The Pineapple Thief - Little Man (2006)

Label: Cyclops

1. Dead in the Water (5:27)
  2. God Bless the Child (4:45)
  3. Wilting Violet (4:41)
  4. Wait (3:26)
  5. Run a Mile (6:43)
  6. Little Man (3:43)
  7. November (6:50)
  8. Boxing Day (3:58)
  9. God Bless the Children (2:01)
  10. Snowdrops (5:58)
  11. We Love You (8:46)
avatar van Alicia
Little Man is het volgende en vierde album dat weggestreept kan worden van de bucketlist.

Man, vrouw... wat een indringende plaat is dit. Wat mij zo opvalt dat ze hier nog lekker experimenteel en speels met hun muziek omgaan. Luister maar eens naar de detaillering in het geluid met een goede koptelefoon op. Rustig gezongen passages die ontaarden in heftig gebeuk op de potten en pannen. Heerlijk! Van lieflijk akoestische snaren tot driftig scheurende elektrische gitaren tot soms wel heel venijnige elektronica: het zijn allemaal rake geluiden die op geniepige wijze je hersenpan weten binnen te dringen. Maar er is meer: sommige melodieën zijn ook weer heel fraai en dat vind ik zelf zo belangrijk.
Mijn grootste favorieten bungelen zelfs helemaal onderaan deze schitterende plaat: Snowdrops en We Love You!

Maar... ik heb nog een paar Pineapple Thiefjes te gaan, want ze hebben er... elf! Plus nog wat EP's enzo.

Maar dit album gaat zeker - ook - tot een van mooiste platen van The Pineapple Thief behoren.
Dat durf ik nu al wel te zeggen!

avatar van james_cameron
Erg ingetogen en vooral erg Radiohead-achtig, maar uitendelijk toch wel weer mooi. De band weet fraaie songs te schrijven die niet direct blijven hangen, maar gaandeweg toch onder de huid gaan zitten. En qua sfeer en uitvoering is het gewoonweg erg goed. Ik hoor de band echter wel liever wat steviger uit de hoek komen.