Mick Jagger - Wandering Spirit (1993)

Label: Atlantic

1. Wired All Night (4:05)
  2. Sweet Thing (4:19)
  3. Out of Focus (4:35)
  4. Don't Tear Me Up (4:13)
  5. Put Me in the Trash (3:35)
  6. Use Me (4:28)

met Lenny Kravitz

7. Evening Gown (3:32)
  8. Mother of a Man (4:17)
  9. Think (2:59)
  10. Wandering Spirit (4:18)
  11. Hang on to Me Tonight (4:36)
  12. I've Been Lonely for So Long (3:29)
  13. Angel in My Heart (3:27)
  14. Handsome Molly (2:08)
Eigenlijk is er niks mis met dit album: het rockt lekker weg en erg afwijkend is Mick solo zeker niet. Het duet met Lenny Kravitz behoort tot de sterkere nummers op deze cd.

avatar van HiLL
De man is terecht uitgeroepen tot een van de slechtste soloartiesten. Niks aan vind ik het...

avatar van gemaster
Ik neem aan dat het dan slechtste soloartiesten van een grote band zijn, want allertijden zou een beetje raar zijn. Ik bedoel, Rene Froger is ook een soloartiest.

avatar van avdj
Dat bedoeld HiLL ook, want een tijdje terug zei hij precies hetzelfde bij een ander topic

avatar van HiLL
avdj schreef:

Jaja sorry, sorry En bedankt voor het vermelden erbij avdj!

Misschien wel Mick's beste solo-album.
Wat een energie en Rock'n roll laat de frontman van The Stones toch weer horen.
"Wandering Spirit" bevat lekkere pakkende songs,....geweldig vind ik dat.
Hoe krijgt Mick Jagger het elke keer toch weer voor elkaar?

avatar van c-moon
Jagger solo, echt veel potten breken, op af en toe een aardige single na, deed ie niet echt.. maar ik ga akkoord met SoundWave: op deze Wandering Spirit is hij toch wel in erg goede doen, dus idd. misschien wel zijn beste poging tot dusver... (Godess in a doorway vond ik weer terug naar af)...

Idd c-moon, Mick Jagger liet zich hier wel van zijn beste kant zien. Ondanks dat ik deze cd zelden meer draai, ik vond en vind hem nog steeds indrukwekkend en vooral erg energiek.
En dan natuurlijk niet te vergeten dat Mick al bijna 30 jaar met zijn band The Rolling Stones muziek maakte, is dit toch wel een verfrissende solo cd even door Mick gemaakt zonder zijn Stones, dat verdient toch wel een compliment voor deze artiest.
Er zijn er niet zo veel die dit hem even na doen.

Marcel²
De soloalbums van Jagger zijn niet echt geweldig, ik denk dat deze een van de betere is. Ben ook niet echt een liefhebber van The Rolling Stones alleen het oudere werk dan.

avatar van Janz
Jagger maakte met deze plaat zijn beste solo album en is daarvoor veel dank verschuldigd aan Rick Rubin.

avatar van Thunderball
3e en enige echt goede solo album van Jagger!

Bijna heel het album is goed tot zeer goed alleen het nr met Kravitz vind ik saai.

Het titel nr vind ik echt heel goed, mijn favoriet vd plaat!

4 sterren!

avatar van Lamontagne
Evening gown is helemaal geweldig.

Top cd van Mick

EVANSHEWSON
SoundWave schreef:
Er zijn er niet zo veel die dit hem even na doen.

Kijk, zo denk ik er ook over !

Mooie plaat van Mick. Sweet Thing lekker funky stuff
heel de plaat is van een constant hoog niveau.
iemand vond het nummer Use Me (origineel van Bill Withers) in duet met Lenny Kravitz maar niks.

Nou, dàt is uiteraard net één van de hoogtepunten !

4 sterren ****

Pieter Paal
Hoewel hier geen track zoals 'Memo from Turner' op staat, kan dit album zich prima meten met het werk van The Rollings Stones. Voor mij is dit echt zijn best solo-album tot nu toe.

avatar van kaztor
gemaster schreef:

Wat is er dan mis met Rene Froger?

Okee, dat was maar een grapje!

avatar van marco straaten
Dit is de beste van Mick en dat vertaalt zich in stuk voor stuk kanjers van nummers.
mijn favoriet van dit album is Don't tear me up.
Het album vertoont wat mij betreft ook wel wat gelijkenissenmet Voodoo lounge van de Stones.

avatar van vin13
De beste van Jagger, vooral het mooie Evening gown. Spirit is er zeker nog wel, songschrijven is een kunst die Jagger verstaat.
Hij heeft in die tijd ook met The Red Devils gespeeld, vette blues en mondharmonica. Sommige mensen denken dat Jagger geen instrumenten kan spelen, fout gedacht, hij componeert nummers op piano, gitaar en hij speelt ook fantastisch mondharmonica, (Midnight rambler Steel wheels tour 1990 Super). Zijn broer Chris speelt met Atcha zydeco-muziek en doet dit zeker niet slecht, ooit live gezien in de Lantaarn te Hellendoorn.

avatar van wortelboer
Hij is mooi, snoeihard geproduceerd. Een latere CD van hem is een slappe copie van deze, met volgens mij enkele dezelfde nummers! Zal wel een contractverplichting zijn geweest (die later CD bedoel ik)

bikkel
Met afstand Jagger's beste soloplaat.Wilde hij zich op de vorige platen nog vernieuwen met eigentijdsere songs,die eigenlijk niet lekker uitpakte,hier zet Mick de klok op rock,maakt weer eens prettige uitstapjes naar Country en Soul en maakt het als geheel een geinspireerde frisse indruk.Het heeft natuurlijk ook weer met de produktie te maken.jagger komt het best tot zijn recht in een directe spontane produktie,zoals we dat kennen van Exile en misschien ook wel Black &Blue.
Kortom een heerlijke afwisselende plaat met de elementen die we zo graag van de Stones ook weer zouden willen horen.Geen moeilijk gedoe.Keep it Simple.

MICKJES
Deze plaat is alles wat de eerste soloplaat van Mick Had moeten zijn.

avatar van Snakeskin
Het solomateriaal van Jagger is doorgaans slappe hap met deze als zeer positieve uitzondering.

Was dit een Stonesplaat geweest dan was het de beste sinds jaren zeg maar sinds tattoo you

avatar van lennon
Use me en sweet thing zijn meesterlijk Don't tear me up gaat nog wel.... de rest is helaas weer middelmatig

avatar van devel-hunt
Angel in my heart heeft een beetje het gevoel van een Stones plaat midden jaren 60, prachtig nummer.

Stijn_Slayer
Ietwat overschat, maar geen slecht album van Mick Jagger. Het probleem is alleen een beetje dat niets blijft hangen, en dat niets echt speciaal is.

avatar van devel-hunt
Ik vind dit toch met afstand zijn beste solo plaat van een overigens beroerde solo carrière. Op deze staan toch een paar juwelen. Evening gown, hang on to me tonight en Angel in my heart zijn Stones waardig terwijl de trekpleister, het duet met Lenny Krevitch een absoluut dieptepunt is.

avatar van bikkel2
Mick rocks !!! gewoon een lekkere down to earth plaat . Verreweg zijn beste solowerk .

Rizz
Kan dit album erg waarderen, de lucht in de Stones is voor een groot deel geklaard, vrede met het feit dat er zij-projectjes zijn en Mick levert hier gewoon een sterke plaat af. Jammer alleen weer dat ik sommige nummers liever op een Stones album had gehoord die vielen in dit decennium een beetje tegen.

avatar van iggy
Eigenlijk is deze beter dan de laatste 6 stones platen. Mick doet waar hij het beste in is lekker rocken dus. Geen verkrampte hits proberen te scoren. Lekkere opener en zie het 2e nummer daar hebben we weer zijn hoog stemmetje. Da's al lang geleden nietwaar? Heerlijk nummer. Die mick heeft er zin in ha. Don't tear me up lekker man. Dit is toch jagger op zijn best. Of op zijn minst bijna op zijn best. Of de prachtige cover van soul legende bill withers. Jagger zingt er werkelijk prachtig op athans voor jagger maatstaven dan toch samen met kravitz swingen de heren als een stel jonge honden. Angel in my heart mijn favoriet of beter gezegt een van mijn favorieten. Maar ook handsome molly prachtig gewoon. Ik moet toch echt terug gaan naar 1981 tattoo you om een betere jagger te horen. Nee deze zet ik liever op dan pak hem beet bigger bang of vodoo lounge enz

avatar van bikkel2
Had ook zo maar een Stonesplaat kunnen zijn . Dit soloalbum ligt er in ieder geval het dichts bij .
Daarom ook duidelijk zijn beste .