Mansun - Legacy (2006)

Alternatieve titel: The Best Of

Label: EMI

1. I Can Only Disappoint U [Single Mix] (4:20)
  2. Wide Open Space (4:34)
  3. Stripper Vicar (4:11)
  4. Being a Girl (Part One) [Edit] (2:00)
  5. Negative [Edit] (3:43)
  6. Take It Easy Chicken (4:30)
  7. Legacy [Radio Edit] (5:57)
  8. She Makes My Nose Bleed (4:08)
  9. Closed for Business (3:08)
  10. Six [Single Version] (3:57)
  11. Getting Your Way (4:30)
  12. Electric Man [Radio Edit] (4:16)
  13. The Chad Who Loved Me (5:04)
  14. Egg Shaped Fred (4:34)
  15. Slipping Away (3:43)
  16. Fool [Edit] (3:34)
  17. Taxloss (7:17)
avatar van dynamo d
Jammer dat deze band niet meer bestaat. Mijn favoriete nummers op deze verzamelaar zijn: I Can Only Disappoint U, Wide Open Space, The Chad Who Loved Me en Fool. Op het laatste reguliere album van Mansun is nogal eens kritiek maar ik vind 'I Can Only Disappoint U' een steengoed nummer. M.i. hun beste, maar ja smaken verschillen nu eenmaal. Ik heb trouwens de versie waarbij ook nog een dvd-video is toegevoegd. Al met al erg goed: 4*

Mooie verzamelaar van weer eens z'on ondergewaardeerde Britse band.

Top:
-I Can Only Disappoint You
-Negative
-Six
-The Chad Who Loved Me
-She Makes My Nose Bleed.

Ik mis Pin up Skin up.

avatar van andré
dynamo d schreef:

Helemaal eens: 'I Can Only Disappoint U' is een erg sterk nummer. Maar eerlijk is eerlijk, het nummer stak er met kop en schouders bovenuit op 'Little Kix'. De eerste 2 albums waren vele malen beter, in mijn ogen 2 vijfsterren-albums. Dit is denk ik wel een prima overzicht van hun (veel te korte) bestaan. Mijn favorieten: 'Legacy', 'She Makes My Nose Bleed' en 'Stripper Vicar'.

avatar van Omsk
Ik kan me niks voorstellen bij een single-versie van Six, dat nummer heeft een kop en een staart en als je erin hakt kun je hem enkel onthoofden. Je kunt toch ook geen giraffe als pony verkopen?

avatar van thetinderstick
Mansun is zo´n zwaar ondergewaardeerde band waarvan ik destijds de singles erg goed vond maar om een of andere reden nooit een album van heb aangeschaft.
Toen ik deze verzamelaar zag moest ik hem dan ook hebben. Stuk voor stuk erg goede nummers. Mijn favoriete nummers zijn ´I Can Only Disappoint You (hun beste nummer vind ik), 'Wide Open Space', 'Negative', Legacy (fantastisch) en 'Slipping Away'.

Jammer dat deze band inmiddels zo in de vergetelheid is geraakt, terwijl ze in de jaren '90 toch echt tot de subtop van de britpop behoorden.

beaster1256
dit is een dijk van een soort best of van mansun die heel goed was maar nooit echt doorgebroken is , zeer spijtig ,

the chad who loved me is een briljant nummer ! en ook wide open space is heerlijk !

januari is bij mij altijd zo'n maand om weer eens wat oudjes uit de kast te pakken zoals deze prima verzamelaar van Mansun! Die eigenlijk best veel goede liedjes hebben gemaakt.

avatar van teamed
Uitstekende verzamelaar , vooral als je liefhebber bent van World Party en Karl Wallinger . Mansun krijgt nu weer aandacht door hun Box Set : 24CD & 1DVD .

avatar van musician
Misschien wel de beste verzamelaar ooit gemaakt.
Jammer dat de leden van de band het zo slecht met elkaar konden vinden en er maar drie albums van Mansun zijn verschenen.

Ik moest opeens aan Suede denken maar dan wat meer de morbide kant op. De zang van Paul Draper en Brett Anderson van Suede komt redelijk overeen. Muzikaal vissen ze in dezelfde vijver. Maar Mansun wint op punten. Echt heel erg jammer dat het na het derde album niets meer werd. Muzikale meningsverschillen.

Ik heb er nog wel een Legacy versie van gemaakt waarin Being a girl van twee minuten is vervangen door de originele versie van Six van acht minuten. En dan past het nog steeds op één cd. Twee minuten van dit nummer, misschien wel het mooiste dat Mansun ooit heeft gemaakt, is wel een belediging van het vak.