Ali B - Petje Af (2006)

Label: Spec

1. Petje Af (3:07)
  2. De Journalist (3:09)
  3. Ghetto [Arabic Remix] (4:08)

met Akon en Yes-R

12. De Realist (3:21)

met Ton Dijkman

13. Uit de Goot (3:42)

met Gio

14. Je Bent Gewaarschuwd (3:10)

met Lieke van Lexmond

15. Partystof (3:16)
  16. Je Weet Zelluf (4:00)

met The Opposites

17. Rampeneren (3:47)

met Yes-R en The Partysquad

18. Zomervibe [Remix] (3:24)

met Yolanthe Cabau van Kasbergen

Zomervibe ... bah, Het Kind,, bah, Partystof, bah, rampeneren bah.. leuk voor 11 jarige.

Relax
Oke de singles zijn redelijk zuig, maar vergelijk de inhoud PLUS RIJM met zijn vorige album, stukken beter, dat wel, maar niet meer dan 3,0 waard danzkij de nummers.

Relax
Cover is overigens ook spuuglelijk.

Relax
Het spijt me maar dit album is zelfs nog slechter dan zijn vorige.
Goedkoop om Ghetto Remix erop te zetten en Rampeneren.
Het nummer met Ziggi vind ik geen bal aan, ik had niet verwacht dat die op zijn album zou gaan staan.
Zomervibe is wel grappig maar ook weer niet zoveel meer.
Bij Bosjes, hij had dat nummer op zijn site gereleased maar ik herinner me toch echt dat Bush daar werd gesampled of niet ? op dit album dus niet... en wat zingt Lieke van Lexmond kakkerig.
Maar het nummer met Big2 is het beste nummer op het album maar ook weer niet de beste.
1,5.

Het is onderhand een product van de Regering om de multiculturele samenleving bij elkaar te krijgen.

avatar van thomzi50
Waarom heeft hij z'n petje nou op op de cover? Waarschijnlijk zie je 'm op de achterkant ineens zonder petje ofzo

thomzi50 schreef:

Nee dan staat hij schreeuwend net als Ludacris op zijn cover op de achterkant met de armen wijd.

classic album!
hoort in het rijtje hip-hop klassiekers: Ready 2 die, Illmatic, Eigen Wereld, Return of the 36 Chambers, Tha Infamous en dus Petje Af.

Ali B prrrr poooop

avatar van MJ_DA_MAN
Sarcasme is niet áltijd leuk...

revolver11
En Eigen wereld tussen 36 chambers, Ready to die & Illmatic plaatsen ook niet.

oke ik zal nooit meer een grapje maken:

Ali B brengt naar mijn mening niet wat hij zou kunnen brengen. De lyrics missen op zijn tijd wat diepgang en de beats lijken simpel in elkaar gezet. Sommige lijken nog wel een 'hit' potentie te hebben maar de echte hip-hop liefhebber zal dit album niet kunnen waarderen. Weinig verrassend, maar de verkoopcijfers zullen voor Ali denk ik niet tegenvallen.

Neen, Ali B heeft mijn mening over zijn en de muziek van zijner vrienden niet kunnen veranderen: bagger.

avatar van luc011190
revolver11 schreef:
En Eigen wereld tussen 36 chambers, Ready to die & Illmatic plaatsen ook niet.

inderdaad. Ertussen? Erboven!

Melle K
Relax schreef:

1,5.

Huh?
Dit album is verder gewoon waardeloos natuurlijk.

Melle K schreef:

Huh?
Dit album is verder gewoon waardeloos natuurlijk.

Ja maar ik bedoel ermeedat het nummer met Big2 nog wel aantehoren is snap je, maar dat betekend niet dat ie goed is.

|Joël|
Rampeneren
Vreselijk nummer, de rest van het album is ook slecht, zoals zijn "geweldige" nieuwe single Zomervibe

dimwit
Hier moet ik toch even een bericht bij plaatsen. Ik heb een hekel aan Ali B, maar dat zelfs hij zo'n slecht album kon maken.. Ongelofelijk. Ik vond de vorige erg bagger, maar deze is wel erg kut. Van zomervibe krijg ik kotsnijgingen en een slecht humeur. Zelfs 11-jarige moeten beter weten dat ze dit NIET moten kopen en luisteren.

Till morning zou een mega track zijn geweest, maar alleen als Ali B er niet op mee deed. Jammer voor Ziggy, want die had zelf eeen hit kunnen hebben als hij de coupletten ook zelf had gedaan.

Pauper
Als de nummer op de CD net zo goedkoop zijn als de cover dan weet ik volgens mij wel genoeg! PAUPER!

Poisonpen123
Waar gaat het toch heen met HipHop ..
Geen Intelligentie, geen zelf ontwikkeling, geen Revolutie

ik hoop echt dat deze Ali B nooit de propz ontvangt van
de grote Mc´s uit de VS.. dese man spoort niet helemaal

Poisonpen123 schreef:
Waar gaat het toch heen met HipHop ..

he he eindelijk ..halleluja

avatar van Joly
Hij kan wel zeggen Jantje Shit maar hij is zelf Ali BITCH

wuhaha domme nummers staan erop zeg arrogant joch blehh

avatar van jurado
ik snap ook niet dat mensen bij voorbaat gaan luisteren naar deze rappende voorbipsberber.

0,5
blahhh 0.5*

Pauper
Petje af voor het laagste gemiddelde van MM

avatar van BoordAppel
Mja, en hoeveel van die 0,5 sterren zijn serieus te nemen?

BoordAppel schreef:
Mja, en hoeveel van die 0,5 sterren zijn serieus te nemen?

Geen idee, wat je er wel uit kan op maken is dat hij blijkbaar meer vijanden heeft dan fans

En helemaal terecht natuurlijk.. Heb het album niet gehoord, stem daarom ook niet, maar het moet maar snel afgelopen zijn met die Ali B..

Las laatst in een persoonlijke interview dat ie geen slechte karaktereigenschappen over zich zelf wist te noemen...

Na ja, is niet erg, maar het komt natuurlijk niet echt eerlijk over.. Ik vind hem trouwens over het algemeen niet echt eerlijk over komen. Beetje commercieel, net niet symphatiek... Helemaal niet symphatiek.

Dr.Greenthump
Vind Ali B juist wel erg symphatiek en zeker in tegenstelling tot commercieel ingestelde collega Lange Frans. Vind dat Ali B wel aardige principes heeft en streeft ze dan ook na. Frans daar in tegen is gewoon één groot lul verhaal en is dan ook nietszeggend. Ali B komt altijd zo oprecht over en hij geeft soms ook echt om de mensen omzich heen. Natuurlijk stelt hij als rapper niet al te veel voor, maar dat terzijde. Ik bedoel ''echt'' slecht is hij ook weer niet en brengt zo nu en dan best wat aardigs uit met name vroeger. Verder gaat het vaak puur om de centen.

1,0
Een lachertje. Simpeler kan bijna niet. Big2 vind ik nog het hoogtepunt van het album. Een 1,5* (ik heb hem in tegenstelling tot velen wel helemaal geluisterd)