Principe Valiente is die andere band die hier in die periode, samen met de Soviets, werd grijs gedraaid. En dan vooral The Night, met die onvergetelijke video erbij. Die outro met zijn dubbele climax, je gaat niet weten wat je meemaakt!

Draai dan ook maar even She Never Returned, het soort over de top drama waarvan Premo het op een lopen zet. Volledige albums van deze band heb ik nooit beluisterd, het zijn vooral die twee nummers die hier all time favorietjes zijn.
Premonition Jouw mening over dit album blijft me verbazen, des te meer omdat ik weet dat jij deze band al van in een vroeg stadium volgt. Dan moet dit toch ook voor jou een metamorfose zijn geweest? Dat kille grot batcave geluid overboord voor deze warme shoegazende hartstocht? Als je nummers als Endless Beauty, Star of Surf A Palm niets vindt ligt onze smaak verder uit mekaar dan ik had vermoed. Met Goth heeft dit echt niets meer te maken. Dat is iets waarvoor ook ik meestal pas, uitzonderingen (Principe) buiten beschouwing gelaten.
Dit album sluit eerder aan bij mijn surf post-punk lievelingen; de eerste DIIV en de (persoonlijke) klassieker van Hibou.
Endless is a musical journey that is completely built on hope, and is a worthy addition to Soviet Soviet’s catalogue.
Dit dus.