Jarvis Cocker - Jarvis (2006)

Alternatieve titel: The Jarvis Cocker Record

Label: Wagram

1. The Loss Adjuster (Excerpt 1) (0:27)
  2. Don't Let Him Waste Your Time (4:09)
  3. Black Magic (4:21)
  4. Heavy Weather (3:49)
  5. I Will Kill Again (3:45)
  6. Baby's Coming Back to Me (4:09)
  7. Fat Children (3:23)
  8. From Auschwitz to Ipswich (3:49)
  9. Disney Time (3:04)
  10. Tonite (3:56)
  11. Big Julie (4:41)
  12. The Loss Adjuster (Excerpt 2) (0:29)
  13. Quantum Theory / (Cunts Are Still) Running the World (34:23)
avatar van BoyOnHeavenHill
Afstand genomen, batterijen opgeladen, vol uit de startblokken, en wat geweldig om dan te merken dat Cocker het nog niet verleerd is. Bijna helemaal alleen gecomponeerd, voor een groot deel zelf ingespeeld, en met teksten waaruit blijkt dat hij nog niets van zijn scherpte heeft verloren – met recht een soloplaat, en wàt voor een. Net zo afwisselend als de platen van Pulp, af en toe misschien wat soberder en een enkele keer wat rauwer, en al met al een uitstekende plaat zonder ook maar één zwakke plek. En wat heb ik die regels "the cream cannot help but always rise up to the top / Well I say, shit floats" vaak bij mezelf gezegd – mooie wijze woorden.