Aloe Blacc - Shine Through (2006)

Soul
Label: Stones Throw

1. Whole World (3:57)
  2. Long Time Coming (4:04)
  3. Are You Ready (3:29)
  4. Busking (2:11)
  5. Bailar (4:12)
  6. Nascimento (Birth) (4:31)
  7. Dance for Life (4:10)
  8. Patria Mia (4:28)
  9. Shine Through (1:04)
  10. Caged Birdsong (3:31)
  11. Arrive (3:30)
  12. Want Me (3:34)
  13. One Inna (3:48)
  14. I'm Beautiful (3:51)
  15. Gente Ordinária * (5:22)
  16. Severa * (5:09)
avatar van BoordAppel
Vrij originele plaat, maar de nummers blijven iets te vaak hangen in de refreintjes. Jammer, want Aloe heeft een mooie stem en muzikaal is het verder wel genieten. Vooral de eerste twee nummers vind ik erg sterk, daarna zakt het iets in met een enkele uitschieter. Slecht wordt het echter nooit. Ook de Spaanstalige latin cover van Ordinary People van John Legend vond ik erg geslaagd.

Shine Trough is een erg leuke mix van soul, hiphop, reggae, latin en nog een zooi genre's. Hier en daar moet er echter nog aan geschaafd worden, potentie heeft Aloe Blacc in ieder geval zeker. Voor de avontuurlijke muziekliefhebber.