Sufjan Stevens - Songs for Christmas (2006)

Pop / Folk
Label: Asthmatic Kitty

1. Silent Night (0:44)
  2. O Come O Come Emmanuel (4:00)
  3. We're Goin' to the Country! (2:17)
  4. Lo! How a Rose E'er Blooming (3:22)
  5. It's Christmas! Let's Be Glad! (1:55)
  6. Holy Holy, Etc (0:41)
  7. Amazing Grace (4:09)
  8. Angels We Have Heard on High (0:45)
  9. Put the Lights on the Tree (1:48)
  10. Come Thou Fount of Every Blessing (4:43)
  11. I Saw Three Ships (2:34)
  12. Only at Christmas Time (2:14)
  13. Once in Royal David's City (3:40)
  14. Hark! The Herald Angels Sing! (0:45)
  15. What Child Is This Anyway? (6:47)
  16. Bring a Torch, Jeanette, Isabella (1:39)
  17. O Come, O Come Emmanuel (1:03)
  18. Come On! Let's Boogey to the Elf Dance! (3:49)
  19. We Three Kings (2:58)
  20. O Holy Night (4:04)
  21. That Was the Worst Christmas Ever! (3:18)
  22. Ding! Dong! (0:55)
  23. All the King's Horns (2:59)
  24. The Friendly Beasts (3:42)
  25. The Little Drummer Boy (3:43)
  26. Away in a Manger (2:54)
  27. Hey Guys! It's Christmas Time! (4:41)
  28. The First Noel (0:52)
  29. Did I Make You Cry on Christmas Day? (Well, You Deserved It!) (3:21)
  30. The Incarnation (2:23)
  31. Joy to the World (4:20)
  32. Once in Royal David's City (2:01)
  33. Get Behind Me, Santa! (3:49)
  34. Jingle Bells (0:36)
  35. Christmas in July (3:16)
  36. Lo! How a Rose E'er Blooming (1:45)
  37. Jupiter Winter (3:50)
  38. Sister Winter (5:04)
  39. O Come O Come Emmanuel (1:06)
  40. Star of Wonder (7:07)
  41. Holy, Holy, Holy (3:50)
  42. The Winter Solstice (3:25)
avatar van T.O.
Heb die in het NRC ook gelezen ja, best leuk. Hij gaf trouwens ook toe wel eens melancholische gevoelens tijdens de kerstdagen te krijgen

Sven Bersee
De tijd van het jaar dwingt tot beluisteren van deze plaat. Ik heb positieve verwachtingen.

Sven Bersee schreef:

Hier ook

Die zal ik een dezer dagen ook weer eens uit de kast trekken

avatar van grovonion
Me too.

Laat ik hem dan ook maar in mn rotatielijst zetten, dan komt die lelijke hoes van Radiohead misschien eens van de frontpage af...

sq
Inmiddels in de top 10 van de rotatielijst!

WernerGSF
maar nog lang niet op nummer 1

niet dat ik zo graag deze wil zien, als die lelijke hoes van In Rainbows maar weg is.

liever Arctic Monkeys ofzo...

avatar van T.A.
What the heck is this..

avatar van jtsterkenburg
T.A. schreef:
What the heck is this..

Dit is wat mij betreft het op een na beste werk van Sufjan Stevens (aan Michigan kan niet heel veel tippen). Hij heeft van zware kitsch, het genre kerstmuziek, iets briljants weten te maken. Ik ben helemaal niet een fan van het hele kerstgebeuren, maar met deze vijf ep'tjes wordt ik toch meegesleurd met een soort van kerstgevoel. Er zit een fantastische muzikale afwisseling in deze 42 nummers. Heel rustig (the incarnation) tot een beetje adhd (i saw three ships) en korte pareltjes op bijvoorbeeld alleen de piano of klokkenspel (o come o come emmanuel van noël) tot zowat een hele symfonie (star of wonder). Wat ik ook wel een beetje op z'n ander albums hoor (denk aan God, where are you now, seven swans, ufo om er een paar te noemen), maar hier nog veel sterker aanwezig is, is de mystiek waar veel nummers mee doordrenkt zijn. Ik denk dan aan het prachtige What child is this anyway en Star of wonder in het bijzonder, maar bijna elk nummer heeft wel een beetje die mysterieuze sfeer. Ik zou alle sufjan fans aanraden om ook deze box zeer serieus te nemen en je erin te verdiepen!

De liefhebbers kunnen hier trouwens een filmpje zien dat ik gemaakt heb voor Come Thou Fount of Every Blessing

avatar van T.A.
jtsterkenburg schreef:
Dit is wat mij betreft het op een na beste werk van Sufjan Stevens (aan Michigan kan niet heel veel tippen). ....... Ik zou alle sufjan fans aanraden om ook deze box zeer serieus te nemen en je erin te verdiepen!

Inmiddels geluisterd, het is wel ok. Het is heel relaxed. Ik geef er geen 5 aan zoals jij, maar 3 oliebollen. Ik vind de hoes trouwens heel leuk.

avatar van jurado
Die hoes is weer geniaal idd..leuke foto's in het boekje ook

avatar van Tegid.mzk
Het is weer bijna kerstmis en het lijkt me leuk om dit album aan te schaffen. Is er een kans dat als je Illinois en Seven Swans mooi vindt (en die vind ik echt onwijs mooi!), dat je dit dan ook mooi vindt?

Zelfde stijl.

Absoluut, dan kun je deze blind kopen.

avatar van Tegid.mzk
OK. Dank jullie wel. Ik zal weer eens gaan sparen.

herman schreef:
Absoluut, dan kun je deze blind kopen.

Na 5 december weer in de rotatielijst!

Tegid.mzk schreef:
OK. Dank jullie wel. Ik zal weer eens gaan sparen.

Bij Sufjan zelf bestellen is het goedkoopste.
koopje

avatar van pjh1967
sq schreef:
Bij Sufjan zelf bestellen is het goedkoopste.
koopje

Zojuist besteld ! Bedankt voor de tip.

avatar van Facedown
Voor de belgen misschien ook een goeie tip:

www.proxis.be

Te koop voor 19,99 euro

avatar van Tegid.mzk
Ik heb 'm inmiddels van Bol.com. In totaal 25 euro met verzendkosten. Ik wil niet alles in één keer luisteren, dus ik heb alleen nog maar de eerste EP geluisterd. Klinkt al best leuk en de verpakking is ook erg mooi. Er schijnt alleen ook een videoclip bij te zitten. Maar waar???
Mijn stem komt nog.

avatar van Martin Visser
via zijn eigen site is het 21 euro incl verzendkosten. zojuist besteld...

avatar van jurado
heb deze onlangs gekocht voor 19 eu bij plato in Zwolle...laatste exemplaar btw.

Tegid.mzk schreef:
Er schijnt alleen ook een videoclip bij te zitten. Maar waar???
Mijn stem komt nog.

Moet je even goed kijken op 1 van de cd-tjes...daar staat het op.
Je kan hem niet in afspelen in je dvd speler..tenminste mij is dat niet gelukt...even in je computer drukken dus.
Het gaat over dit filmpje btw.

avatar van Tegid.mzk
Tanx! Ik had het inderdaad al gezien. Hij staat op disc 2. Eigenlijk net zo makkelijk te zien op youtube.
Op het moment heb ik de eerste drie EP's beluisterd (elke week één erbij). Ik moet zeggen dat ik na het beluisteren van de eerste niet echt enthousiast was. Het pakte me niet bepaald. EP2 vond ik al veel beter en over EP3 ben ik al helemaal te spreken. Volgens mij is iedere EP beter dan de andere. Favoriete nummers tot nu toe zijn: O holy Night, Come On! Let's Boogey to the Elf Dance!, I Saw Three Ships, What Child Is This Anyway? en That Was the Worst Christmas Ever!

sq
Vandaag weer voor t eerst opgezet dit jaar. De hoogste tijd weer.

avatar van Arrie
Ik gister

avatar van jeroen1904
En ik heb hem gekocht via proxis.be, echt een prachtige cd box. Ook de muziek is weeral de moeite waard. Ligt in het verlengde van de vorige albums van Sufjan. Ik ben ook niet zo'n "Christmas fan", maar dat stoort totaal niet op dit album. Dankzij deze plaat, begin ik deze periode zelfs leuker te vinden.

vanson
als kind was ik pas in de KerstStemming als mijn vader John Lennon's "War is Over" door de speakers liet schallen....

sinds een paar jaar is mijn Heiland Feest niet compleet zonder Sufjan's zoetgevooisde KerstLiedjes.

de toekomst is trouwens gewaarborgd wat mij betreft: stel je een 5-jarig jochie voor met een lichte slis die vraagt wanneer Sjufjan Sjtevens weer op wordt gezet, want het is al bijna Kerst... (!)

Sufjan is inmiddels aangekomen bij volume 8, want zoals elk jaar brengt hij een EP uit voor vrienden en familie. Deel 1 t/m 5 zijn te vinden in deze box, maar op moment van schrijven draai ik de editie van dit jaar genaamd Astral Inter Planet Space Captain Christmas Infinity Voyage.
Toch weer 7 fijne kerstnummers van Sufjan:

01 Angels We Have Heard on High
02 Do You See What I See?
03 It Came Upon a Midnight Clear
04 Christmas in the Room
05 Good King Wenceslas
06 Joy to the World
07 The Child With the Star on His Head

En natuurlijk fijn om Sufjan anno 2008 aan het werk te horen.......... (zijn electronische kant wordt af en toe weer ietsje meer naar voren gehaald).

avatar van Tegid.mzk
Hoe kun je aan die nieuwere kerst-EP's komen dan?