Eurythmics - Savage (1987)

Label: RCA

1. Beethoven (I Love to Listen To) (4:48)
  2. I've Got a Lover (Back in Japan) (4:25)
  3. Do You Want to Break Up? (3:38)
  4. You Have Placed a Chill in My Heart (3:50)
  5. Shame (4:23)
  6. Savage (4:10)
  7. I Need a Man (4:21)
  8. Put the Blame on Me (3:44)
  9. Heaven (3:28)
  10. Wide Eyed Girl (3:29)
  11. I Need You (3:22)
  12. Brand New Day (3:42)
  13. Beethoven [Extended Philharmonic Version] * (4:31)
  14. Shame [Dance Mix] * (5:38)
  15. I Need a Man [Macho Mix ] * (5:55)
  16. I Need You [Live Version] * (3:07)
  17. Come Together * (3:20)
avatar van spoiler
Ik ben geen liefhebber van Eurythmics en heb maar één LP van ze. Deze dus. Heerlijke wat experimentele plaat en lekker afwijkend van de rest van het oeuvre.

avatar van Twinpeaks
Geweldig album , wat ik tot een week geleden als geheel niet kende. De singles wel en die kon ik toendertijd niet op waarde schatten . We waren die jaren daarvoor natuurlijk ook best verwend geweest met puike hitgevoelige liedjes . Op Savage is daar weinig van terug te vinden , maar dat is helemaal niet erg . Ook dapper om dit te doen op eigenlijk het hoogtepunt van je roem. Het heeft ze waarschijnlijk wel opgebroken voor een nog grotere status, al is het album wat hier na komt toch ook best sterk. Ik ga hoog inzetten en begin op 4 en halve ster.

avatar van Poeha
Nog nooit echt omgekeken naar dit album, maar net I Need a Man voor het eerst gehoord. Gewoonweg een van hun meest prikkelende tracks. Ja nu moet ik dit album dan toch gaan beluisteren. Dat moet!

avatar van TEQUILA SUNRISE
In 1987 stapte ik over van vinyl naar CD en deze plaat was een van de eerste albums die ik niet meer op vinyl kocht. Opener Beethoven heeft me nooit veel gedaan, maar dit is net als voorganger Revenge een fijne popplaat. Shame, Savage, I Need A Man & Put The Blame On Me vind ik de sterkste tracks.

avatar van okaysjon
Groot liefhebber van dit Britse duo en vanaf dat dit uitkwam in 1987 steeg dit al zijn voorgangers voorbij.
Beethoven zet je in het begin op een verkeerd been en je denkt van huh, maar na een paar keer luisteren is dit zo'n sterke opener.
I Need A Man is een classic en Savage daar wordt ik stil van.
Voor mij absoluut HET album van Eurythmics.
In 2000 voor het laatst live gezien want daarna namen ze een nog altijd voortdurende pauze maar damn wat blijf ik dat jammer vinden.