Vanochtend, beetje slaperig nog, de docu over wish you were here teruggekeken (gisteravond op de Belg).
Tijdens het kijken kwamen allerlei Pink Floyd gerelateerde herinneringen boven, waaronder ook het enorme genot dat het beluisteren van dit soloalbum Wet Dream altijd opleverde. De laatste jaren minder in de CD speler gehad, realiseer ik mij ineens (teveel keuzes).
Ik heb de LP destijds direct na het verschijnen in 1978 gekocht en het is een van de LP's die ik later ook weer op CD heb aangeschaft.
Vooral de heerlijke sax van Mel Collins maakt dit album tot een van mijn favorieten. Zoals die er, direct in het eerste nummer, na anderhalve minuut in knalt..........Vervolgens Snowy White aan het einde van het nummer. De toon is gezet.
De tekst van against the odds is van Juliette Gale-Wright, de eerste echtgenote van Richard en hier wéér die prachtige gitaar van White.
Ik ga niet ieder nummer recenseren, maar tot slot: die sax in cat cruise........!!! Heb dit nummer al zo vaak gehoord, maar steeds weer blijft het prachtig, prachtig, prachtig, prachtig! En dan die overgang na 3:20 naar de gitaar...........!!! Ik stop er mee. Dit wordt te lyrisch.......... (En nee, de drank van gisteren is niet de oorzaak van deze euforie).
PS: Wright heeft alles gecomponeerd, dus het is zijn album, maar eigenlijk is het met name de enorme verdienste van Collins en White. Op dit moment galmt die sax weer tijdens waves uit de speakers......
Prachtig, prachtig, prachtig..........