Deze kan inderdaad niet tippen aan 'One and a Half', en van sommige nummers word ik na een poosje hoorndol, maar toch kom ik uiteindelijk wel aan 3* voor dit plaatje. Ik had eerst 3,5* gegeven, maar zal 't uiteindelijk dan toch naar beneden moeten afronden.
Esmafarja (3*) was nog een goed nummer geweest waren ze er maar na ong. 3'33" mee gestopt. Die combinatie van Spaanse gitaar, pianoklanken en Oosterse buikdanseres sferen kunnen mij itt azra en skyline wél bekoren. Maar zodra ze met die 'Pa pa pa pa pa pa pa' beginnen wordt het tijd om te skippen.
Some-Times (4*) is een van mijn favorieten. Prominent aanwezige synths en heel erg dansbaar drumritme. Die saxofoon mag er zeker zijn en het krachtig piano-intermezzo (met daaromheen de andere oosters getinte instrumenten) op ongeveer 3'00" vind ik ook wel leuk. 't Verveelt mij helemaal niet, ook die couscouskreten (om het maar met De Kreuners te zeggen) vind ik wel tof. Enig minpuntje is weer dat ze het nummer beter weer een stuk hadden kunnen inkorten.
Lecacy (2,5*) (volgens dynamo d een weergaloos nummer) heeft imo niet veel om 't lijf. Het gaat allemaal een beetje te monotoon door naar mijn zin.
Prolusion (3*) doet mij op d'één of andere manier een beetje denken aan Struggle for Pleasure van
Wim Mertens, dat overbekend is geworden als deuntje van de Proximus reclame, ware het dat bij bovengenoemd nummer de piano domineert, terwijl we hier ook strijkers hebben. 't Is bijna klassieke muziek dit.
Topic (3*) bevat idd dezelfde strijkers en dat vliegtuig waar skyline het over heeft vind ik wel een toffe inzet naar het vervolg. De saxofoon en de bliepjes allerhande spreken me ook wel aan, maar voor de rest duurt het weer vééééél te laaaaaaang.
Over Refuge (2,5*) kan ik heel kort zijn. 't Werkt al na 50 seconden op mijn zenuwen ...
over naar ...
Passionate (4*), wat ik als mijn tweede favoriet heb aangeduid. De sfeer zit helemaal goed hier! Heel leuke melodie, mooie saxofoon en strijker-solo (op 1'50" en 3'19"). Ook het ratelaar-effect (op o.a. 0'29") is heel tof gedaan. Dit nummer grijpt inderdaad terug naar de sfeer van 'One and a Half', wat goed is.
Zo ook Hermit (3,5*) dat heel veel leuke geluidjes bevat (krakende deur en klokkengelui o.a.en ik hoor zelfs meermaals iemand flink over een vuilnisbak struikelen). Ik mis echter een onverwachte wending, iets wat ineens losbarst, tussen het monotone drammen. Mocht dit er geweest zijn, kreeg dit nummer ook makkelijk een 4*.