Ali B - Petje Af (2006)

Label: Spec

1. Petje Af (3:07)
  2. De Journalist (3:09)
  3. Ghetto [Arabic Remix] (4:08)

met Akon en Yes-R

12. De Realist (3:21)

met Ton Dijkman

13. Uit de Goot (3:42)

met Gio

14. Je Bent Gewaarschuwd (3:10)

met Lieke van Lexmond

15. Partystof (3:16)
  16. Je Weet Zelluf (4:00)

met The Opposites

17. Rampeneren (3:47)

met Yes-R en The Partysquad

18. Zomervibe [Remix] (3:24)

met Yolanthe Cabau van Kasbergen

whooster schreef:
Een lachertje. Simpeler kan bijna niet. Big2 vind ik nog het hoogtepunt van het album. Een 1,5* (ik heb hem in tegenstelling tot velen wel helemaal geluisterd)

En wat dacht je toen de cd was afgelopen, wauw "petje af" ?

Misschien wel... Die 1,5* haalt het gemiddelde toch wel een heel stuk omhoog.

avatar van Vizzle
0,5
Ali B en de verandering van de Doelgroep!!!

De duistere hoes was kenmerkend voor Ali's vorige album. De titel "Vertelt het leven van de straat" ook. Je ziet duidelijk dat hij een soort van Nederlandse gangster wil uithangen. Nu hij erachter is gekomen dat jongeren en volwassenen hem niet bepaald serieus nemen, verandert hij gewoon van doelgroep. Hoppa, met tracks als Rampeneren en Zomervibe, het album dat Petje Af heet en een albumhoes dat niet felgekleurder kan zijn komt hij tegemoet aan zijn doelgroep: Basisschoolkinderen ( van rond een jaar of 7 )

fredpit
Het blijkt dat Ali B voorspellende gaven heeft

in 04 had hij al een hitje met..Ik ben je zat

laat ik nu hetzelfde denken over deze mediageile popiejopie die ieder weldenkend mens niet serieus kan nemen...gisteren in "De Wereld Draait door"was echt een dieptepunt...zelfs over politiek (z'n werkgever) heeft inhoudelijk schrikbarend weinig te melden, En dan die gladde smoesjes om z'n gezicht te reden....

Als dit het product is van integratie......

avatar van Yak
Yak
Woea ha ha, priceless weer!
User geband.

avatar van deagleking
en als je dan kijkt voor hoeveel geld dit album in de winkel ligt... BELACHELIJK!! ik dacht dat het rond de 17 euro was ofzo!!

Raekwon the chef
oei, dit is zo slecht...

KSPR
Petje af voor het produceren van zo'n slecht product.

Dat is tenslotte ook een kunst.

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Ali-B zal de reacties op zijn cd hier eens moeten lezen

KSPR
Hij heeft ook een Limited Edition van dit album.

Coel hea.

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
KSPR schreef:
Hij heeft ook een Limited Edition van dit album.

Coel hea.

Ehm, nee??

avatar van Gretz
Het zal nooit mijn muziek worden, maar ik heb wel respect voor een nummer als Dit Gaat Fout. Een mooie diepgaande tekst die eens wat verder gaat dan de vrouwonvriendelijke teksten van sommige rappers.
Verder stem ik niet, want ik ken het grootste deel van het album niet.

avatar van MichelDumoulin
Een mooie diepgaande tekst

?????????????????????????????????????????????????????

avatar van Gretz
MichelDumoulin schreef:

?????????????????????????????????????????????????????

Ja, het past goed bij de maatschappelijke actualiteit en het gaat dieper in op de klimaatproblemen dan welke songtekst ook.;) En zo raar is het niet dat er in de muziek wat meer aandacht voor klimaat en milieu, gezien de komende Live Earth-concerten van Al Gore.

Gretz schreef:

Oke, goede bedoelingen is altijd goed.. Toch denk ik dat de term "diepgang" meer betrekking heeft op het gevoel dat je in muziek legt, en de intensiteit waarmee je speelt (rapt)..

Tuurlijk, het attenderen op de klimaatproblemen is een goede zaak. Het gaat ons allemaal aan.

Dat maakt Ali B nog geen 'diepgaande' rapper.

avatar van Wib0__
Het duet met Lieke van Lexmond is best nog wel leuk.
De rest is eigenlijks na 1 óf 2 keer luisteren al helemaal niks meer aan..

|Joël|
Maartenn schreef:
Ali-B zal de reacties op zijn cd hier eens moeten lezen
Ik vraag me af of hij überhaupt kan lezen.
Wel mooi gemiddelde
gemiddelde: 1,09

0,5
door dat negativitisme is mijn nieuwsgierigheid in grote mate opgewekt, even gucken dus maar

dimwit
Gretz schreef:
maar ik heb wel respect voor een nummer als Dit Gaat Fout. album niet.

En denk jij dat Ali B zelf geen auto rijdt en de natuur verneukt? Mijn leraar aardrijkskunde zou het kunnen zeggen, die heeft geen auto, freet biologisch voedsel en al die shit. Ali B weet helemaal niet waar hij over lult, hij wil gewoon interresant doen. Bah! wat een misselijke mocro is dit.

dimwit schreef:

Daar heb je helemaal gelijk in!
Hij denkt dat hij met dit nummer ''de wereld' kan helpen/of een steentje bij te dragen..?!
Denk van niet

fredpit
dimwit schreef:

*Lusten jullie ook een broodje poep*

HE BAH...Ome willem

Hahahaha..

avatar van BJ_THUG
ja ja ja

Maartenn schreef:

Ehm, nee??

Sarcasme

1,0
Ik vind het maar niks. Ali B kan alleen maar een hitje scoren als hij over het klimaat (Dit Gaat Fout), met Marco Borsato (Wat Zou Je Doen?) zingt of met de Partysquad (Rampeneren), zijn eigen tracks zoals Till' Morning & Het Kind doen het niet geweldig. Hij is ook veel te mediageil. Ik vind het iniedegeval niks wat hij doet.

headup
[quote]Wib0__ schreef:

Als ie zou graag de wereld wil redden laat 'm dan z'n kop houden!

0,5
Is dit album het waard om op te reageren?

avatar van BlueVelvet
Kaik schreef:
(...)
Dat maakt Ali B nog geen 'diepgaande' rapper.

Daarom werd ook gesproken over diepgaande tekst en niet diepgaande rapper.

Eerder 'petje op' dan 'petje af'

Petje platstampen is beter...

Dit is een ramp. Om te huilen. Rampeneren, dat nummer, hoe ver moet het gaan? Die jongen kan niemand serieus nemen. Hij kan maar beter terug de straat op waar hij zogenaamd vandaan komt, of nog een keertje meedoen met de Zwakste Schakel.