Explosions in the Sky - All of a Sudden I Miss Everyone (2007)

Label: Temporary Residence

1. The Birth and Death of the Day (7:49)
  2. Welcome, Ghosts (5:43)
  3. It's Natural to Be Afraid (13:27)
  4. What Do You Go Home To? (4:59)
  5. Catastrophe and the Cure (7:56)
  6. So Long, Lonesome (3:40)
  7. The Birth and Death of the Day [Jesu Mix] * (9:48)
  8. Welcome, Ghosts [Adem Mix] * (6:24)
  9. It's Natural to Be Afraid [The Paper Chase Mix] * (6:53)
  10. What Do You Go Home To? [Mountains Mix] * (10:23)
  11. Catastrophe and the Cure [Four Tet Mix] * (8:33)
  12. So Long, Lonesome [Eluvium Mix] * (5:41)
avatar van frankvankesteren
DevendraBan schreef:
Ach
mijn eerste ontmoeting met EitS (Look into the Air uit How Strange, Innocence) was één van de mooiste muziekervaringen die ik ooit gehad heb.
Ik denk dat als nieuwkomer je zegt over EitS: "Waauw, wat een geweldige muziek!" maar dat het na een tijdje toch gaat vervelen.
Althans, bij mij.

Ik ben juist supererg van mening dat het geheel omgekeerd is, iemand die het voor het eerst hoort zal het waarschijnlijk nog maar een mysterieuze brei vinden, terwijl het echt moet groeien, dat is bij mij althans..

beaster1256
onbelanrijke plaat , vol dingen die we al veel beter gehoord hebben ,

theelauw schreef:
Meer van hetzelfde, maar net een tikje minder... Dat is voor mij nog steeds genoeg om te kunnen genieten van dit album. De piano vind ik een mooie toevoeging. De kracht van de vorige twee albums lag niet in de orginaliteit maar wel in de synergie die de band wist te bewerkstelligen met als basis enkel drums en gitaar. Die synergie is hier slechts bij vlagen terug te horen, maar dan is het gelijk weer zeer genietbaar.

Perfecte omschrijving. Hier heb ik niets aan toe te voegen. Eveneens 4* voor mij.

avatar van MJ_DA_MAN
Prachtig, prachtig, prachtig . Mijn eerste kennismaking met Explosions in the Sky, en ze hebben me meteen te pakken. The Birth and Death of the Day is een nummer dat me na lange tiid weer eens ouderwets kippenvel gaf. Ik stem nu 4*, maar de kans dat dat stijgt is zéér groot. Ik heb de bonus-disc ook in mijn bezit, maar mijn stem is excl. die CD. Heb die disc ook nog niet beluistert, behalve So Long, Lonesome (Eluvium Mix) . Eluvium bewijst nog maar weer eens wat voor geniaal artiest hij is, en dat ie ambient en post-rock perfect kan combineren tot kippenvel. Wát een nummer!

avatar van BlueVelvet
Ik vind de bonus disc maar matig. Leuk om een keer gehord te hebben, maar ik denk niet dat ik hem ooit nog in de cd lade leg.

Als dit je kennismaking is met Explosions in the Sky en het al prachtig vind, moet je de eerdere albums nog veel mooier vinden
Those Who Tell The Truth... en The Earth Is Not ...
zijn de beste m.i.

De mix van 'What do you go home to?' is best goed, enige die iets kan bijbrengen imo (mss ook omdat het origineel het zwakste nummer op de plaat is). Soit, in zijn geheel toch iets minder dan zijn 3 voorgangers maar 'It's natural to be afraid' en 'Catastrophe or the Cure' redden de CD wel enigzins. Gelukkig zijn dat ook meteen de 2 langste nummers. 3,5*

avatar van BlueVelvet
Ik vind dit toch echt geen goed album. Verveelt heel snel. Waar ik eerst 4* gaf, ga ik nu terug naar 3*

khonnor
toch lichtjes ontgoochelende plaat....

maar oh oh wat is It's natural to be afraid een prachtsong

enne, psst.... eigenlijk geniet ik meer van de remixes dan van de reguliere plaat... 4.0 met de remixes, 3.5 zonder

basketballerke
Wat mij betreft gewoon weer een erg goede plaat van de mannen van Explosions. Dat men vindt dat ze veel van hetzelfde klinken kan ik begrijpen. Denk dat het verder ook vrij moeilijk is om met iets nieuws en orgineels te komen met de manier waarop ze spelen en hun minimale instrumentatie. Toch is ook dit weer hemels en weet elke noot te raken.

avatar van MJ_DA_MAN
Verhoogd naar 4,5*, wat een fantastische muziek kom je tegen op deze plaat. Top 3 (2?) materiaal voor 2007, en ik durf stiekem al een beetje te zeggen dat dit een potiëntiele kanshebber is voor de maximale score in de toekomst. Maar momenteel nog de op één na hoogste beoordeling.

avatar van BlueVelvet
MJ, nu vraag ik me sterk af of je de oudere albums van ze ook kent?

avatar van MJ_DA_MAN
Ik heb The Earth Is Not A Cold Dead Place al een lange tijd op mijn PC staan, maar moet hem nog steeds beluisteren. Snel maar eens doen, vanzelfsprekend.

Zeker, zeker
Kan me bijna niet voorstellen dat je die niet beter gaat vinden. (Zo ook met Those Who Tell The Truth... trouwens )

Ik blijf dit plaatje toch stukken minder vinden. Basketballerke heeft wel gelijk met het feit dat het met hun 'stijl' lastig is om origineel te klinken.

BlueVelvet schreef:
Zeker, zeker

Ik ben er juist bang voor dat ie alleen maar kan teleurstellen. Maar we zien het binnenkort wel.

basketballerke
Dit album net in zijn geheel weer eens ondervonden tesamen met het park wat niet zo ver van mijn huis ligt. De combinatie ervan: onbetaalbaar. Ik denk dat ik dit album nu niet meer zonder kan luisteren, of nou ja, toch wel eigenlijk, beetje je fantasie gebruiken natuurlijk. Inmiddels verhoogd naar 5*, The Earth is Not a Cold Dead Place moet een beetje op gaan passen...

avatar van Jumperjack
Sorry, ik heb nog nooit op dit album gereageerd en luister er toch echt al meer als een jaar naar. Bijzonder indrukwekkend en heerlijk als ik in bed lig op zondag ochtend!

Vandaag besteld .

Dwangbuis
De geliktere versie van Godspeed You Black Emperor!. Subtiele neerwaartse curve in hun albumgeluid vind ik. Klinkt allemaal zeer aardig (elk nummer apart ook zelfs), doch ik kan me niet van het gevoel 'it's all been done before' ontdoen. Spijtig, misschien verdient deze wel meer...

Dwangbuis schreef:
De geliktere versie van Godspeed You Black Emperor!.
Nou, er zijn toch wel héél wat verschillen tussen GY!BE (uitroepteken staat alweer een tijdje achter de Y ) en Explosions, behalve geliktheid.
Ik merk overigens dat ik deze plaat echt nooit meer draai. De 3* blijft staan.

avatar van MJ_DA_MAN
Verhoogd naar 5*, ik kan geen minpunt opnoemen over deze plaat. Elk nummer is gewoon genieten, bij de een wat meer dan de ander.

avatar van Rhythm & Poetry
Zó, dit is dus post-rock . Wat een prachtige sfeervolle muziek. Op enkele momenten kan ik er heerlijk bij wegdromen, terwijl andere momenten vol met stevige drums zitten die heerlijk 'rocken'. Een pareltje waar ik via MJ achter ben gekomen, waarvoor dank. Het gaat wat naar de electronic toe en er zijn zelfs bepaalde geluiden die ik kan plaatsten naar de hiphop. Knap ook dat ze dit maken met een beperkt aantal instrumenten (als ik dat tenminste goed heb). Met name toch gitaren en drums.

Deze sfeervolle plaat krijgt van mij een toepasselijke beloning van 4,5*. Met de kans dat het nog wat gaat groeien. Ik ben alvast erg onder de indruk.

steinenj
Nog iemand die What Do You Go Home To? verdacht veel vindt lijken op God Moving over the Face of the Waters van Moby?

Gallow
MJ_DA_MAN schreef:

mooi!,
En nu snel 'Earth is not a cold dead place' luisteren jij!

avatar van MJ_DA_MAN
Die heb ik geruime tijd al eens beluisterd, maar deed me toen niet zoveel, vreemd genoeg.

Relax
Klinkt wel goed dit, maar toch prefereer ik gezang erboven, anders klinkt het zo eenzaam.

Da's dan ook de bedoeling hé de titel van dit album indachtig.

Maarten||
Dit album luistert lekker weg, Catastrophe and the Cure komt mij ergens bekend voor. Kan dit zijn van een Amerikaanse rugbyfilm?

Ik blijf het erg apart vinden om te zien hoeveel hiphop luisteraars regelmatig hun portie rock komen halen op de Post-Rock afdeling. Hier ook weer Volgens 'Garnalenpeller' komt dit omdat jullie de teksten van de meeste rock bands te simpel vinden in vergelijking met de teksten van MC's en dus liever instrumentale rock luisteren. Klopt dit een beetje?

Dn!S schreef:
Ach, dat is gewoon puur omdat ik deze plaat in mijn top 10 heb en iedereen van de hiphopafdeling van de site mijn smaak geweldig vind .