Admiral Freebee - Wild Dreams of New Beginnings (2006)

Belgiƫ
Label: Universal

1. Faithful to the Night (3:06)
  2. I'd Much Rather Go Out with the Boys (3:15)
  3. Trying to Get Away (3:47)
  4. All Through the Night (2:42)
  5. Perfect Town (4:52)
  6. Nobody Knows You (3:57)

met Sandrine

7. Wild Dreams of New Beginnings (3:24)
  8. Devil in the Details (3:16)
  9. Living for the Weekend (2:59)
  10. Blue Eyes (2:26)
  11. Coming of the Knight (3:44)

met Emmylou Harris

Iemand hier al iets van gehoord? De eerste single valt mij lichtjes tegen, zeker naar het einde toe

Deze cd ga ik zo snel mogelijk kopen, want...
Ik heb zondagnacht naar de nightlaunch van deze plaat geluisterd op Studio Brussel en ik was aangenaam verrast. Ik heb de nummers natuurlijk nog maar 1 keer gehoord, maar ze bevielen me op het eerste gehoor heel goed. Wat me vooral opviel is dat de plaat veel zachter klinkt dan de voorgaande platen. Ik herinner me nog dat ik "Perfect town" en "Coming of the knight" echt prachtig vond. Maar eigenlijk was er geen enkel nummer dat me tegenstak, en dat was bij vorige Admiral Freebee platen wel het geval.

Het is prachtig, minder speels en meer muziek ten opzichte van de eerdere 2 cd's. Daardoor niet minder Admiral.

Davez
Ik heb ook de nightlaunch beluisterd en ook bij mij viel geen enkel lied tegen. Dit is ondertussen wel al zo lang geleden dat ik me geen nummer meer weet te herinneren. Maar dat het goed is staat buiten kijf want de admiraal is voor mij het beste dat Belgie geproduceerd heeft de laatste jaren.

avatar van AriTupari
Perfect Town, prachtig!!!

nicolas
Wat is de eerste single?

avatar van CWTAB
Het eerste nummer faithfull to the night is de eerste single, wederom een sterk album van de admiral, nog een ietse meer country sfeer dan de vorige

De cd opent heel vrolijk met single 'Faithful to the night', echt een nummer waar ik iedere keer weer goed gezind van word.
'I'd much rather go out with the boy's' is het stevigste nummer van de cd en dat is toch wel een hele verandering (verademing?) ivm de vorige cd's. Tom van Laere klonk nooit eerder zo oprecht als op deze cd, waarop eigenlijk elk nummer ijzersterk is (en dat is ook een aangename verandering).
Absolute hoogtepunten zijn 'Trying to get away', 'Perfect town', 'Nobody knows you', 'Blue eyes' en het ronduit goddelijke 'Coming of the knight' (wat passen de stemmen van Tom van Laere en Emmylou Harris toch prachtig bij elkaar).
Ondertussen heb ik 'Wild dreams of new beginnings' voor de 6de keer vandaag opnieuw opgezet en kan ik met zekerheid stellen dat Tom van Laere met zijn 3de Admiral Freebee één van de mooiste cd's van 2006 heeft gemaakt.

nicolas
Vrijdag gekocht en beluisterd: ben er heel positief over. Geen amateuristische opnames deze keer, zoals dat vroeger soms het geval was. De kwaliteit van de nummers is zowel qua klank als opbouw heel goed. Deze krijgt van mij 4,5* wat er ook gezegd wordt In de Humo (waar cd's vaak bakken negatieve kritiek krijgen) krijgt deze plaat een 3,5* op 4, wat overeenkomt met 8,75 op 10. Ik vind Faithful to the night heel sterk als single, ook Perfect Town krijgt veel punten van mij en Blue Eyes is ook heel mooi. Toen ik het de eerste keer hoorde, dacht ik onmiddellijk aan "Goodbye Blue Sky" van Pink Floyd...

De cd groeit wel zeg. Hij wordt nog steeds elke keer beter. Klasse van de Admiraal.

cd is top, het is wél duidelijk dat Tom zijn metier geleerd heeft bij de Intellectual Maniacs. mensen uit Brasschaat en omstreken zullen wel weten waarover ik het heb. Keep on sailing Admiral

Meer van hetzelfde? Want 'Faithful to the Night' vind ik niet meer interessant genoeg...

Coming of the Knight
met Emmylou Harris = HEMELS

avatar van levenvergeten
Hij klinkt echt hélemaal niet Belgisch, integendeel, eerder Amerikaans. En nog steeds blijft het een charmante plaat.

prachtige cd, admiral heeft hier een nieuwe fan bij, kga zo rap mogelijk de eerste 2 cds ook halen, Kben echt onder de indruk van dit album

nicolas
Haast je niet te veel, het is zijn beste werk, hoewel zijn eerste plaat die bijna kan evenaren. Ik ben intussen van 4,5 naar 3,5 gegaan. Zo speciaal is-ie ook niet. Maar bon, het blijft een 7 op 10 hé en da's zeker niet slecht, integendeel!

valt tegen deze plaat, de 1e plaat was echt zijn beste gelijk ook,
te weinig afwisseling, teveel rustig, op het eind gaat ze stem zelfs irriteren, te rauw willen zingen op elk nummer is ook niet goed
er zitten nu niet echt uitschieters bij , zoals op de 1e en 2e plaat, jammer,
die dueten vind ik ook niet echt goed, vooral duet met emmylou Harris is erg slecht, veel te overdreven gezongen waardoor het eerder grappig wordt dan mooi,
jammer ik mis zijn rock invloeden,
hopelijk live wel weer goed in De Helling in Utrecht op 24 febr

Lost Highway
Het derde album alweer van onze Belgische Admiraal. Kwalitatief gezien van hetzelfde niveau als zijn twee voorgangers. Verschilpunten zijn misschien dat op zijn eerste album een ware klassieker staat (Rags 'n run), op zijn tweede een ferme uitschieter (Oh Darkness), terwijl er op deze plaat niet echt een nummer bovenuit steekt. Wel heb je op deze plaat misschien meer 'mooiere' songs dan op zijn voorgangers, want hoewel het album vrij zwak begint (met name de nummers 2, 3 en vooral hoempapa 4) is het tweede deel zeer sterk met als uitschieters de 3 laatste nummers. Al bij al heeft hij alweer een goede plaat afgeleverd, en begint hij, zoals hierboven gezegd, steeds Amerikaanser te klinken.

is dat positeief als iemand " amerikaanser" begint te klinken

Lost Highway
Niet bepaald nee, zo had ik het ook niet bedoeld. In mijn laatste zin heb ik me misschien een beetje ongelukkig uitgedrukt.

avatar van c-moon
Ik had al met volle teugen genoten van een fantastische live-editie van "Wild dreams of new beginnings", enkele maanden geleden in de stadschouwburg in Mechelen.. zowel de nieuwe als oudere songs werden er gebracht in de "Wild dreams... stijl": maw: ingetogen, (semi-)akoestisch en met een countryrandje. Ik zat toen te genieten, ook met open mond vol verbazing en bewondering voor zoveel schoonheid. Zulke goede uitvoeringen...
Mijn kennismaking met "Wild Dreams of New Beginnings" gebeurde dus in de eerste plaats "live".... nu ik eindelijk de CD in huis heb (+ DVD!!) ben ik blij te constateren dat het ook dan een waar feest is
Al was het "live" natuurlijk nog veel intenser....

The Admiral goes Roots & Country, en hij doet dat goed... natuurlijk is het dubbel genieten als je ene Emmylou Harris hoort meezingen op dit mooie werkstuk

Fantastisch, ingetogen, maar nooit vervelend of saai, idd "Amerikaanser" klinknend, laverend tusse Neil Young, Hank Williams en andere groten, maar toch telkens Tom Van Laere blijvend....

Al mis ik soms toch wel wat de rock & roll... WDONB is een prima plaat, maar ik hoop toch dat Van Laere voor de opvolger wéér eens wat anders doet, misschien - kan tellen qua contrast - deze keer eens een album met epische gitaarrock, zoals we dat kennen van Neil Young & Crazy Horse: ik zou er alvast géén probleem mee hebben....

Klepper
Mooi album, Ik hou van zijn muziek, Freebee wordt in Nederland een beetje(veel) onderschat. al zijn werk zijn aanraders!!

avatar van Ploppesteksel
Goeie plaat al heb ik van Admiral Freebee iets meer de stevige rocksongs dan deze (natuurlijk ook uitstekende) rustige songs.

Klepper schreef:

[quote="Lost Highway
In België wordt hij wel degelijk op waarde geschat. Gisteren heeft dit album de ZAMU-prijs gekregen voor beste Belgische album van vorig jaar. Dat is niet niks. [/quote]

Feliciteer de Admiraal van mij mocht je hem tegenkomen.
Ik hoop dat ook Nederland de man gaat waarderen, ik ben er al lang geleden mee begonnen.!

avatar van jeroen1904
Voor mij ook de beste van zijn 3 platen. Deze plaat vormt echt één geheel. Waar er bij de vorige (vooral bij songs) toch een aantal minder goede nummer opstaan, staat er naar mijn mening op deze wild dreams of new beginnings geen enkel slecht nummer op. Van begin tot eind klopt alles. Heerlijk om deze plaat trouwens in de auto op te zetten.

avatar van Woody
Donderdag ga ik naar Admiral Freebee in de Mezz - Breda. Ik ben benieuwd!

Woody schreef:
Donderdag ga ik naar Admiral Freebee in de Mezz - Breda. Ik ben benieuwd!

en? Was het O.K.?

EVANSHEWSON
jeroen1904 schreef:

Kijk, zo'n bespreking bespaart me weeral tijd!

Gewoon helemaal akkoord met Jeroen1904 !!

4.5 sterren ****1/2

Ik heb veel te lang gewacht om mij deze CD aan te schaffen. Het is een pareltje, zeker 4* waard. Er is geen nummer bij dat niet past in de plaat. Het album is meer de naam "songs" waard dan zijn iets teleurstellende voorganger.

Ik ben fan van de man sinds ik een optreden van hem zag in het cultuurcafe van de VUB in Brussel (in 2001 of 2002). De gedrevenheid, de miskende vlaamse rock en roll, het bezetene dat Tom toen op het provisoire podium toonde was innemend: het was lang wachten op zijn eerste CD. Maar met spijt moet ik vaststellen dat van deze gedreven rebel weinig overblijft in dit recentste album.

Om het in zijn beeldspraak te zeggen: Ik heb het gevoel dat hij nog altijd niet "out of town" geraakt is. En waar dat doel in het begin nog grijpbaar was, lijkt zijn droom met elke CD die hij maakt onbereikbaarder. Enkel de bitterheid blijft over (in het prachtige out of town)

Zijn eerste CD blijft de beste voor mij.