Nul7Negen - Kwaad Tegen Kwaad (2006)

Uitgebracht in eigen beheer

1. Alpha (3:31)
  2. Galactische Stappen (3:15)
  3. Dorst (3:18)
  4. Zij (2:25)
  5. (...) (3:27)
  6. Jouw Verlosser (3:11)
  7. Verdriet, Angst en Regen (3:41)
  8. Vraagstuk (2:13)
  9. Ongelooflijk (3:28)
  10. Sorry (2:57)
  11. Kwaad Tegen Kwaad (3:14)
  12. Aaaaahhh!!! (3:50)
  13. Verstoten Episodes (4:20)
  14. Droom des Doods (3:29)
  15. Hij (3:17)
avatar van o zo duits
Sterk debuut op vooral productioneel gebied. Teksten zijn daarentegen wat eentoning maar als je dat even vergeet is dit album goed genietbaar. Te bestellen op de site voor 12 E!

Deze moet ik ook nog checken. Goede dingen over gehoord.

Gekkenhuis
Grauw album, maar dat maakt het juist origineel en interessant om te luisteren wat deze gasten te vertellen hebben. Echt een luister album dus.

Raar dat voorouders er niet op staat, dat is een lekker nummer.

Relax
Dit album bevalt me teveel

Deze kan nog eens hoog uit gaan vallen, ongeloofelijk, (...) en Zij zijn van hoog niveau, ook Vraagstuk mag er zijn.

Hij-Zij is echt van 2 kanten een verhaal, check dat

Relax
Geweldig album, die stemmen, die teksten, ze komen harder dan hard.
De woede voeld echt goed dankzij de stemmen, 4,0 dit.. een aanrader voor de NL Hip Hop luisteraars.
1 rapper springt er echt uit met zijn teksten.

avatar van Josje
ik wil dit album ook luisteren maar kan het niet vinden heeft iemand misschien een link waar ik het album kan luisteren... alvast bedankt...

Ik heb hem gekocht, dat is hij zeker waard, underground klassiekertje dit, nieuwe stijl, 1,2 vind ik de slechtste trakcs met 3 daarop volgend, Voor de rest hoogstaand, mooie beats, mooie diepgaande donkere inhoud, een 4*. Kan nog hoger worden.

Relax
Ik verhoog m stiekempjes naar 4.5 geweldig album.

raffael77
ken ze niet is er ergens een link ben erg benieuwd

Ben ontzettend benieuwd..

avatar van ViciouzZz
klinkt allemaal goed, lekker duister vooral...
Heb m nu net gehaald en geef m eerst een 3,5, maar kan cker nog wel wat hoger eindigen...

avatar van ViciouzZz
Alleen dat deuntje in Ongelooflijk...

Letterlijk een rip off uit Killer Instinct???

Ik herkende die deun direct, eerst kon ik t niet plaatsen, maar in eens wist ik t...

Toch een beetje jammer...

Gekkenhuis
Dat is inderdaad een sample uit Killer Instinct.
Trouwens, die flow in Droom Des Doods soms..loopt toch niet echt lekker.

Gekkenhuis schreef:

Trouwens, die flow in Droom Des Doods soms..loopt toch niet echt lekker.

Klopt. En er loopt wat mij betreft wel meer niet lekker. Vind de beats, de flows en hun stemmen niks. Echt, dit album kan me volledig niet boeien. Ik kan wel horen dat sommige dingen best goed in elkaar zitten, maar het meeste vind ik gewoon slecht. Elk individueel nummer komt op mij als een mislukte poging om een revolutionaire klassieker te maken over. Veel te zwaar allemaal. Dat kan best af en toe, maar een heel album... Ik word hier geenzins enthousiast van. Voorlopig een 2 en fans van deze plaat moeten vrezen dat het nog lager wordt, want dat zie ik eerder gebeuren dan andersom.

Niek schreef:

Hoezo zullen mensen die deze plaat goed vinden moeten vrezen, door een slechte beoordeling ga ik de plaat echt niet minder slecht vinden. Ik blijf het goed vinden. Het is erg duister en het pakt je of het pakt je niet, jou dus duidelijk niet.

C Changes schreef:

Nou, vrezen is misschien een groot woord. Maar als ik een plaat leuk vind heb ik liever dat deze een goede beoordelingsgemiddelde krijgt dan een slechte. Zo vind ik het altijd leuk als Enter The Wu-Tang weer een beetje stijgt.

raffael77
Dit is een vet goede gedropte album met veel diepgaande texten. Hier en daar zijn de tekst beetje horror achtig net als de teksten zoals necro, non phixion(r.i.p),JMT en geto boys niet te vergeten.

Relax
Hoezo Non Phixion R.I.P. ??? zijn ze dood dan ?

avatar van MJ_DA_MAN
Ze zijn wel uit elkaar.

avatar van BoordAppel
Wel leuk zo op het eerste gehoor. Alleen schreeuwen ze wat teveel en is dat Kinderen voor Kinderen accent wat irritant.

@ BoordAppel:
precies het punt waarom het album toch niet helemaal super is.
Maar toch nog erg goed + 079 is mn hometown

Ik merk wel dat ik eigenlijk niet heel vaak dit album kan luisteren. Als ik in een beetje Pete Philly mood ben, werkt Nul7Negen gewoon niet. dan is de waardering van de muziek een 1, maar als ik even ietwat agressief o.i.d. ben, werkt de muziek prima. Waardering van een 4.

avatar van pascal83
BoordAppel schreef:

Inderdaad en ze nemen zich zelf soms ook wel iets te serieus. Geen slechte rap en een paar geweldige producties maken veel goed.

3.5*

Social_Mask
Vreemd dat Voorouders er niet op staat. Vind ik veruit hun beste nummer. Heerlijke zang daar in, geweldige tekst, goed gerapped, prachtig. Jammer..

De rappers zijn niet allemaal goed, sommige zijn redelijk. Alleen 1 rapper vind ik echt goed, en dat is de rapper die in Voorouders rapped. De beats zijn redelijk, maar de teksten zijn wel leuk.

Pestkoppen en In Beweging zijn ook nummers die hier niet op staan..

1,0
Vond één track mooi en verder was er grof gezegd geen reet aan.

En dan ben ik nog mild.

Gekkenhuis
Jouw Verlosser is echt niet besteed aan de gevoelige christenenzieltjes zeg:

Jezus was een grapje, Judas wist dat en verpeste de clue

Religie is een diep geworteld virus en het leeft ons

Verlos onze planeet van zijn doornkrans

Om een paar quotes te noemen.

Hypno
Die Spinal vind ik echt zo,n lekkere paranoide stem hebben hij is Zeker 1 van de beste van Nederland als je het mij vraagt

avatar van Hilbert
erg lekker album luister hem sinds zijn release minstens nog 2 keer in de week 5*