Pulp - We Love Life (2001)

Label: Island

1. Weeds (3:41)
  2. Weeds II (The Origin of the Species) (4:00)
  3. The Night That Minnie Timperley Died (4:41)
  4. The Trees (4:50)
  5. Wickerman (8:19)
  6. I Love Life (5:32)
  7. The Birds in Your Garden (4:12)
  8. Bob Lind (The Only Way Is Down) (4:15)
  9. Bad Cover Version (4:19)
  10. Roadkill (4:15)
  11. Sunrise (5:52)
  12. Yesterday * (3:52)
  13. Forever in My Dreams * (4:23)
avatar van ZERO
Hoewel ik Pulp hoe langer hoe meer tot mijn favoriete bands reken, merk ik toch dat het vaak even duurt voor het kwartje echt valt bij een album. Zo ook hier weer. In het begin klonk het allemaal een stuk minder dan de voorgaande 3 albums en sprongen er weinig nummers uit. Maar vandaag heb ik hem voor de 3e keer op rij opstaan en moet ik toch weer tot de conclusie komen dat Pulp voor mij weer een erg sterk album aflevert met eigenlijk alleen maar goede nummers.

Het grootste verschil zit hem misschien een beetje in de absolute toppers. Als ik een persoonlijke Pulp top 10 maak, zou geen enkel nummer van dit album het halen. Zelfs in een top 20 wordt het krap, denk ik. Misschien zegt dat wel meer over de vorige albums dan over deze, maar met 1 of 2 zo'n nummers erbij, had de eindbalans hier misschien wel een stuk hoger uitgevallen.

Desondanks vind ik het wel weer een verzameling erg sterke nummers en vind ik het gemiddelde hier toch wel wat laag.

Favorieten aanduiden is moeilijk. Vandaag ga ik -na lang nadenken- voor Weeds, Bad Cover Version en Bob Lind (The Only Way Is Down). Maar morgen zou dat zomaar anders kunnen zijn.