwd en het blijft boeien tot het einde.

drhuig schreef:

Ik zag ze ook in het voorprogramma van de Kaiser Chiefs. Ik vond de stem van de zanger wel iets hebben, ookal dacht k bij t eerste nummer dat ie wat van dat helium in had genomen . Apart is eht zeker wel.

avatar van Pinsnider
Heb ik hier nu goed gelezen dat ik nergens de term "Smashing Pumpkins" ben tegengekomen..??
Helaas halen deze beste mensen het nivo van het vroege werk van de Pompoenen (waar deze plaat me aan doet denken) natuurlijk nooit, maar fijn is het wel (inderdaad vooral Lazy Eye).
Ben benieuwd naar de volgende plaat!

Ik ben voorlopig nog niet bekend met de muziek van de smashing pumpkins maar ik ben wel van plan om ze te gaan luisteren. Vooral omdat ik dit labum zo heerlijk vind. De stem van de zanger is zeker apart te noemen, maar hij gaat me nooit irriteren. Daarnaast vind ik ook dat de drummer erg goed zijn werk doet op Carnavas

Ik hoor trouwens wel van veel 'kenners' dat Carnavas op veel punten beter is dan het werk van de Pumpkins