Jiggy Djé - Noah's Ark (2006)

Alternatieve titel: De Eerste Dag

5. Blauw Bloed (4:25)
  6. Equinox (3:57)

met Terilekst

7. Bahasa (1:14)
  8. De Kleren van de Keyser (3:23)
  9. Hijs de Zijlen (0:49)
  10. SWOT (4:17)

met Unorthadox

11. Ken Je Dat? (2:04)
  12. Tot Morgen Vroeg (4:17)

met SpaceKees

13. Een Brokje en een Slokje (0:46)
  14. Michelle (4:30)
  15. J-I-G-G-Y DJÉ (0:32)
  16. Check 1-2 (3:29)
  17. Ik Ben Alleen (3:38)
  18. De Eerste Dag (5:41)
jiggy dje is niet rechts, ik zag bij state's stemadvies dat ie sp had gestemd..

avatar van pascal83
Mudrlooz schreef:
Had trouwens laatst een discussie met een vriend waarbij hij DAC/Jiggy Djé 'rechtse/studenten'hiphop noemde tegenover de 'linkse/van de straat' hiphop van de Duvel/Zwolle/Raymzter-click
Beetje generaliserend, maar ik kan me er wel in vinden.
En ik stem links

Wat is er in godsnaam 'rechts' aan de hiphop van DAC/Jiggy Djé? Ze missen misschien alleen een 'bepaald accent', maar dat heeft niets te maken met 'rechts' of 'links' zijn, voor zover dat bestaat.

avatar van Niek
De denkbeelden die ze uiten lijkt me he.. Snap niet waarom je met accent op de proppen komt...

avatar van luc011190
Ik moet eerlijk zeggen dat ik de vergelijking ook niet snap, hoor.

Raymzter=ietwat links, oké. Maar verder?

avatar van Niek
Ben het er ook niet echt mee eens. Maar ik snap dat 'bepaald accent' niet. Ik wil alleen zeggen dat als mensen DAC rechts vinden dat ze dan op hun denkbeelden doelen en niet op een accent lijkt me..

avatar van pascal83
Opgezwolle, Raymzter, en Duvel klinken meer (van de) 'straat', de leden van D.A.C. hebben dat veel minder. Het komt misschien meer tot uiting in hun taalgebruik dan hun accent.

onzin discussie

raffael77
Hun praten geen straat shit. Opgezwolle word gezien als de meest beste maar vind hun dikwijls over rated omdat ze nu ook half werk leveren.

Duvel Duvel zijn inspiratie kwam van Schoolly D alleen is het maar goed dat hij niet weet dat duvel zulke slechte albums maakte.

Raymzster is wel ok maar noem het geen straat shit, want dat is het gewoon weg niet.

D.A.C. maakt gewoon boombap hiphop en ze doen het goed. Ook de solo's van Dje & Dex vind ik erg goed.
Het klinkt soms zoals elkaar maar wel lekker en dat valt soms zeker tegen bij opgezwolle.
Spuugdingen is bijvoorbeeld heel boombap kwa stijl maar Eigen wereld is al zo anders dat je het al niet eens met elkaar kunt vergelijken.

avatar van BoordAppel
raffael77 schreef:
meest beste

Ik val niet zo heel vaak over taalfouten, maar dit is toch wel heel erg .

taart
Niet een van de beste maar zeker ook niet het minste NLhiphop album.

Hij heeft wel ongelooflijk veel potentiaal.

JustaRascal
Hij luistert gewoon lekker weg, prima als achtergrond muziek.

mes-one
Ik moet toch een beetje terugkomen op mijn oordeel. Ben 'm wel gaan waarderen, ook door z'n radioshow op lijn5.

3.0*

Social_Mask
1 keer(niet echt goed maar toch) beluisterd en de beats zaten me wat dwars. Heb niet echt geconcontreerd op de teksten, maar toen ik dat deed, sprong er ook niet echt veel uit. En vind hem ook niet echt een sterke rapper. Maar ik zeg dit terwijl ik het 1 keer, en niet eens goed heb beluisterd. Maar ik ben op dit moment niet echt onder de indruk.

KSPR
Ik vind Jiggy juist een lekkere rapper. Hij rapt heel zorgeloos, alsof het hem niks uitmaakt wat hij ermee verdiend of hoe mensen over hem denken.

avatar van dikke dame
GEGROET ZIJN DEGENE MET BLAUWBLOED(H)

avatar van waxs
Vreemd dat ik hier nog niet op had gestemt, bij deze... 3,5*

avatar van laurensio
Yeah! Dit album rockt ookal zo, net als diggy dex! Ook een 4 sterren voor deze DAC-man.

avatar van the_UC
Dit nummer heeft een paar sterke punten ( lees: positivisme ), maar ik vind het brag 'n boast te eentonig voor een fatsoenlijk cijfer. De producties zijn op zich wel dope gedaan en ik snap dat mensen het dope vinden. Maar zelf ligt het me gewoon niet zo maar dat is persoonlijk.

avatar van luc011190
Toch eigenlijk wel gek dat deze niet bijzonder goed ontvangen werd, want naar mijn mening is het een productioneel meesterwerkje. Jiggy doet gewoon precies waar hij goed in is, en dat is. tja, gewoon goed. Maar de producties zijn vaak echt geniaal, organisch klinkende instrumenten, warme geluiden, harde beats, vette baslijnen, prachtige oerhollandse samples en gevoelige trompetten. Alle lof voor Terilekst, want hij kwam voor mij toch ook wel onverwacht zo goed. Benieuwd wat de toekomst brengt.

avatar van dusso
Lekker album hoor. Luistert lekker weg, en zeker een paar bangers op dit album. Vond hem ook al het best bij DAC, en ik vind dat hij dat ook bewijst met dit album. leuke punchlines zitten erin: ''Je zag de bui al hangen, maar waar was je paraplu dan?'' lekker clinche ook.
Of: Poétisch als Romeo geef ik Jullie-het.

Live is Jiggy Dje helemaal te dik trouwens, zodra je hem live hebt gezien ga je z'n album nog meer waarderen.

Favoriete tracks:Positivisme, Blauw Bloed, Check 1-2, De eerste dag en De kleren van de keyser.

Social_Mask
Muah..ik vind die beats niet lekker klinken. Echt niet. Als rapper kan hij me (nog(steeds))niet overtuigen..Nergens echt heel erg goed, wel hier en daar een leuke line. Veruit het beste nummer Michelle, I Used To Love H.E.R.

2,75 *

1 van de betere nl-hiphopalbums, jiggy dje de man met metaforen.

avatar van TropicalDanny
blauw bloed is de enige beat die ECHT klapt

avatar van BoordAppel
Ze klappen allemaal. Het blijft natuurlijk Terilekst. Maar Blauw bloed klapt wel het hardste ja.

avatar van Reijersen
Tsja, dit is een treffend voorbeeld waarvoor het met mij en Nederlandstalige hiphop nooit zo botert. De flow en stem van Jiggy vind ik geenzins interessant, waardoor de Nederlandse taal zo irritant wordt. De producties vind ik daarnaast ook nog zwaar tegenvallen (vooral SWOT).

2 sterren.

lyrisch gezien super sterk

Ik vind een rapper als Jiggy best wel onderschat. Geweldige punchlines en persoonlijk vind ik het brag 'n' boasten ook heerlijk.
Ook zijn de producties van Terilekst zeer goed, eveneens als de flow. Ik hoop wel dat er wat meer van deze man komt.

avatar van Stapler
Onderschat? Chek het cijfer .. is toch een mooi getal?
Anyway deze ga ik zekers nog een keer kopen.
Die gast rapt té dope.

Tag
Jiggy is echt heel goed, speelt met taal op een manier die in ons kikkerlandje nog niet geheel gewaardeerd word vind ik. Heb hem nu een paar keer live gezien en ook met hem gepraat over z'n statements en die gozer is echt heel doordacht, hij denkt goed na over bepaalde dingen die hij denkt en dat maken zijn teksten alleen maar interessanter. En live is hij natuurlijk geweldig!:D 4,0.

avatar van Urbanoetang
KSPR schreef: