Frank Boeijen - As (2006)

Label: V2

1. Aan de Bezitters van een Ziel (5:18)
  2. De Nachten (3:17)

met Daniël Lohues

3. Zorgen (4:30)
  4. Hier Te Gast (4:36)
  5. Steppewolf (4:15)

met Stef Bos

6. Het Lied van de Doofheid (4:24)
  7. Laagland (2:56)
  8. En We Lopen (2:49)

met Henk Hofstede

9. Nu & Dan (3:18)
  10. Vederlicht (3:46)
  11. Windstil (5:41)
  12. Achterlaten (3:20)
  13. En Chet Baker Zingt (3:21)
  14. Rond & Rond (4:29)
  15. Draag Ik Je bij Me (5:01)
  16. Bernadette (4:20)

met Stef Bos

17. Bij Gebrek aan Beter (4:54)
  18. Oude Vrienden (3:45)
  19. Donkerblauw (4:45)
  20. Hierbij de Uitnodiging (2:41)
Frank Boeijen heeft in de loop der jaren een geheel eigen stijl weten te ontwikkelen. Hoorde ik op zijn eerste solo-albums nog wat minpuntjes daar is dit album een stuk constanter en vooral heel erg Frank Boeijen en dat is een compliment voor de man.
Het is een emotioneel ietwat donker album geworden. Veel ballads waar Boeijen niet echt optimistisch overkomt: vaak is dat een goede basis voor mooie muziek en hier lukt dat ook.
Opmerkelijk is dat hij voor een aantal nummers een aantal ex-Frank Boeijen Groep leden liet opdraven.
Erg mooi zijn ook de nummers waarop Stef Bos, Daniël Lohues en Henk Hofstede een bijdrage aan leveren.
Van intiem gespeelde liedjes tot nummers waarop een volledig orkest te horen is: het zit allemaal even goed in elkaar. Frank Boeijen is geen nederpop, geen schlager of weet ik het wat. Frank Boeijen is inmiddels een genre op zich geworden: chapeau!