Back to the 80's: The Long Versions (2002)

Alternatieve titel: De Hits Uit de Jaren '80

Label: Sony

1. Queen - Who Wants to Live Forever (5:13)
  2. Falco - Jeanny (Part 1) (5:10)
  3. Meat Loaf - Paradise by the Dashboard Light (8:22)
  4. Prince & The Revolution - Purple Rain (8:38)
  5. Simple Minds - Belfast Child (6:38)
  6. Bonnie Tyler - Total Eclipse of the Heart (6:56)
  7. Orchestral Manoeuvres in the Dark - Joan of Arc / Joan of Arc (Maid of Orleans) (7:41)
  8. Europe - The Final Countdown (5:08)
  9. Yes - Owner of a Lonely Heart (7:22)
  10. Pat Benatar - Love Is a Battlefield (6:27)
  11. Billy Joel - Goodnight Saigon (6:58)
  12. Cock Robin - The Promise You Made (6:33)
  13. Talk Talk - Such a Shame (6:22)
  14. New Order - Blue Monday (6:22)
  15. Visage - Fade to Grey (6:40)
  16. Paul Young - Come Back and Stay (7:54)
  17. Sniff 'n' the Tears - Driver's Seat (5:55)
  18. Sinead O'Connor - Troy (6:22)
  19. Bronski Beat - Smalltown Boy (8:55)
  20. Vangelis - Chariots of Fire (20:39)
  21. Cyndi Lauper - Girls Just Want to Have Fun (6:02)
  22. Yazoo - Don't Go (8:24)
  23. Duran Duran - Wild Boys (7:58)
  24. Mr. Mister - Broken Wings (5:35)
  25. Dan Hartman - Vertigo / Relight My Fire (9:41)
  26. Bangles - Walk Like an Egyptian (5:47)
  27. Frankie Goes to Hollywood - Two Tribes (7:52)
  28. Godley & Creme - An Englishman in New York (5:48)
  29. Fiction Factory - (Feels Like) Heaven (5:51)
  30. Art of Noise - Moments in Love (10:15)
  31. Alphaville - Sounds Like a Melody (7:41)
  32. Terence Trent D'Arby - Wishing Well (6:13)
  33. Time Bandits - I'm Specialized in You (6:01)
  34. Kate Bush - Cloudbusting (5:09)
  35. Propaganda - P: Machinery (9:22)
  36. Wham! - Freedom (7:06)
  37. a-ha - The Sun Always Shines on TV (8:27)
  38. King - Love & Pride (5:28)
  39. Tears for Fears - Sowing the Seeds of Love (6:16)
  40. Spandau Ballet - Through the Barricades (7:05)
  41. The Alan Parsons Project - Sirius / Eye in the Sky (6:28)
avatar van musicfriek
Redelijke compilatie, sterk afgewisseld met goede en minder goede popsongs uit de Jaren 80. Niet van alle nummers zijn er de 12 inch-uitvoeringen van te vinden, er staan ook gewone singles tussen omdat die gewoon vrij lang duren. Noemen ze het gelijk maar The Long Versions

Maar eerlijk is eerlijk, er staan ook een paar fantastische lange versies tussen. Wat te denken van de bijna 10 minuten durende versie van Dan Hartman? Heerlijke lange intro!

Verder vind ik de versies van Propaganda, Talk Talk, Cock Robin, A-ha en Art of Noise absoluut 80's klassiekers

Met een geweldige Knock Out op komst, ga ik deze alvast klaarleggen (En ik kan deze dansende madam gewoon niet onderdrukken nu.... nou, komt ze: )

EVANSHEWSON
Ik kan musicfriek echt bijtreden hier.

Mijn favorieten zijn; Falco, Yes, OMD, Talk Talk, Visage, Bronski Beat, Yazoo en Time Bandits.

Ik vind deze compilatie echt wel **** waard!

avatar van Youri
Leuk overzicht van de jaren 80. Toppers zijn Queen, Falco, Yes, Yazoo, Billy Joel, Propaganda(wat een mooie mix) Kate Bush, Mr. Mister en Fiction Factory, nummers die nooit vergeten.

Die van de time bandits vind ik niks, duurt te lang maar dat is mijn mening. Frankie Goes To Hollywood vind ik deze long version matig, de versie op hun album welcome to the plesuredome is mooier en indrukwekkend met deels een toespraak van Ronald reagen. Helaas geen Relax want de 12 ins daarvan was ook erg mooi.

Orchestral Manoeuvres in the Dark - Joan of Arc (Maid of Orleans) zijn twee verschillende nummers en m.i. geen long version evenals Dan Hartman - Vertigo / Relight My Fire. Een gemiste kans want ik heb op een krakerige 12ins de relight my fire versie in lange uitvoering staan en die begint niet mer vertigo, duurt ook 7 minuten.

avatar van VanDeGriend
Behoorlijke verzameling, behoorlijk jeugdsentiment en, tot mijn verbazing, kennelijk een collector's intem gezien prijzen op de diverse sites.

avatar van musicfriek
Nou, dan zal ik er maar extra voorzichtig mee zijn

Dat wist ik ook niet, en ik heb deel 1,2 en 3.

avatar van musicfriek
Van The Long Versions 3 delen? Naar mijn weten bestaan er maar 2. Zie deel 3 ook niet op discogs. (Op google vind ik ook geen deel 3).

Jazeker; maar deel 3 heet The Long Versions Live, en is inderdaad uit dezelfde serie.

avatar van royh
Even voor de duidelijkheid: er bestaat dus geen deel 3. Je hebt: Back to the 80's (3 delen), Back to the 80's - the long versions (2 delen) en Back to the 80's - Long versions live.

Mooie box met o.a. de polish mix van Propaganda's P:Machinery en een hele mooie extended van Owner of a lonely heart van Yes: laatstgenoemde versie is bij mijn weten pas de eerste keer op cd uitgebracht en wijkt af van de mixen die op de geremasterde versie van 90125 zijn te vinden.

Jeanny van Falco is hierop ingekort tot 5:10 (onbegrijpelijk), terwijl de single 5:50 duurt. De echte 12 inch versie van Jeanny duurt 8:50. Die was hier beter op zijn plaats geweest. Verder is Blue Monday van New Order ook met een minuut ingekort, want deze duurt eigenljk 7:30 minuut. Relight my fire van Dan Hartman: er bestaat een nog langere versie van bijna 12 minuten en die is dan weer te vinden op Grand 12 inches deel 2, samengesteld door Ben Liebrand.

Conclusie: een mooie box, maar voor het inkorten van sommige versies en het niet goed op deze box passende Chariots of fire van Vangelis (veel te lang en mijns inziens niet goed bij de andere nummers passend) en de niet zo sterke versie van Maid of Orleans-OMD toch een puntje eraf: 4 sterren.

Er bestaat dus wel een deel 3; dat is juist die live cd.
Voor de duidelijkheid; die heb ik zelf.

avatar van musicfriek
Voeg hem toe dan! Eerst zien en dan geloven

Ik kan hem dus nergens vinden, maar zal er weer eens naar op zoek gaan.

avatar van royh
deric raven schreef:
Ik kan hem dus nergens vinden, maar zal er weer eens naar op zoek gaan.

Ik heb zojuist de tracklisting toegevoegd inclusief afbeelding. Met een beetje geluk staat hij binnenkort op de site.

Prima!!

In de jaren 80 had je een vreemd fenomeen.
Terwijl men nu juist zoveel muziek in een korte tijd wilde horen, kon het toen niet lang genoeg duren.
Veel artiesten brachten remixen uit van hun singles.
Van Depeche Mode waren vaak verschillende versies te koop.
Ook artiesten als New Order, Frankie Goes To Hollywood en Duran Duran besteden de nodige tijd aan dit product.
The Reflex was zelfs een geslaagde bewerking van een mindere albumtrack.
Kon je als artiest zelf je creativiteit niet kwijt, dan had je altijd nog iemand als Ben Liebrand.
Die stond bekend om het leveren van hoge kwaliteit.
Helaas werd er ook regelmatig wat gekunsteld plakwerk op de markt gebracht.
Gewoon het succesnummer met daar aan een los instrumentaal stukje.
Uitbuiten van het kortstondige succes.
Vanwege mijn beperkte budget had ik vaak de keuze uit drie singles of een maxi.
Dan maar met een cassettebandje naar de oudere buurjongen.
Al was zijn smaak wel niet hemelsbreed.
Verder dan Madonna en Wham kwam het veelal niet.
Dit is dus echt jeugdsentiment.
Al ben ik niet helemaal tevreden over het aanbod.
Er staan teveel originele nummers op die vanwege hun lengte dit album gehaald hebben.
Geen toevoegende waarde. Vooral bij het eerste gedeelte is dit het geval.
Het ontbreken van artiesten als Depeche Mode, Madonna en Human League is een te groot gemis.
Zo ook de remix van Frankie Goes To Hollywood (Relax) met die van Propaganda (P-Machinery).

TheArtfulDodger
Helemaal geen verkeerde verzamelaar, integendeel, geeft een goed beeld van de jaren tachtig, hoewel er bij dit soort compilatie-cd's altijd weer artiesten schitteren door afwezigheid: Michael Jackson, Madonna, Tina Turner, The Cure, U2...

Such A Shame, Don't Go, Smalltown Boy, Love Is A Battlefield, Jeanny, Wild Boys, Who Wants To Live Forever, Owner Of A Lonely Heart, Troy, Cloudbusting... (wat een mooie titels eigenlijk)

De remix van A-Ha's The Sun Always Shines On TV vind ik werkelijk schitterend!

avatar van teus
Mooi 80's overzicht ,en ditmaal geen verkorte single uitvoeringen
De syntpopinvloeden uit die tijd zijn voldoende aanwezig,dat typeert de 80's natuurlijk
Vooral op dit album bv. Visage ,O.M.D en Yazoo enz.hebben de toetsen de overhand
Vind dit een mooi album vooral door de lange complete tracks
Alleen Purple Rain skip ik, (altijd al een vervelend nr gevonden)
Mijn mooiste...Who Wants To Live Forever / Joan Of Arc / Promise You Made / Such A Shame/ Drivers Seat /Troy / Broken Wings....pfff en nog vele andere

avatar van gaucho
De volle mep zou ik hier niet graag voor betalen, maar ik heb deze gisteren voor 4 euri (4x1, jawel, zo rekenen ze daar) meegenomen uit de kringloop. In uitstekende staat nog wel.
Niet perfect, zoals anderen om allerlei geldige redenen al aangeven, maar veel van deze maxi's vind je niet zo gek vaak terug op verzamelaars, dus dat maakt deze aanschaf zonder meer de moeite waard.

Prijsnummers (want lastig te vinden): de afwijkende mix van Owner of a lonely heart, die ik in deze versie nog niet eerder ben tegengekomen, en de ECHTE 12 inch mix van Love is a battlefield. In 999 van de 1000 keer dat die op een verzamelaar staat, gaat het om de albumversie van 5-en-een-halve minuut. Deze boxset bevat de echte 12 inch uitvoering, gelardeerd met allerlei extra effecten en geluidjes.

Jammer dan weer van Prince, Bonnie Tyler, Meat Loaf, Europe, Simple Minds, Mr. Mister en zo nog een paar, die je tot vervelens toe tegenkomt op 80's compilaties - en vaak ook nog in deze versies. Daar hadden ze best andere, meer gezochte 12 inches voor mogen gebruiken.

avatar van Jester
Veel bekend werk uit de jaren '80, niet alles even de moeite waard, maar dat is logisch bij een verzamelaar. Ik kwam hem vandaag tegen bij de 2e hands CD zaak (al ziet ie er nog helemaal nieuw uit) voor 5 euro, dus dan is die keuze snel gemaakt.