Sufjan Stevens - Songs for Christmas (2006)

Pop / Folk
Label: Asthmatic Kitty

1. Silent Night (0:44)
  2. O Come O Come Emmanuel (4:00)
  3. We're Goin' to the Country! (2:17)
  4. Lo! How a Rose E'er Blooming (3:22)
  5. It's Christmas! Let's Be Glad! (1:55)
  6. Holy Holy, Etc (0:41)
  7. Amazing Grace (4:09)
  8. Angels We Have Heard on High (0:45)
  9. Put the Lights on the Tree (1:48)
  10. Come Thou Fount of Every Blessing (4:43)
  11. I Saw Three Ships (2:34)
  12. Only at Christmas Time (2:14)
  13. Once in Royal David's City (3:40)
  14. Hark! The Herald Angels Sing! (0:45)
  15. What Child Is This Anyway? (6:47)
  16. Bring a Torch, Jeanette, Isabella (1:39)
  17. O Come, O Come Emmanuel (1:03)
  18. Come On! Let's Boogey to the Elf Dance! (3:49)
  19. We Three Kings (2:58)
  20. O Holy Night (4:04)
  21. That Was the Worst Christmas Ever! (3:18)
  22. Ding! Dong! (0:55)
  23. All the King's Horns (2:59)
  24. The Friendly Beasts (3:42)
  25. The Little Drummer Boy (3:43)
  26. Away in a Manger (2:54)
  27. Hey Guys! It's Christmas Time! (4:41)
  28. The First Noel (0:52)
  29. Did I Make You Cry on Christmas Day? (Well, You Deserved It!) (3:21)
  30. The Incarnation (2:23)
  31. Joy to the World (4:20)
  32. Once in Royal David's City (2:01)
  33. Get Behind Me, Santa! (3:49)
  34. Jingle Bells (0:36)
  35. Christmas in July (3:16)
  36. Lo! How a Rose E'er Blooming (1:45)
  37. Jupiter Winter (3:50)
  38. Sister Winter (5:04)
  39. O Come O Come Emmanuel (1:06)
  40. Star of Wonder (7:07)
  41. Holy, Holy, Holy (3:50)
  42. The Winter Solstice (3:25)
Vooral Barcarola (You Must Be a Christmas Tree) is een welkome toevoeging aan zijn kerstoeuvre!

avatar van Tegid.mzk
Amen! Heeft een lekkere sound. Niet standaard Sufjan vind ik (past ook niet bij zijn elektronische kant).

De andere 6 tracks zijn nu overigens ook online te beluisteren: gloria!

avatar van De-noir
Denk dat de vijfde EP mijn favoriet is. Jupiter Winter, Sister Winter, Star of Wonder behoren tot de beste kerstliedjes die ik ken

avatar van mpl
mpl
De-noir, helemaal mee eens. Ik zou er ook nog Christmas in July aan toevoegen.

avatar van Ducoz
Hier ga ik eens achteraan! De kou komt er weer aan!
Dan is dit hoogst waarschijnlijk mijn laatste plaat voor de maand november alweer..

avatar van Ducoz
Waarschijnlijk de beste kerstplaat die je ooit te horen zal krijgen.
De EPtjes zijn stuk voor stuk van een stel goede songs voorzien, kwalitatief maar ook qua speelvreugde.

De instrumentale intermezzo's van bestaande kerst nummers, om te noemen Jingle Bells, zijn erg leuk om te horen en Sufjan geeft daar zijn eigen draai aan en dat komt er lekker uit.

Ook vind ik de eigen composities erg goed uit de verf gekomen en worden per EP sterker.
Met als ultieme hoogte punt "Sister Winter", fenomenaal nummer.

En het mooiste is dat deze plaat gewoon buiten de kerst periode kan worden gedraaid.

avatar van Ducoz
Krijg er geen genoeg van!

avatar van Fathead
Ducoz schreef:
Waarschijnlijk de beste kerstplaat die je ooit te horen zal krijgen.

Volledig eens. Luister alleen al maar naar 'O Holy Night'.

avatar van DirkM
Weer ongegeneerd kerstmuziek van Sufjan luisteren, heerlijk!

vanson
Het is inderdaad weer tijd voor deze geweldige box! Sufjan maakt kerst een stuk dragelijker...

avatar van jeroen1904
Mijn box is ook terug van onder het stof gehaald. Samen met Funny looking angels van Smith & Burrows het ideale kerstalbum.

avatar van Hedser
Ook weer uit de kast gehaald. De box doet wat mij betreft vrijwel niks onder voor Illinois. Wat is 'Come Thou Fount of Every Blessing' toch een schitterend nummer!

avatar van nikon42
gelukkig hij mag weer !!

avatar van Fathead
Ben ik dan de enige die dit ook schaamteloos in de zomer draait?

Nee, dat doe ik ook

Ik draai dit ook alleen in de dagen voor Kerstmis, eigenlijk. Heb hem ook maar weer in mijn rotatielijst gezet.

avatar van Hedser
Ook niet alle nummers hebben per se met kerst te maken he. Sommige nummers zijn gewoon algemene christelijke traditionals, zoals het prachtige 'Come Thou Fount of Every Blessing' en ook nummers als 'Amazing Grace' en 'Holy Holy Holy.'

avatar van DirkM
Ik luister op dit moment het nummer 'Jupiter Winter' van disc 5 en het valt me op dat dat eigenlijk één van de eerste nummers is waarop Sufjans electronische kant echt naar boven komt. Een soort voorproefje op Age of Adz, nog wat subtieler (meer id achtergrond) geproduceerd weliswaar, waardoor de electronica minder opvalt.

Edit: zelfde associatie heb ik ook bij 'Star of Wonder', nu niet zozeer vanwege de electronica, maar meer vanwege de manier waarop Sufjan zingt. Dat klinkt toch anders dan op voorgaande albums, ik denk dat het met de frasering te maken heeft.

Ehm, wat dacht je van deze:

Sufjan Stevens - A Sun Came! (2000)
Sufjan Stevens - Enjoy Your Rabbit (2001)

Daar is ook al duidelijk electronica te horen...

avatar van DirkM
Dat weet ik. Maar ik bedoelde meer ten opzichte van zijn andere 'reguliere' albums, en dan hoor je in de nummers die ik noem wel al het begin van een ontwikkeling terug richting electronica. Ik bedoelde niet dat het uit de lucht komt vallen, maar na 2001 heeft Sufjan natuurlijk niet meer zo heel veel gedaan met electronica.

Vandaag o.a. deze weer aan het draaien en van de eerste drie EP's vind ik de derde toch het mooiste. Met name That Was the Worst Christmas Ever! is erg mooi, vooral door de tekst die van alle kerstliedjes ter wereld bij mij nog het grootste kerstgevoel oproept. Sufjan zingt het ook prachtig.

Iets om te onthouden voor volgend jaar, dan begin ik gewoon met EP III. Wellicht dat ik dan ook het einde van de box eens haal, want voorbij de vierde EP ben ik nooit gekomen...

En dan zijn er naast de vijf EP's hier volgens mij ook nog een zesde, zevende, achtste en negende...

avatar van Mastroianni
herman schreef:

Dat moet je zeker doen, want de vijfde is echt hemels!

avatar van nico1616
Nooit van mijn leven had ik gedacht dat ik Kerstliedjes zou beluisteren deze periode.
Maar deze is onweerstaanbaar en onmisbaar voor Sufjan-fans.
Naast de muziek is de box ook om van te smullen: het artwork, de stickers, poster en vooral het autobiografisch verhaal over de vreselijke Kerstmissen tijdens Sufjans jeugd
Ik ga nog wat meebrullen met Sister Winter 'and all my friends I've returned to, wish you a happy Christmas!'

nicoot
nico1616 schreef:

Is de prijs ook om van te smullen?

nicoot
Nevermind, net online gevonden aan £9,95

avatar van nico1616
nicoot schreef:

Is de prijs ook om van te smullen?

In Fnac Leuven 16 euro betaald, en dat is dan nog een dure winkel

avatar van Ducoz
Nou jongens, nog even.. dan magie weer! Nu extra veel Sufjan met kerst met de twee boxen

avatar van staralfur
Ik ben vandaag begonnen, voor de kerst heb ik alles wel geluisterd denk ik

avatar van Mastroianni
O, ja! Hoogste tijd, want er moeten nu twee boxen beluisterd worden.