Incubus - Light Grenades (2006)

Label: Epic

1. Quicksand (2:14)
  2. A Kiss to Send Us Off (4:16)
  3. Dig (4:17)
  4. Anna-Molly (3:46)
  5. Love Hurts (3:57)
  6. Light Grenades (2:20)
  7. Earth to Bella (Part I) (2:28)
  8. Oil and Water (3:49)
  9. Diamonds and Coal (3:46)
  10. Rogues (3:56)
  11. Paper Shoes (4:17)
  12. Pendulous Threads (5:35)
  13. Earth to Bella (Part II) (2:58)
  14. Punch Drunk * (5:14)
  15. Look Alive * (4:21)
  16. Anna Molly [Acoustic] * (3:59)
  17. Anna Molly [Live] * (3:55)
  18. Drive [Live] * (4:07)
  19. Love Hurts [Acoustic] * (3:57)
Ben erg benieuwd!
Anna Molly is een leuke single

avatar van Sausje
Ik ben ook wel benieuwd. Hopelijk is deze beter dan A Crow Left of the Murder, die viel echt tegen.

Sausje schreef:

Ik vondt het eigenlijk best een leuk album
Megalomaniac is één van de beste singles...

Sausje schreef:

Dat vond ik juist niet. Dat was een hele verbetering na het slappe Morning View. SCIENCE is nog steeds Incubus' beste. Hopelijk gaan ze met deze weer terug naar SCIENCE en niet naar de slappe hap van Morning View. Dat was me allemaal te poppy.

AHWA schreef:

Morning view is mijn favoriete cd van Incubus

Ik heb Anna Molly zojuist gehoord en ik ben zeer te spreken over het nummer. A Crow Left Of The Murder was al erg goed (hoewel ik SCIENCE nog steeds het beste album vind), maar belangrijker vond ik dat A Crow Left Of The Murder niet zomaar hetzelfde truckje deed (zoals Audioslave bijvoorbeeld al 3 albums doet), maar echt met iets nieuws komt. Dat is met Anna Molly ook het geval.

Ik kijk enorm uit naar deze CD.

AHWA
Net de single Anna Molly geluisterd. Niet echt bijzonder, past weer in het straatje van Morning View en A Crow Left To The Murder.

Aardig, maar niet meer dan dat.

chansadres schreef:

Morning view is mijn favoriete cd van Incubus

Dan moet je toch SCIENCE nog eens luisteren

AHWA schreef:

Dan moet je toch SCIENCE nog eens luisteren

Ik heb Morning View en SCIENCE hier liggen. Ik ben minder fan van de "metal" kant van Incubus. Het dromige poprock, zoals Are You In, vindt ik ze heel erg sterk. Puur smaak kwestie dus

avatar van mathias
Na 'A crow left of the murder' ben ik toch ook wel afgehaakt. Man, wat een slecht album was me dat Wie weet pikken ze hier de draad weer op... maar ik weet zelfs niet of ik het nog de moeite vind opnieuw te proberen.
Afgrijselijke hoes trouwens.

Wanneer komt deze uit?

avatar van candlebox
gerre schreef:
Wanneer komt deze uit?

Volgens hun site eind november.

avatar van chansadres
Yep, hij is naar achteren verplaatst

avatar van Justinx
Anna-Molly klinkt alvast geweldig, lijkt een echte Incubus plaat te worden deze Light Grenades! Ben benieuwd hoe dit eind november gaat uitpakken.

TdW
Kvind alle albums van hun geweldig, ik hoop dat deze ook weer goed wordt

avatar van KampF
hij is uit. (op internet dan)

TdW
Ik heb hem gisteravond voor het eerst geluisterd. Ben er redelijk positief over. Verwacht geen SCIENCE zoals veel hopen zoals ik hier lees.
Elk nummer klinkt uniek en niet zoals bij crow left of the murder waarbij ik het gevoel had dat paar nummers beetje hetzelfde klonken. Wel geinig trouwens, als je naar pendulous threads luistert lijkt de pre-chorus(of wat dan ook) wel erg veel op een stukje van priceless:P)
Ik kan er nog geen oordeel over geven. MOet ik um eerst nog wat vaker luisteren
ltr

KampF schreef:
hij is uit. (op internet dan)

Oke, bedankt!!

avatar van Haveaniceday
Ik heb em vandaag een aantal keren geluisterd en tot nu toe ben ik er overwegend postief over. Het is voor mijn gevoel een voortzetting van A Crow Left to the Murder: een beetje experimenteel dus

avatar van Albert Filth
Ik persoonlijk vind A crow left of the murder één van de betere albums van Incubus samen met SCIENCE. Dit nieuwe album vind ik in tegenstelling tot Haveaniceday helemaal niet experimenteel, ik vind het dan ook zeker niet in het verlengde liggen van 'A crow left of the murder'. Ik vind dat het album eerder neigt naar Morning View en Make Yourself. Dat vind ik eerlijk gezegd eerder een stap terug, ipv een groei.

'Dig' klinkt wel vet! Dat Brandon Boyd een begenadigde stem heeft is duidelijk in dit nummer. Catchy.

AHWA
Helaas weer een stap achteruit voor Incubus. Na het ietwat betere A Crow Left To The Murder stellen ze hiermee weer enigszins teleur. Het blijft lekker om naar te luisteren, maar nummers als Calgone zullen ze nooit meer kunnen overtreffren, vrees ik.

van 4* naar 3,5*

avatar van Haveaniceday
Ik kan me voorstellen dat de fans van het eerste uur dit een achteruitgang vinden, maar deze trend is bij Incubus al een aantal albums gaande. Een S.C.I.E.N.C.E krijgen we waarschijnlijk niet meer van hun, dus je zal het met dat album moeten doen dan..
Op dit album gaan ze gewoon verder waar ze mee bezig waren en in dit geval vonden ze blijkbaar een combinatie van stijlen van A Crow Left to the Murder en Morning View goed klinken. Persoonlijk kan ik me trouwens in alle albums goed vinden, met uitzondering van Fungus Amongus.

Mojo Pin
'Anna-Molly' rockt in ieder geval weer lekker weg als je het mij vraagt.

Achteruitgang? Mensen lijken heel graag te willen dat het een achteruitgang is volgens mij. Incubus is in één ding heel erg sterk geweest en dat is bij elk album vernieuwen, zonder de eigen sound te verliezen en dat hebben ze met Light Granades wéér voor elkaar gekregen. Het is echt een vette plaat.

En ik ben helemaal verliefd op "Love Hurts". Als die niet een plaatsje gaat krijgen naast "Drive" als mega-hit dan weet ik het ook niet meer.

Het valt af te wachten. De vorige plaat wordt onderschat. Daar werd geëxperimenteerd bij momenten. Deze lijkt me iets meer poppy terug. Maar ik vel nog geen definitief oordeel.

avatar van krang74
Het is een goed album geworden. Klinkt weer lekker en verfrissend. Tot nu toe vind ik elk album van Incubus goed. Waarom altijd dat vergelijk met oudere albums? Pak elk album en beluister het zonder vergelijk te maken. Elk album is een op zich staand iets.

avatar van Albert Filth
Hoe langer je de cd besluisterd hoe beter hij wordt. In het begin is het nog een onsamenhangend zooitje, maar het is denk ik toch wel een groeiplaat. Net als bij CrowLeft.

Mojo Pin
Als het een groeiplaatje is dan denk ik niet dat ik 'm koop, want straks past ie niet meer in mijn cd-speler.

Mojo Pin schreef:

lol

Ik heb deze cd nu een paar keer geluisterd en moet zeggen dat ik hem geweldig vind