The Game - Doctor's Advocate (2006)

Label: Geffen

1. Lookin' at You (3:37)
  2. Da Shit (5:23)
  3. It's Okay (One Blood) (4:20)

met Junior Reid

4. Compton (4:41)

met will.i.am

5. Remedy (2:57)
  6. Let's Ride (4:00)
  7. Too Much (4:11)

met Nate Dogg

8. Wouldn't Get Far (4:12)

met Kanye West

9. Scream on 'Em (4:18)

met Swizz Beatz

10. One Night (4:27)
  11. Doctor's Advocate (5:03)

met Busta Rhymes

12. Ol' English (4:44)

met Dion

13. California Vacation (4:28)

met Snoop Dogg en Xzibit

14. Bang (3:37)

met Tha Dogg Pound

15. Around the World (4:05)

met Jamie Foxx

16. Why You Hate The Game (9:22)

met Nas en Marsha Ambrosius

17. I'm Chillin * (4:32)

met Fergie

18. It's Okay (One Blood) [Remix] * (11:47)

met Bun B, Chamillionaire, Clipse, E-40, Fabolous, Fat Joe, Ja Rule, Jadakiss, Jim Jones, Juelz Santana, Lil' Wayne, Nas, N.O.R.E., Rick Ross, Slim Thug, Snoop Dogg, Styles P, T.I., Tha Dogg Pound, Twista, WC en Young Dro

avatar van Hurrdurr
Haal er een half sterretje af, vind dit bij nader inzien een bijzonder saaie plaat. Er zijn wat uitschieters en de productie is best aardig over het algemeen, maar de meeste tracks kunnen mijn aandacht gewoon niet vasthouden voor langer dan een minuutje of twee. En met nummers die allemaal de 5 minuten naders is dat vrij dodelijk.

Game is tekstueel saai, zijn flow is ook niet al te bijzonder hoewel zijn stem nog wel aardig goed aan te horen is. Het mist alleen totaal de ziel van de vroegere gangsterrap. Mr. Game is nog zo controversieel, nog zo maatschappijkritisch en heeft vooral een gebrek aan humor. Allemaal prima, maar als zelfs de refreintjes ook al niet al te veel voor stellen houd het een beetje op. 50 Cent kan niet veel, maar hij was wel zeker een toegevoegde waarde aan The Documantery.

Ik kom uiteindelijk dus uit op 2 sterren, voor de producties. Sommige gast-verses zijn nog wel wat waard maar niks springt er op dat front echt uit. Het is gewoon middelmatig en langdradig allemaal. Als het drie kwartier had geduurd, prima. Maar dan is een uur en een kwartier als geheel ook wel weer aan de hele lange kant. Game is in dat opzicht wel hetzelfde als Snoop: Alleen goed met een leuke gast artiest op een Dre beat.

avatar van Yestsida
Net zoals The Documentary een topalbum.

Lookin' at You, It's Okay (One Blood), Let's Ride (Strip Club), Too Much, Wouldn't Get Far, Doctor's Advocate(!), Ol' English(!), California Vacation(!), Around the World en Why You Hate the Game? behoren tot de toppers van The Game.

Diegene die niet genoemd zijn zijn ook werkelijk zeer goed, maar toch net iets minder dan de nummers vermeld in de vorige alinea. Scream on 'Em is het minste nummer van Doctor's Advocate naar mijn mening.

Welverdiende 4*. Deze moet niet te gek veel onderdoen voor z'n debuutalbum.