Killswitch Engage - As Daylight Dies (2006)

Label: Roadrunner

1. Daylight Dies (4:07)
  2. This Is Absolution (3:36)
  3. The Arms of Sorrow (3:46)
  4. Unbroken (3:10)
  5. My Curse (4:06)
  6. For You (4:05)
  7. Still Beats Your Name (3:21)
  8. Eye of the Storm (3:58)
  9. Break the Silence (4:34)
  10. Desperate Times (4:27)
  11. Reject Yourself (4:50)
  12. Be One * (3:33)
  13. Let the Bridges Burn * (4:31)
  14. This Fire * (3:11)
  15. Holy Diver * (4:11)
avatar van MDV
MDV
Leuke plaat van Killswitch Engage. De eerste zes nummers zijn zeer sterk maar daarnaa zakt het een beetje in. Het is mij allemaal net een tikkie te eentonig. Wat solo's hier en daar waren ook fijn geweest, maar helaas. Ik moet zanger Howard Jones wel een compliment geven, zijn zang en geschreeuw klinken fijn in de oren, ook probeert hij in tegenstelling tot een paar andere metalcore zangers die ik niet bij de naam ga noemen niet overdreven 'stoer' of 'duister' te klinken maar doet hij gewoon lekker zijn ding. Ook zijn de de teksten met een positieve Christenlijke boodschap een leuke variate in een genre dat jammer genoeg gedomineerd word door oppervlakkig ge-emo. Ik ben niet zo'n metalcore liefhebber maar deze plaat gaat er nog wel in, maar hij is verre van geweldig.

avatar van james_cameron
Jammer dat het gaspedaal slechts sporadisch wordt ingedrukt, want op die momenten heerst de band nog steeds. Overwegend is het songmateriaal echter midtempo en aan de (te) melodieuze kant. Zanger Howard Jones doet zijn best en zet een prima prestatie neer, maar hij kan de vertrokken Jesse Leach niet doen vergeten. Dat is en blijft gewoonweg de enige juiste zanger voor Killswitch Engage. Ga in ieder geval voor de special edition van het album; de vier extra tracks zijn stuk voor stuk te gek.