Akon - Konvicted (2006)

2. Blown Away (3:29)

met Styles P

3. Smack That (3:32)

met Eminem

4. I Wanna Love You (4:07)

met Snoop Dogg

5. The Rain (3:27)
  6. Never Took the Time (3:57)
  7. Mama Africa (4:26)
  8. I Can't Wait (3:46)

met T-Pain

9. Gangsta Bop (4:06)
  10. Tired of Runnin' (4:33)
  11. Once in a While (3:57)
  12. Don't Matter (4:52)
  13. Sorry, Blame It on Me * (4:56)
  14. Rush * (4:14)

met Kardinal Offishall

15. Don't Matter [Calypso Remix] * (5:37)
  16. Gringo * (4:30)
  17. I Wanna Love You [Clean Version] * (4:07)

met Snoop Dogg

18. Struggle Everyday * (4:16)
  19. I Wanna Love You [Remix] * (3:56)

met Snoop Dogg en Tego Calderón

20. Fair to You * (3:21)
  21. Still Alone * (2:46)
avatar van Murdock
Erg goed album naar mijn mening. met Mamma africa, I can't wait en shakedown als hoogtepunt.
Je houdt van zijn stem of niet, and i like it.
En Akon is een upcoming talent, Puakenikeni van Nicole Scherzinger die hij geproduceert heeft, en natuurlijk "Do Right" van Mario niet te vergeten.
Ik verwacht veel van akon in 2008, ik denk dat het wel een goed jaar voor hem wordt.

Onleesbaar bericht verwijderd.

Chriss
Comercieel. Normaal een tegenstander van, maar dit heeft verrasedn op mij uitgewerkt. Met als Hoogtepunt, met een hoofdletter 'H' Mama Africa, prachtig.

avatar van Reijersen
'Mama Africa' is inderdaad het hoogtepunt van dit album. Vind het een stuk minder als zijn aardig sterke debuut. Zoals al veel hieronder besproken zijn de singles (tracks 3 en 4) niet al te bijster interessant. Zijn stemgeluid moet je inderdaad van houden.

avatar van robindaniel
2 jaar geleden had dit album van mij een hogere stem gekregen, nu is het nog een 3tje. En dan ook nog maar net.

Timothebizkit
Klik hier .

Ik kon het niet laten jongens, sorry...

avatar van thomzi50
In die context is vooral dat nummer One False Move met C-Murder mooi, daar begint Akon met deze regels: "Everybody wanna fake and pretend, me I'm tired of going in and out of the pen.."

avatar van HauteCouture
Akon is eigenlijk best een goede zanger, jammer dat je dat niet op dit album kunt horen. Ik vind de nummers niet echt heel sterk.

LoveStoned
Een van de irritantste artiesten die in de 2000's zijn ontstaan.
Zo iemand moet Afrikaans zingen, of in ieder geval zijn nummers wat meer Reagy maken. Maar dit soort muziek verwart me. Van die plastice (...)muziek, en dan zo'n zweverige a la Bob Marley stem die er boven dreunt.

LoveStoned schreef:
Een van de irritantste artiesten die in de 2000's zijn ontstaan.

Waarom MOET hij afrikaans zingen?? Laat m lekker z'n ding doen..

Hij heeft juist hele toffe en mooie nummers.. Maja das mijn mening
En hou je dr niet van, dan luister je toch lekker niet

Mezelf
Vergeleken met zijn nieuwe album is dit een drama. Te poppy, te geforceerd. Nee dan heb ik toch liever zijn laatste cdtje.

bro
Gringo is een zalig nummer, daar is zijn stem teminste niet zo zagerig in.
maar voor de rest boeit Akon me relatief weinig

avatar van chrissio94
Dont matter
Smack That
Mama Africa
I wanna Love you
Gringo,
enzovoorts

Stuk voor stuk top nummers
Freedom(2008) is ook zo goed
Dikke 5 sterren

avatar van jordidj1
dit album is geen 5 sterren waard, dat zie je en hoor je zo. het album heeft erg goede nummers (Mama Africa, Shake Down, I Wanna Love You[mede door snoop dogg], Gangsta Bop & Don't Matter), Redelijke nummers (The Rain, Smack That, I Can't Wait & Blown Away), en matige nummers (Once In A While, Tired Of Runnin' & Gringo). Waardoor er geen 5 sterren dus in zit. '

Ik twijfel tussen 3, 3,5 & 4,0.

Ik denk dat het 3,5 word, maar hij kan zakken of stijgen.

Maar top-10? nooit.

avatar van KILLERBEE99
Ben geen R&B fan, maar dit vind ik wel een leuk album.

avatar van ThePrinceOfPop
Vermakelijk album, beter dan zijn vorige album,
Beste nummers: Smack That en The Rain.

En ik weet niet of andere ook zo´n gevoel hadden bij Don´t Matter, want volgens mij hoor ik in de background MJ .

avatar van Booyo
1,0
Tja.. Wat zeg je over een plaat als deze?

Zegt genoeg over de artiest Akon denk ik. En naja vooruit, ik moet bekennen dat ik (tot mijn schaamte) Don't Matter nog best een lekker nummer vind.

avatar van Illmaticly Ill
Paar jaar geleden vond ik dit nog vet, nu vind er bijna niets meer aan. Blown Away is wel erg dope moet ik toegeven, Gangsta Bop en Tired Of Runnin' zijn ook nog wel goed. De rest kan me gewoon niet meer boeien. 2* voor die paar dope tracks.

avatar van MIAB
Dit album van Akon kan ik nog wel waarderen. Over het hele album genomen zitten er geen slechte nummers op en voldoende afwisseling. 3,5*

Shake Down (3:52) --- 2,5
Tired of Runnin' (4:33) --- 3,0
Once in a While (3:57) --- 3,5
Don't Matter (4:52) --- 4,0

avatar van djwutru072
het eerste album wat ik indertijd van limewire downloadde (hoop dat dit misdrijf verjaard is).

Weet verder niet of ik daar trots op moet zijn of niet, meneer Akon reeg in die tijd de hits aan elkaar.

De plaat die hierna kwam, Freedom uit mijn blote hoofd, heb ik ook plat gedraaid. Ne-Yo was ook zo'n artiest die ik in die periode grijs draaide.

Dus als ik een nr als 'smack that' hier & daar voorbij hoor komen, noopt de nostalgie mij vaak tot een glimlach.