Tom Waits - Orphans (2006)

Alternatieve titel: Brawlers, Bawlers & Bastards

Rock / Blues
Label: ANTI-

1. Lie to Me (2:10)
  2. LowDown (4:15)
  3. 2:19 (5:02)
  4. Fish in the Jailhouse (4:22)
  5. Bottom of the World (5:42)
  6. Lucinda (4:52)
  7. Ain't Goin' Down to the Well (2:28)
  8. Lord I've Been Changed (2:28)
  9. Puttin' on the Dog (3:39)
  10. Road to Peace (7:17)
  11. All the Time (4:33)
  12. The Return of Jackie and Judy (3:28)
  13. Walk Away (2:43)
  14. Sea of Love (3:43)
  15. Buzz Fledderjohn (4:12)
  16. Rains on Me (3:20)
  17. Bend Down the Branches (1:06)
  18. You Can Never Hold Back Spring (2:26)
  19. Long Way Home (3:10)
  20. Widow's Grove (4:58)
  21. Little Drop of Poison (3:09)
  22. Shiny Things (2:20)
  23. World Keeps Turning (4:16)
  24. Tell It to Me (3:08)
  25. Never Let Go (3:13)
  26. Fannin Street (5:01)
  27. Little Man (4:33)
  28. It's Over (4:40)
  29. If I Have to Go (2:15)
  30. Goodnight Irene (4:47)
  31. The Fall of Troy (3:01)
  32. Take Care of All My Children (2:31)
  33. Down There by the Train (5:39)
  34. Danny Says (3:05)
  35. Jayne's Blue Wish (2:29)
  36. Young at Heart (3:41)
  37. What Keeps Mankind Alive (2:09)
  38. Children's Story (1:42)
  39. Heigh Ho (3:32)
  40. Army Ants (3:25)
  41. Books of Moses (2:49)
  42. Bone Chain (1:04)
  43. Two Sisters (4:55)
  44. First Kiss (2:40)
  45. Dog Door (2:43)
  46. Redrum (1:12)
  47. Nirvana (2:12)
  48. Home I'll Never Be (2:28)
  49. Poor Little Lamb (1:43)
  50. Altar Boy (2:48)
  51. The Pontiac (1:54)
  52. Spidey's Wild Ride (2:03)
  53. King Kong (5:29)
  54. On The Road (4:14)
  55. Dog Treat (2:56)
  56. Missing My Son (3:38)
Een 3 box-set rarities etc. met voor elke cd een andere titel.

Op Brawlers de bluesy Waits, Bawlers de melancholische en Bastards de experimentele nummers.

Een flinke portie 'nieuwe' nummers dus.

avatar van Paalhaas
Zoals altijd ben ik aan de sceptische kant.

Mojo Pin
Het nummer 'Bottom Of The World' kun je alvast hier beluisteren. En het klinkt zeker niet gek!

avatar van oruiz
ben heel erg benieuwd. Deze ga ik, als Tom waits, natuurlijk gelijk kopen als ie uitkomt

ga voorlopig met Paalhaas mee.
een box-set met rarities...

't is meestal niet voor niks dat ze niet op de reguliere albums staan.

avatar van Woody
Volgens mij bezit elk album van T. Waits al voldoende rarities

Toch hou ik wel van die box zetjes! Alleen al mooi voor de aanvulling!

avatar van HammerHead
Het zijn vaak gewoon leuke hebbedingetjes. Aardig om te krijgen, mooi om te geven, maar met een aantal keer draaien heb je het wel gehoord.

avatar van oruiz
Bottom of the World klinkt iedergeval weer ouderwets lekker, zoals we gewend zijn van de heer Waits

Kan dit album niet gewoon bij de reguliere albums ipv bij 'Verzamel / Live' ?

avatar van Paalhaas
Nee, natuurlijk niet. Het album verzamelt rarities.

avatar van itchy
Dog Door zou wel eens dat nummer kunnen zijn wat uit de toon valt op It's A Wonderful Life van Sparklehorse?

Paalhaas schreef:
Nee, natuurlijk niet. Het album verzamelt rarities.

OK maar ik beschouw 't zelf toch meer als een regulier album, omdat 't allemaal onuitgebrachte (en daardoor in zekere zin 'nieuwe') nummers zijn. Onder een verzamel cd versta ik eerder een cd met een verzameling (beste) nummers die al op andere albums van de artiest zijn uitgebracht.

Hoe dan ook, ik ben wel benieuwd naar deze release

avatar van Paalhaas
Het zijn onuitgebrachte nummers, maar al te samenhangend zal het niet zijn. De nummers zijn namelijk waarschijnlijk uit Waits' 35 jaar activiteit samengeraapt. Dat kun je moeilijk regulier noemen.

Paalhaas schreef:

samengeraapt klinkt zo oneerbiedig. Ietwat meer respect voor deze man lijkt mij wel op zijn plaats

Schijt aan alles!

avatar van Bruno Banani
Vind het anders weer meesterlijk wat ik hoor, ja hij is gelekt zeg maar, en heb meteen mijne maar besteld!

ik heb hem inmiddels ook al besteld. nog 1 maandje geduld

30 nieuwe nummers lijkt mij voldoende om als nieuwe cd te bespempelen, niet?

Naar het schijnt worden er slechts 1500 exemplaren van gereserveerd voor Nederland. Er is een 94 bladzijden tellend boekje bij en het geheel is handgebonden. Snel erbij zijn dus!

Oei oei oei, dit is toch wel degelijk de moeite waard. Er staan toch wel weer geweldige nummers tussen dit enorme aanbod dat in één keer over je uitgestort wordt.
Het lukt mij dan ook niet om alles in 1 keer uit te zitten (maar dat is een probleem dat ik bij veel latere Waits albums toch al wel snel heb, laat staan met 54 nummers).

Nu nog die twijfel: ga ik voor die gelimiteerde versie met boekwerk (ik heb nooit zo veel met dit soort versies, hoe raar ook), of wacht ik nog even tot er een 'normale' versie verschijnt? Of gaat die er helemaal niet komen? Iemand?

Hoe dan ook: mijn scepsis is verdwenen

avatar van Herr Meijer
Ik heb de box maar besteld, mét boek. Dat risico wil ik gewoon niet lopen. Kan nu nog op http://www.platomania.nl bij de 'harde acties'.

Het zou nooit in mij zijn opgekomen om deze box te kopen aangezien ik nog niet eens al zijn reguliere albums heb, dan koop ik die eerst wel. Maar na het horen van "Road to Peace" (bedankt Bruno Banani!) ben ik toch ernstig gaan twijfelen. Prachtig politiek geladen nummer zoals je ze nog maar weinig hoort.

Overigens vind ik 1500 exemplaren voor alleen Nederland al wel erg veel voor een "limited edition".

Ik heb de knoop doorgehakt: ik doe het gewoon onder het mom van "laten we eens gek doen" (en te veel wijn vanavond hielp ook wel een handje daarbij ).
Dus laat maar komen die special edition!

avatar van Oldfart
Het kriebelt wel; even een "oerhollandse" vraag: wat moet ie kosten dan?

avatar van Herr Meijer
Een oer-Hollandsch antwoord: waarom klik je niet op mijn link, luie donder!
37,99.

En 1500 exemplaren op 16 miljoen Nederlanders is minder dan 0,1%. Er waren in 2004 meer personen in drie dagen Carré bij de concerten (3 x 900 man is 2700 man). Nee, ik vind 1500 behoorlijk limited.

avatar van Oldfart
Okee: de kunst van het verder klikken dan je eerste klik lang is;daar gaat het dus blijkbaar om!

Aap
Missen er niet twee tracks in de listing boven?
55 Dog Treat
56 Missing My Son

Herr Meijer schreef:
Een oer-Hollandsch antwoord: waarom klik je niet op mijn link, luie donder!
37,99.

Je had beter een link kunnen maken naar plato.nl (i.p.v. platomania.nl )
Ik koop normaal eigenlijk nooit van dit soort limited editions, maar voor Waits wil ik wel eens een uitzondering maken en daarnaast vind ik het gewoon een ijzersterk album.

Aap schreef:
Missen er niet twee tracks in de listing boven?
55 Dog Treat
56 Missing My Son

zou kunnen. want op de 'illegaal gedownloade versie' van mij staan deze 2 nummers erop als bonus

avatar van Martin Visser
aERodynamIC schreef:

Je had beter een link kunnen maken naar plato.nl (i.p.v. platomania.nl )

ik heb nog niets gehoord van dit album, maar ben toch om gegaan. al die mailtjes van plato hebben me uiteindelijk verleid tot de aanschaf van die limited edition. ik wacht met spanning en ga niet alvast ergens online luisteren.

Martin Visser schreef:

was ook van plan om hem niet online te luisteren, maar ik kon me weer eens niet inhouden