Alamo Race Track - Black Cat John Brown (2006)

Label: Excelsior

1. Black Cat John Brown (3:39)
  2. Don't Beat This Dog (2:44)
  3. Stanley Vs. Hannah (3:43)
  4. Kiss Me Bar (2:37)
  5. The Northern Territory (4:10)
  6. My Heart (4:18)
  7. The Killing (4:48)
  8. On the Beach (2:50)
  9. Lee J Cobb Is Screaming a Lot (4:31)
  10. Breaker Breaker 1 2 (3:02)
  11. The Open Sea (3:12)
  12. Chocolate Years (3:11)

Gewoon een leuke plaat! Vooral de versie met LP en CD in één pakket is een echte treat!

avatar van oruiz
goed album. The Killing klinkt erg lekker; krijg er een heel klein beetje Sonic Youth gevoel bij.

als die vrouw gaat zingen in The Killing krijg ik dat gevoel een beetje

avatar van levenvergeten
Dit is zeker een bandje om in de gaten te houden.

avatar van levenvergeten
Ik heb ze gisteren live gezien in Rotown - wát een goede show gaven deze mannen(en één vrouw) weg. Op het podium kwamen ze erg zelfverzekerd over, en ze wisten me te overtuigen met hun songs. Het was wel erg zonde dat het publiek leegstroomde(het was immers al laat), maar dat deerde niet veel. Er waren vrijwel geen zwakke momenten, en vooral de nummers met samenzang(3 of 4 mensen tegelijk) kwamen erg goed tot z'n recht.

avatar van Ali Chemicali
De titelsong is en blijft heerlijk !!

Gezien op youtube en toen contstand proberen te verkrijgen en heb 'm nu En ik luister m'n vaak

oruiz schreef:
als die vrouw gaat zingen in The Killing krijg ik dat gevoel een beetje

Ja daar kan ik inkomen.

heel mooi album.
vooral kiss me bar klinkt erg goed.
Live zijn ze iets minder dan op de plaat vind ik

avatar van oruiz
Ik vind ze live minstens even sterk als op de plaat, en misschien zelfs iets beter

woggle
Originele plaat.
Het vergde mij wat tijd om er in te komen.

Bij Black Cat John Brown is echt geweldig gebruik gemaakt van eeh-eeh-dingetje (hoe heet dat ook al weer) . Don't beat this Dog heeft een goede lijn. Kiss Me Bar begint heel sterk.

Ik vind wel dat de laatste paar nummers (4) minder zijn. Die zijn een stuk minder origineel/afwisseld.

Dit album is net echt.

gister gezien in merleyn.. en ik kan je vertellen dat het verrassend goed was!

Dit album is net echt.

Sven Bersee
Zelfs op Youtube is deze geweldige sound amper te weerstaan. Koek houdt mij in leven.

Ik heb ze gisteren live gezien op het BF in Zwolle, en ik moet zeggen dat ik het heel vet vond. Het was wel spijtig dat ik niet veel liedjes ken van hun, dus dat ik niet echt de teksten goed kon volgen. Maar ik ga nu zeker dit album checken, ben benieuwd

wel te weerstaan maar ik wíl het niet weerstaan, is iets anders Zwen

Ik heb bijna het hele album beluisterd en het klinkt wel netjes, alleen ik moet even wennen aan de tamboerijn en het keyboard. En live klonken ze ook wel een stuk harder Maar ik denk dat ik het gewoon nog wat meer luisterbeurten moet gunnen (en dat ga ik ook ckr doen )

Ik heb het album nu heel wat keren gehoord, en ik moet zeggen dat ik het steeds beter vindt worden Al moet ik wel zeggen dat ik het een 'moeilijk' album vindt, want het heeft toch wel een tijdje geduurd voordat ik het echt mooi begon te vinden. Maar uiteindelijk ben ik het toch mooi gaan vinden (gelukkig ).

*4,0

Net wat beter dan de eerste plaat.

oruiz schreef:

wel te weerstaan maar ik wíl het niet weerstaan, is iets anders Zwen

Lust je geen koekjes ofzo? 4,5.

avatar van oruiz
ik eet ze met bakken[lava]. sorry voor deze van weinig smaak getuigende woordgrap.

Ja

avatar van ronnievb
Dit is wat mij betreft het beste wat Nederland te bieden heeft. Heb ze nu 2 keer gezien en twee keer was het zeer overtuigend. Ook op plaat ligt de muziek zeer goed in het gehoor. 4,0 sterren

Sven Bersee
ronnie, maak daar maar een 4,5 van.

avatar van ronnievb
Ach, ja, waarom ook niet

avatar van sean leonard
Heel goed album. Samen met Coparck het beste wat Nederland te bieden heeft. Vrolijke nummers die op een goede manier in je hoofd blijven hangen. 4,5*

avatar van LeRoi
....denk 1 van de beste bands dat Nederland op dit moment te bieden heeft....PRIMA album!

Sven Bersee schreef:
ronnie, maak daar maar een 4,5 van.

Dan maak jij er zelf weer 4,0 van.

Sven Bersee
Klopt. Ik was destijds in een lichte extase.