Tenacious D - The Pick of Destiny (2006)

Rock / Metal
Label: Epic

1. Kickapoo (4:14)

met Ronnie James Dio en Meat Loaf

2. Classico (0:58)
  3. Baby (1:36)
  4. Destiny (0:37)
  5. History (1:42)
  6. The Government Totally Sucks (1:34)
  7. Master Exploder (2:24)
  8. The Divide (0:22)
  9. Papagenu (He's My Sassafrass) (2:24)
  10. Dude (I Totally Miss You) (2:53)
  11. Break In-City (Storm the Gate!) (1:22)
  12. Car Chase City (2:42)
  13. Beelzeboss (The Final Showdown) (5:35)
  14. Pick of Destiny (2:32)
  15. The Metal (2:46)
gewoon een perfecte mix van humor en Muziek.

avatar van Desert
Lang niet alle songs zijn geweldig, maar er is toch een goede balans gevonden tussen goede muziek en humor.

Leuke samenwerkingen met Dio en Dave Grohl.

avatar van chansadres
Ik heb hem weer zitten te beluisteren en ik kwam erachter dat veel nummers zijn geschreven tijdens de opnamens van het eerste album. Oftewel de meeste zijn nummers die het net niet hebben gehaald. En dat hoorde ik meteen bij het beluisteren van het album. De nieuwe nummers kunnen me echter wel bekoren (Kickapoo, Beelzeboss en POD). Verhoogd naar 3*

Wel jammer dat er (officieel) nooit een studioversie is uitgekomen van Jesus Ranch. Dat vond ik juist zo tof nummer.

avatar van Lennonlover
heel grappig

the D blijft apart. Ze breken niet veel met hun oude album, behalve dan dat er wat minder sketches op staan. Car chase city en Break in city vind ik minder. Veel klinkt alsof zer het net improviseren, maar dat is nu net de kracht van Tenacious D. Vooral hun grote liefde voor de Rockmuziek op zich vind ik geweldig om te horen en JB's arrogantie blijft geweldig.
De film is trouwens ook Hilarisch, geniaal goed.

Voor een film gewoon een hele goeie en leuke muziek cd en vind tenacous D al gewoon geweldig

tuktak
zeer matige opvolger, eigenlijk geen pakkende nummers op deze plaat, die het debuut nog wel in zich had.

Dit vind ik van deze CD

Betere nummers:

1. Kickapoo
2. Classico
6. The Government Totally Sucks
7. Master Exploder
9. Papagenu (He's My Sassafrass)
10. Dude (I Totally Miss You)
12. Car Chase City
13. Beelzeboss (The Final Showdown)
14. Pick of Destiny
15. The Metal
5. History

Gemiddelde nummers:

3. Baby
4. Destiny
8. The Divide
11. Break In-City (Storm the Gate!)

Mindere nummers:

Ik geef het 4*

Devlab
Het eerste album vond ik erg goed, dit is wel leuk maar na 2 luisterbeurten weet je het allemaal wel. alleen the metal vind ik erg gaaf

echt heel droog dit:P

avatar van Sebashuis
gisteren weer eens geluisterd.

de muziek is niet al te ingewikkeld maar wel goed. het hele idee van de film er achter vind ik geniaal.

plus dat de teksten van The Metal puur waarheid zijn!

avatar van LDeVries
vindt deze minder dan zijn voorganger maar hij blijt goed.

PriestMaiden
De eerste Tenacious D cd had mij ontgoocheld. Deze helemaal niet, vind het veel beter. Beste lied blijft Kickapoo (Het stuk met Dio is echt top!)

avatar van Ducoz
tog leuk om dave weer is te horen drummen

avatar van master-rens
Ik heb de dvd ook, echt geweldig

avatar van master-rens
Ik ken die nummers nu echt uit mijn hoofd, zo gruwelijk.
En ik wist helemaal niet dat Jack Black ook kan zingen, ik dacht eerst dat hij gewoon acteur was, maar zijn stem is ook echt geniaal!
En ik wist ook niet dat dave grohl de duivel speelt in de film, en als ik de film nog is kijk en nog is herken ik nog steeds niet dave grohl in de duivel.
En het liedje beelzeboss, top nummer trouwens, maar ik vind een beetje lelijk, dan zegt de duivel iets van '' check this riff''' en dan speelt ie echt een flutriff...

avatar van Bartjeking
Zonder de film is het album misschien niet echt goed te verhappen. Maar als je de film gezien hebt (die voor de liefheber echt Hilarisch is) is dit gewoon een zeer fijn album die mij keer op keer een glimlach bezorgt....en geloof me dat is een prestatie nowadays. Enige tekortkoming is misschien de lengte van het album.

avatar van Them
Leuk, vind alleen Classico een groot klotenummer.
50x fuckin and rock and rollin in 1 minuut gaat toch een beetje te ver. Maar het is Jack Black en dan vinden de meesten het leuk, ik hoor blijkbaar niet bij dat groepje.
Maar wat is Kickapoo toch briljant !

Kingsnake
Grappig (fucking melig) en vet ingespeeld.

Goede zang en goed geschreven songs (ik hoor tegenwoordig niet meer veel rockzangers die een goede beurt maken).
Dave Grohl wordt een steeds betere drummer.
Beelzeboss vind ik een waanzinnige song.

Classico is trouwens heel geniaal gedaan, ik hoor Beethoven eindelijk eens op een leuke manier.

Al om al is dit natuurlijk (net als Spinal Tap) een knipoog naar classic rock/hair metal. En dat is niet meer dan keihard gelukt.

stuart
Ik zag net het einde van de film op Comedy Central; ik herkende bij de updates de titel... ....Ik zal de soundtrack nog eens ergens 'opvissen'....

stuart schreef:

haaha ik dus ook
Heb de plaat binnen een minuut binnengehaald.

avatar van Justinx
stuart schreef:

Zo slecht dat Comedy Central de film vijf minuten voor het einde al stopte. Nu moesten we met het nummer ''Tribute'' de encore van de film missen. Met dat gezegd heb je overigens meteen een van de sterkere nummers van dit album te pakken. En natuurlijk Kickapoo met de legendarische Meatloaf en Dio.

Leuk album verder. Als je film hebt gezien, dan klopt het plaatje helemaal.

Demon99
Er zitten een paar hele leuke nummers tussen

Kingsnake
Storm the Gate is een geweldige Judas Priest/manowar parodie.
Oh, wat kan heavy metal toch belachelijk zijn.

manitobas
Iets minder dan z'n voorganger, maar zeker de moeite waard. Jammer dat ze iets teveel ouwehoeren en al die cliche's gebruiken. Of beter gezegt, typisch Amerikaans klinken, veel fuck you's en dergelijke.

avatar van Demon.
Da Metal

avatar van Ducoz
Kickapoo is natuurlijk gewoon Pinball Wizard van the Who

avatar van AchmedATM
Beelzeboss en The Metal, zijn toch de beste van de album. Verder is het wel een redelijk album.

avatar van master-rens
Je moet natuurlijk wel de film hebben gezien om de humor hiervan in te zien

avatar van AchmedATM
Hmm... klopt maar de nummers komen ook beter over als je naar de film aan kijken bent. Ze zingen letterlijk wat ze doen (duidelijk bij Break In-City) , maar voor een alleenstaand album vallen veel nummers onder de bar.