Ennio Morricone - Ad Ogni Costo (1967)

Italiƫ
Score
Label: RCA

1. Punto E Basta (Titoli di Testa) (2:58)
  2. Vai Via Malinconia (1:34)
  3. Ai, Morena (2:08)
  4. Ad Ogni Costo (2:47)
  5. Vai Via Malinconia (1:42)
  6. In Chiesa (2:31)
  7. Samba Bamba (Versione Coro) (3:23)
  8. Dirgli Solo No (2:15)
  9. Tudo E Nada (2:10)
  10. Voce (2:33)
  11. Samba Bamba (Versione Strumentale con Tromba) (3:23)
  12. Ai, Morena (Versione #2) (2:25)
  13. Samba Do Desprezo (2:03)
  14. Em Fiz Mal Em Dizer (2:05)
  15. Ai, Morena (Versione #3) (3:20)
avatar van Thunderball
Ik heb zojuist vandaag de GDM versie hiervan binnen gekregen (besteld via een bekende verkoper op de Verzamelbeurs afgelopen zaterdag). Bij mij staat er zeer veel bonusmateriaal op, in totaal krijg je dan maar liefst 22 tracks.

Aardige score van 1 van mijn favoriete films uit mijn tienertijd.
De maintheme, die er bij mij in twee verschillende versies op staat, is zonder twijfel de beste track. Ook de drie verschillende versies van Dirgli Solo No zijn erg mooi. Geldt ook in iets mindere maten voor Vai Via Malinconia (in 4 verschillende versies).

Voor de rest is er ook veel samba muziek, die op deze cd wel erg overheersend aanwezig is en eerlijk gezegd vind ik dat toch stukken minder. In de film wordt dit meer als achtergrondmuziek gebruikt en ik had eigenlijk niet verwacht dat dit voor een groot deel de cd zou beslaan.

Toch de moeite waard en wanneer in de juiste mood een leuke sfeervolle cd.

GDM is toch wel HET label om bijzondere scores van Morricone te krijgen in de best mogelijke kwaliteit.

Een zeven, ofwel 3,5 ster.