Electric Light Orchestra - Face the Music (1975)

Rock / Pop

4. Nightrider (4:23)
  5. Poker (3:31)
  6. Strange Magic (4:29)
  7. Down Home Town (3:54)
  8. One Summer Dream (5:47)
  9. Fire on High [Early Alternative Mix] * (3:23)
  10. Evil Woman [Stripped Down Mix] * (5:00)
  11. Strange Magic [US Single Edit] * (3:27)
  12. Waterfall [Instrumental Mix] * (4:15)
avatar van lennert
Vreemd, ik vind de opvolger van magnum opus El Dorado toch echt beduidend beter geschreven en geproduceerd dan die plaat! Zo'n akoestische gitaar als op Fire On High springt er al veel meer tussentijd dan op de voorganger het geval was en het zorgt mijns inziens ook voor een veel dynamischer album. Zo'n song als Poker met steviger gitaarwerk, up-tempo drumwerk en heerlijke synthesizer-openingssolo geeft ook al meteen een stuk meer vuur. Evil Woman en Strange Magic zijn lekker catchy en het afsluitende One Summer Dream is erg mooi te noemen. Een erg compact album ook, het verraste me meerdere malen dat ik er na 36 minuten al doorheen zat. Dat ik het daarna zonder problemen opnieuw op wil zetten is een goed teken.

Voorlopige tussenstand:
1. Electric Light Orchestra II
2. Face The Music
3. The Electric Light Orchestra
4. El Dorado
5. On the Third Day

avatar van RuudC
Ten opzichte van het vorige album is in elk geval de productie verbeterd en zit er af en toe net wat meer venijn in de muziek. Ook de wat zoetere liedjes, zoals het afsluitende One Summer Dream, zijn soms erg de moeite waard. Het beste vind je aan het begin en einde. Dat wat je tussenin hoor, heeft een te hoog musicalgehalte. Ik begin de elementen uit de klassieke muziek hier wel heel erg te missen. Die hebben inmiddels wel flink de ruimte gemaakt voor poprockopera.

1. On The Third Day
2. The Electric Light Orchestra