Atari Teenage Riot - 1995 (1995)

Alternatieve titel: Delete Yourself!

Duitsland

3. Raverbashing (3:26)
  4. Speed (2:48)
  5. Sex (3:33)
  6. Midijunkies (5:15)
  7. Delete Yourself! You Got No Chance to Win! [Live] (4:37)
  8. Hetzjagd Auf Nazis! [Live] (5:16)
  9. Cyberpunks Are Dead! (3:35)
  10. Atari Teenage Riot (3:38)
  11. Kids Are United! (3:36)
  12. Riot 1995 (4:01)
avatar van titan
titan (crew)
Beste plaat van deze digitale terroristen, vooral omdat ze geprobeerd hebben echte liedjes te maken. Delete yourself is zelfs een lekker meeblernummer. 3*

opzwepende post-punk rommel die je niet laat zitten.
wat een heerlijke bak herrie, met midi junkies voorop( zit tenminste nog iets van lijn in ). ooit hadden ze nog een pracht set op pink pop, maar die videoband ben ik helaas kwijt, want er was werkelijk niets te zien, behalve 2 dooie wijven en een rondspringende alec empire en een dwalende carl crack ( helaas ter ziele ).

Kid A(cid)
Rotzooi, maar wel lekkere rotzooi. Een beetje zoals je kamer die je nooit opruimd, want de rommel ligt er zo lekker vertrouwd. Toch kom ik niet hoger dan *3, omdat ik de subtieliteit die ik in electronica zoek een beetje mis.

avatar van orbit
Laat dat "lekkere" maar zitten, gewoon troep! Met slecht pseudoduits geschreeuw. Lekker voor op het haardvuur misschien..

avatar van andré
Ooit in het voorprogramma van The Prodigy gezien, wat een verschrikkelijke band. Onbegrijpelijk wat men daar destijds in zag...

Kid A(cid)
Nee joh, dit is gewoon tof.

Joy
verlaar je nader

kheb het zon uurtje volgehouden in de effenaar in eindhoven, toen kon ik er niet meer tegen

gigaherrie die nergens over gaat

apart dat wel maar dat is maar een zwak criterium

Kid A(cid)
Gigaherrie dat nergens over gaat, dat is het hem juist. Dat maakt deze muziek onweerstaanbaar.

Wolfgang1975
Onbegrijpelijk zwak album dat zeer teleurstelde na het sterke The Future Of War.

avatar van Sater
Maar hij zat ervoor?

Ik heb deze trouwens onder de titel 1995, is dat een strikt gelimiteerde eerste persing ofzo? Kan er geen info over vinden.

Wolfgang1975
Je hebt helemaal gelijk The Future Of War kwam daarna pas. Deze kocht ik pas later. Delete Yourself is de reissue van 1995. Naar verluidt was mijnheer Empire niet tevreden met het artwork. 1995 is vrij zeldzaam, dacht ik.

avatar van Lexicon Devil
Teveel testosteron in een plaat. En die gabbers wisten niet wat ze hiermee aan moesten....grappig. Ook de conspiracy-teksten zijn om te lachen.

avatar van Dexter
Leuk plaatje met goedbedoelde, politiek correcte aggressie Nummers als Riverbashing en Delete Yourself zijn erg aardig, en ook zo'n live-versie van Herzgang auf Nazi's (hoe obvious dan ook) mag ik graag horen. Enige minpuntje is het tenenkrommende 'Kids Are United'

avatar van Shelter
Ik heb speed op een verzamelaar staan...das op zich wel een grappig nummer...soort van techno/hardhouse met gitaren.
Ik heb ze ook eens live gezien op een festival, beukgeweld en een grappige show om eens te zien, toen ook dit album geluisterd omdat een mede festival ganger helemaal weg was van deze band (was een Duitser...dus tsja ) ...maar ik kan er echt niet lang naar luisteren.
1,5* omdat speed nog wel lollig is.

avatar van Reint
Nadat ik de Youtube-comments van een Crystal Castles-nummer de naam van deze groep weer tegenkwam toch maar even aangezet.

Volgens ligt deze debuutplaat mij het beste, later werk klinkt toch iets te specifiek op de eigen fanbase gericht. Hier is het nog een soort van cartoonachtige jaren 90-anamolie waarbij het nog minder duidelijk zijn eigen niche heeft gevonden.

Hoewel de groep waarschijnlijk bekend staat om de absurde volumelevels, opgefokte cybersounds en geschreeuw zijn het voor mij precies de meer introspectieve nummers die 25 jaar na dato overeind zijn gebleven. Sex en opener Start the Riot hebben een sterke atmosferisch gevoel en zijn een krachtige verbeelding van de dystopische blik op de het naderende Y2K-decennium.

Toch mij valt er bij hardere nummers als Hetzjagd Auf Nazis!, Midijunkies, het kokende Riot 1995, Raverbashing, het baggy Atari Teenage Riot ondanks de weinig dynamische aanpak stilistisch genoeg te genieten.

Atari Teenage Riot zal nooit écht mijn ding worden. Ik wordt vrij snel gek van schelle drum&bass-achtige percussie en de platte distortiongitaarsamples kan ik ook maar beperkt hebben.
Ik zal de plaat als geheel dan ook niet snel aanzetten, maar ben toch blij dat ik er wat moois uit heb kunnen filteren.

avatar van Ludo
meer geinig dan goed, maar er staan best wat rake nummers op. Hoe meer drill & bass hoe beter. (En Sex mag er ook zijn)

avatar van kühnekxs
Eins Zwei Drei Vier!! Niet te serieus nemen maar wel keihard opzetten. Start the riot! Bam