Killswitch Engage - As Daylight Dies (2006)

Label: Roadrunner

1. Daylight Dies (4:07)
  2. This Is Absolution (3:36)
  3. The Arms of Sorrow (3:46)
  4. Unbroken (3:10)
  5. My Curse (4:06)
  6. For You (4:05)
  7. Still Beats Your Name (3:21)
  8. Eye of the Storm (3:58)
  9. Break the Silence (4:34)
  10. Desperate Times (4:27)
  11. Reject Yourself (4:50)
  12. Be One * (3:33)
  13. Let the Bridges Burn * (4:31)
  14. This Fire * (3:11)
  15. Holy Diver * (4:11)
godlydevil7
De nieuwste van KSE, kan niet wachten!!, de vorige was tenminste ontzettend goed, hoop dat ze dat doorzetten

DutchViking
Ik ben ook erg benieuwd. Al zou deze plaat maar half zo goed zijn als zijn geweldige voorganger The End of Heartache, dan nog zal ik 'm zeker kopen. Ik kan niet wachten

godlydevil7
As Daylight Dies klinkt iig geweldig! ik ga dit album zeker weten kopen! Er had alleen wel wat meer gekrijs in gemogen, wat ik zelf het mooiste vind.

avatar van Exfrozen
Ik ben ook wel benieuwd, hij is trouwens gelekt.

Geheel? Ik kan 'm namelijk maar tot nr. 5 vinden

avatar van tom broshuis
ik heb al de cd (gedownload) en wat ik heb gehoord klinkt wel erg goed. dus alvast 4* sterren

avatar van Exfrozen
Eigenlijk hetzelfde als wat ik bij Lamb of God heb, super muzikanten, maar de zang weerstaat me om hier een hoog cijfer te geven. Iets minder als de vorige en eigenlijk is 3,5* nog steeds goed.

avatar van tom broshuis
ik heb het album nu helemaal door gespit. wat een geweldig album ik kan geen minpunt verzinnen, naja misschien hadden ze wel iets meer nummers mogen maken en misschien iets meer afwisseling. ik weet niet welke album ik van hun het beste vind, the end of heartache of deze.
naja maakt ook niet uit deze cd krijgt in ieder geval 4,5 sterren van mij

DutchViking
Wederom een aardige plaat van Killswitch, maar ik moet er nog even aan wennen. The End of Heartache beviel me direct al beter dan deze, maar op zich staan hier zeker wel aardige nummers op. Ik wacht nog even met stemmen.

avatar van himpie
(nog) niet zo goed als The End of Heartache. al het werk van nog verder daarvoor bevalt me niet zo goed. doe mij maar de mix van cleane zang/screams van de nieuwe zanger, want wat kan hij dat goed! op het moment 3,5*

Ik vind hem beter dan The End of Heartache, ze hebben de drumms en riffs echt aangescherpt...bij end of heartache werd het een beetje eentonig. De nummers zijn ook een stukkie meer afwisselend

avatar van MichelDumoulin
By 'My Curse' doet zijn stem me een beetje denken aan Mike Patton!

avatar van MichelDumoulin
Maar het wordt wel eentonig; de hele tijd die nu-metal zangwisselingen. Toch niet helemaal mijn ding.

avatar van Snowblood
MichelDumoulin schreef:
By 'My Curse' doet zijn stem me een beetje denken aan Mike Patton!

Viel mij dus ook al op. Geweldig nr ook

avatar van james_cameron
Iets beter dan het vorige album (de songs zijn wat pakkender), maar het niveau van Alive Or Just Breathing wordt niet gehaald.

avatar van metalfist
Ik ga ze donderdag 18 januari zien in Hofterloo

meesterlijk album!

avatar van DenniX
Enorm goed album.
Mss wel hun beste.

1 Minder liedje IMO, en dat is "still beats your name".

Instrumentaal en vocal dik in orde. Pure klasse!

4.5/5

avatar van Sebashuis
dit is prachtig! 2 onwijs goede zangers!

ga zo door

4.0*

Eerste album dat ik van deze band hoorde. Erg lekker album, fijne gitaarrifs en de zang /schreeuw worden goed afgewisseld.

Erg tof album, hoewel die eigenlijk bijna hetzelfde klinkt als The End of Heartache. Maar dat maakt niet zo veel uit want als ik zie hoe Atreyu van stijl is veranderd ben ik blij dat KSE lekker hetzelfde is gebleven.

Ondanks dat KSE mijn nummer 1 band is geef ik het album 4*.

avatar van WinterBase
Super album, vooral het eerste nummer is echt te goed !

avatar van MuchTheSame
Goed album maar ik ken deze band nog met Jesse Leach als zanger..

Ik mis hem wel een beetje , als ik eerlijk mag zijn.

Howard Jones is ook niet verkeerd , maar ik ken hem voornamelijk van de band Blood Has Been Shed.. En ik hoor hem liever alleen het grunt werk doen

bro
godja, niet zo slecht maar na een tijdje verdwijnt het in de massa. Eerder een van de vele gelijkaardige metalcore-bandjes.
Ik snap niet waarom ze als beste metalcore band benoemt worden. Ze zijn niet slecht, maar ook zeker niet de beste.

avatar van neyonn
Degelijke plaat, al gaan de meeste nummers snel vervelen. Door telkens hetzelfde 'truukje' te gebruiken, nl. "geschreeuw- meeslepend refrein met cleane zang - geschreeuw, refrein -enz..." tonen ze toch enige vorm van 'luiheid', de onwil om eens het veilige pad te verlaten

avatar van MDV
MDV
Leuke plaat van Killswitch Engage. De eerste zes nummers zijn zeer sterk maar daarnaa zakt het een beetje in. Het is mij allemaal net een tikkie te eentonig. Wat solo's hier en daar waren ook fijn geweest, maar helaas. Ik moet zanger Howard Jones wel een compliment geven, zijn zang en geschreeuw klinken fijn in de oren, ook probeert hij in tegenstelling tot een paar andere metalcore zangers die ik niet bij de naam ga noemen niet overdreven 'stoer' of 'duister' te klinken maar doet hij gewoon lekker zijn ding. Ook zijn de de teksten met een positieve Christenlijke boodschap een leuke variate in een genre dat jammer genoeg gedomineerd word door oppervlakkig ge-emo. Ik ben niet zo'n metalcore liefhebber maar deze plaat gaat er nog wel in, maar hij is verre van geweldig.

Bastiaan Prasath
Christelijke teksten? Waar baseer je dat op? Dat scheen door in de teksten van de vorige zanger, op de eerste twee platen. Maar hier?Nee.

Corrigeer me als ik er naast zit hoor, maar op dit moment verklaar ik je voor gek.

avatar van Sebashuis
Stem verwijdert.

Al tijden niet meer geluisterd en ben dat voorlopig ook niet van plan.

Benjamindaxx
Na het kopen van Times Of Grace (die me erg goed beviel) werd mij Killswitch Engage aangeraden. Dit is de eerste plaat die ik van heb heb gehaald en moet zeggen: het klinkt wel erg dik. Stevige productie, harde riffs en een ijzersterke stem (zowel clean als scream).
Toch is mijn favoriete nummer van het album te vinden op de deluxe editie en dat is "Holy Diver" de clean zang steekt daar zo goed in elkaar, maar ook de openingsriff an "This Is Absolution'. Heerlijk!
Toch kan ik dit soort muziek niet de gehele dag luisteren en wordt de muziek na een tijdje enigsinds 'eentonig". Dit hoeft geen ramp te zijn aangezien het lekkere nummers zijn. Maar Ik nijg toch naar iets meer afwisseling.
Al met al een lekkere plaat om zo op zijn tijd eens flink hard op te zetten.
3.5

avatar van james_cameron
Jammer dat het gaspedaal slechts sporadisch wordt ingedrukt, want op die momenten heerst de band nog steeds. Overwegend is het songmateriaal echter midtempo en aan de (te) melodieuze kant. Zanger Howard Jones doet zijn best en zet een prima prestatie neer, maar hij kan de vertrokken Jesse Leach niet doen vergeten. Dat is en blijft gewoonweg de enige juiste zanger voor Killswitch Engage. Ga in ieder geval voor de special edition van het album; de vier extra tracks zijn stuk voor stuk te gek.

Ik vind dit helaas een van de minste van deze stabiel goede band. Te weinig afwisseling en nummers die echt iets toevoegen aan het reportoire van de band.