Soviet Soviet - Endless (2016)

Italiƫ

6. Pantomime (5:25)
  7. Rainbow (5:48)
  8. Surf a Palm (3:52)
  9. Blend (4:31)
Inderdaad een hoog Editors gehalte hoorbaar in de muziek, maar de zang klinkt wel stukken anders.
Ik moet eerder aan een band als The Bravery denken, die hadden ook dat snellere geluid, ook The Boxer Rebellion klinkt er in terug.
Helemaal niet zo verkeerd; deze Soviet Soviet, maar van de zang wordt ik niet zo blij, voornamelijk omdat die in verhouding dus wel blij en zelfs wat tegen het vrolijke aanklinkt, soms zelfs wat Placebo achtig.
Nee, dit soort muziek verdiend het om een klagende, hese, wat depressieve zanger te hebben, want het geluid wat ze produceren is verder wel prima.

avatar van Alicia
Pantomine vind ik een erg leuk nummer, maar voor het overige gaat een groot deel van dit album helaas langs mij heen. Ik hou toch iets meer van een bepaalde hoeveelheid afwisseling. Wat mij betreft is Endless een leuke plaat, maar niet om in z'n geheel achter elkaar te beluisteren. Niet alleen speelt de eenvormigheid mee, deze snelle 'post-punk' - whatever - op hoge, scherpe tonen is op de lange duur gewoon niet erg aangenaam voor hoofd en oren!