menu

Anakdota - Overloading (2016)

mijn stem
4,33 (6)
6 stemmen

Israƫl
Rock / Jazz
Label: Fading

  1. One More Day (7:03)
  2. Different Views (5:42)
  3. Late (4:20)
  4. Mourning (5:28)
  5. Overloading (7:08)
  6. Staying Up Late (8:24)
  7. Girl Next Door (5:01)
  8. End of the Show (5:58)
totale tijdsduur: 49:04
zoeken in:
4,5
Pop? Rock? Prog? Jazz? Gentle Giant? Echolyn? King Crimson en ... Blackfield. Ja! Nee! Janee zoals je wilt. Anakdota is fris en virtuoos - humorvol zelfs. Ze staan al lang op mijn vizier en zullen daar beslist ook nog wel een tijdje blijven. Jongens wat een genot. Flitsende toetsen en vocale acrobatiek. Geen gitaren. wat? Geen gitaren. eindelijk weer eens een frisse wind door het progresieve pop/rock landschap.

avatar van Svendra
4,5
Een typische Altrock plaat: avontuurlijk en genre-overstijgend. Dit klinkt al gelijk zeer interessant.

avatar van Svendra
4,5
Voor liefhebbers van progressieve rock die niet schrikken van een portie jazz is dit album een groot feest. Pianospel en zang zijn behoorlijk complex en virtuoos. Een minder nummer is er niet.

Maar -en dat is eigenlijk wel het grootste pluspunt van Anakdota- naast het hoofd is er ook het hart. Die nummers met de zangeres in de hoofdrol zijn zo gloedvol. Emotionerend. Aan het eind van Staying Up Late ben ik compleet uitgeteld.

avatar van Finidi
4,0
Zo, dat was een leuke eerste kennismaking. Na bovenstaand bericht was ik wel benieuwd, dus maar op Youtube even een nummer opgezocht... en gelijk ook maar de rest wat er op stond. Doet me denken aan The Reign of Kindo (bijv deze). Erg tof, binnenkort maar 'ns zoeken naar het hele album.

avatar van Finidi
4,0
Inmiddels een aantal keer geluisterd, en het verveelt nog steeds geen moment. Favorieten tot nu zijn Late, vanwege de dosis humor, en Staying Up Late, voor de zangeres die zorgt voor welkome afwisseling. Het enige minpunt is dat de zanger me hier en daar wat tegenstaat, maar dat mag de pret zeker niet drukken.

4,5
Fris, fruitig, avontuurlijk en alles goed te volgen. Het nummer mourning.....niet fruitig natuurlijk, alhoewel. Ik hou m'n adem in, prachtig!

Gast
geplaatst: vandaag om 07:42 uur

geplaatst: vandaag om 07:42 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.