+44 - When Your Heart Stops Beating (2006)

Punk / Pop
Label: Interscope

1. Lycanthrope (3:57)
  2. Baby, Come On (2:46)
  3. When Your Heart Stops Beating (3:12)
  4. Little Death (4:05)
  5. 155 (3:29)
  6. Lillian (4:38)
  7. Cliff Diving (3:40)
  8. Interlude (1:12)
  9. Weatherman (4:33)
  10. No It Isn't (3:31)
  11. Make You Smile (3:44)

met Carol Heller

12. Chapter XIII (5:07)
  13. Baby Come On [Acoustic] (2:52)
  14. Weatherman [Acoustic] * (4:21)
avatar van chansadres
Nadat Tom uit Blink 182 stapt om zich te focussen op Angels and Airwaves kan de rest natuurlijk niet stil zitten. Het resultaat is de band +44 en binnenkort zal hun cd te bewonderen zijn!

Ik ben benieuwd!

avatar van chansadres
De uitgelekte Lycanthrope en No it isn't zijn in ieder geval heerlijk. Wat een haat zit er in No it isn't zeg! Zijn ze zo kwaad op Tom...

avatar van Thinhoth
Wordt echt een toppertje , vooral de nummers No It Isn't, Make You Smile en 155

avatar van chansadres
Ik ben nooit echt een fan geweest van Blink 182. Te kinderachtig plakte ik er vaak op maar heel stiekem vond ik het toch wel leuk voor een paar nummertjes. Ik schrok dan ook toen de single No it isn't hoorde. Ik herkon de stem maar het was veel duisterder en volwassener dan Blink.

Nu dat ik de hele cd heb gehoord, kan ik wel zeggen dat dit een erg strak album. Er wordt veel meer ge-experimenteerd en de songs werken beter als vroeger.

(+44) - Angels and Airwaves = 1-0

Hoe plat is anders die nieuwe single..

nicolas
Je herkent wel de stijl uiteraard, maar toch vind ik dit veel volwassener dan Blink-182. Ik kan nog niet zeggen of AVA of +44 aan de winnende hand is... Heb alleen nog maar resp. Good day en The adventure (AVA) en No it isn't (+44)gehoord.

nicolas
Nog steeds heel eenvoudige muziek, maar desalniettemin schept het toch een aangename sfeer. Vooral No It Isn't en 155 zijn met name vrij goed.

Dit album is niet te vergelijken met Angels and Airwaves. Plus 44 laat het meer bij de pop/punk, Angels and Airwaves maakt meer gebruik van effecten. Hier zitten ook goede nummers tussen, zoals when your heart stops beating en no, it isn't. Alleen zingt er af en toe zo'n vrouwtje 2e stem mee die inmiddels al is gestopt met de band. Die vind ik een beetje nutteloos.

nicolas
Ja ze vonden dat blijkbaar toch een goed nummer, en dus hebben ze het erop gezet.

Heb al enkele nummers gehoord en leunt sterk aan tegen Blink 182. Kan niet beter!!!
****

avatar van Tsjo-Wi
hm ik vind blink 182 eigenlijk niet bijzonder, dit daarentegen vind ik wel lekker. Vind dit toch wat serieuzere muziek dan Blink, vettere gitaarstukken enzo en wat minder van die jumpy punk muziek. Zo'n nummer als Lycanthrope is echt geweldig! En ga ze live zien in januari!

nicolas
Hmm Travis komt niet naar Brussel, moet rusten voor zijn arm die hij gebroken in september vorig jaar, de slimmerik moest natuurlijk verderdrummen...

avatar van Tsjo-Wi
nicolas schreef:

ja dat is zeker jammer voor die mensen in Brussel. Ik was gelukkig bij het laatste concert mét Travis in Paradiso, toen drumde hij maar met 1 arm, en dat klonk nog verassend goed!

Inderdaad, maar je miste wel z'n snelle fills, maar hij lostte et goed op. Wie drumde er in Brussel?

avatar van Thinhoth
Gil Shamone

Geweldig concert !

lostprophet
Ik vind dit echt een heel erg lekker album moet ik zeggen! "Lycanthrope", "When Your Heart Stops Beating", "No, It Isn't" en "Make You Smile" zijn echt juweeltjes!

Een stuk volwassener dan blink-182, een stuk beter dan Box Car Racer, meer "punkie" dan AvA, maar toch gaat mijn voorkeur nog steeds uit naar blink-182 en AvA.

Neemt niet weg dat dit album 4 sterretjes van me krijgt! =)

nicolas
Geef je Angels & Airwaves dan 4,5 of 5*?

+44 is echt geweldig.
Live waren ze errug goed, vooral Travis met zn ene armpje.. Toch wel een beetje vaag dat ie ging roken ondertussen.
Om toch de onmogelijke vergelijking te maken, deze krijgt van mij 4,5* en ava 5*. Toch hou ik meer van plus

Richard-x
Hehe, ikzelf heb de Special Versie met de groene voorkant..
Vind die toch mooier.. =p

Best een leuke cd maar er staan helaas teveel langzamere nummers op waar ik niet veel mee kan.

Voorlopig 3*

mathieudc
Iemand een idee waar je deze cd kan kopen?

Feeder
mathieudc schreef:
Iemand een idee waar je deze cd kan kopen?

Bijvoorbeeld bij Mediadis.com

in de Fnac.

mathieudc
Bedankt mensen!

In de Fnac heb ik hem jammer genoeg niet gevonden (heb er wel niet naar gevraagd), maar ik ben ondertussen naar de Mediamarkt geraakt waar ze hem ook hebben (wel met roze cover ). Toch bedankt.

avatar van Ryan
Een iets serieuzer versie van Blink 182. Waar AVA de plank misslaat en pretentieus wordt (Tom: "This is gonna change the world."), blijft dit gewoon leuk.

nicolas
Geef me toch maar Blink...

Volgens mij is dit ten dode opgeschreven, misschien nog 1 plaat, zelfde geldt voor AVA (komt dan op 3 platen...)

avatar van HellYeah
Ik ben het eens met nicolas: Blink is beter, de songs blijven meer hangen.
Een goede poging, maar niet echt mijn ding.

Plus 44 is goed, oké Blink is beter, maarja Lycanthrope en When Your Heart Stops Beating zijn wel goed hoor, van dit album. En Make You Smile vind ik ook wel leuk, nog nooit eerder zoiets gehoord. 4 sterren voor mij.

avatar van SoNick
Geinige plaat, maar geef toch de voorkeur aan Angels & Airwaves.

nicoot
Mark Hoppus op zijn site: "and said his other band, +44, is pretty much finished."

en

laatste zin van eerste paragraaf hier: http://www.mtv.com/news/articles/1602728/20090114/blink_182.jhtml

Told you. +44 was ten dode opgeschreven. Hopelijk komt die godverdomse reünie ervan, Blink-182 maakte mijn leven zo vrolijk!