Iron Maiden - Powerslave (1984)

Label: EMI

1. Aces High (4:29)
  2. 2 Minutes to Midnight (6:00)
  3. Losfer Words (Big 'Orra) (4:13)
  4. Flash of the Blade (4:02)
  5. The Duellists (6:07)
  6. Back in the Village (5:20)
  7. Powerslave (6:48)
  8. Rime of the Ancient Mariner (13:36)
  9. Rainbow's Gold * (4:57)
  10. Mission from 'Arry * (6:42)
  11. King of Twilight * (4:53)
  12. The Number of the Beast [Live] * (4:57)
avatar van The Goss
Stuk voor stuk geweldige nummers, met als uitschieter Rime of the ancient mariner! 5* en nog een * erbij voor de hoes.

avatar van HammerHead
Ik ben niet zo'n uitgesproken Iron Maiden fan, maar dit is toch een geweldige plaat. Samen met 7th... hun beste album. 4*!

avatar van HammerHead
Eigenlijk kan ik er ook wel 4,5 voor geven.

slaemperayreon
Zeker een van de beste! Vooral met die riffs van '2 Minutes to Midnight'en 'Powerslave'.

ook een machtig album mijn zoon van 12 vind dit album ook goed

avatar van Eddie
Om een of andere reden heb ik deze plaat altijd wat minder gevonden als hun twee voorgangers, het blijft een geweldige plaat maar zeker niet hun beste. 4*

avatar van Epitaph
Klassieker _o_

avatar van Eddie
In tegenstelling tot Queensryche zijn we het hier met elkaar eens.

Toch een ontdekking voor me, Iron Maiden. Ik zit in een rare fase wellicht. Dit album is zo krachtig met 'Rime of the ancient mariner' als hoogtepunt. Ik las op een site de achtergrond van dit nummer, duister ... Het enige wat ik mis bij hen is eens een rustig nummer of een ballad. Zou een leuke afwisseling zijn.

avatar van Eddie
Het is mooi dat er weer iemand o Mum het Licht gezien heefd, Rime... is inderdaad een van de beste Maiden Nummers, check eens de live after death versie (video) die is helemaal geweldig.

Het is een goede plaat. de eerste 2 en de laatste 2 klinken goed. maar ertussen in zitten nogal middelmatige nummers. ( hoewel big orra ook goed is )

avatar van HammerHead
Er staat slechts 1 minder nummer op deze plaat en dat is Back in the Village, de overige tracks zijn gewoonweg subliem. Niet voor niets het beste album van Maiden.

Ik vind back in the village opzich beter dan flash of the blade. En dat is niet eens een slecht nummer

Ik geef 4,5*

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
dream555 schreef:

Op Fear of the dark staan wel enkele 'ballads'. Wordt het in hun geval niet beter van vind ik... Hmm, Infinite dreams (Seventh son) verdient dat predicaat trouwens ook wel en dat vind ik wel een topnummer!

On topic: Powerslave. Het laatste album pre-keyboardalbum van Iron maiden en (niettemin?) een van hun progressiefste. Fijne en lange instrumentale partijen. Tamelijk behapbare melodieën. Pretentieus maar niet over the top. Mijn favoriete nummers: Losfer words (big orra) en het titelnummer. 4*

avatar van Jord
Grappig hoe je soms songteksten iedere keer weer verkeerd hoort. Zo ook in The Rime of the Ancient Mariner:

"the ship sails on, throught the fuckin' ice.....", terwijl
Bruce toch echt zingt "...through the fog and ice..."

miloz
Aces high en 2 minutes to midnight zijn absoluut de uitschieters van deze plaat.

avatar van Eddie
Je vergeet de titelsong en Rime..., ach fuck nu er zo naar aan het kijken ben staan er alleen maar toppers op deze plaat, toch maar 5* geven. Eerder vond ik dit altijd een van de mindere maiden platen vanmiddag nog eens opgezet en ik moet mijn mening herzien het is wel degelijk een beresterk album.

avatar van vogelaar
Een van mijn favo's van Maiden

avatar van Epitaph
Van wie is die stem tijdens Rime...,vind 'm erg lijken op die van Antony Hopkins,of verbeeld ik me dat.

avatar van tomthumb
Was het niet een van die producers? Je had Martin Birch en nog zo'n gast. Maar 't heeft inderdaad een Hanibal gehalte.

de hoes is ook een klassiekertje

Dit vind ik toch wel een geweldig album hoor ik luister hem geregeld op nummer 6 na zijn echt alle platen gaaf!

Weet je wat ik altijd zo leuk vind?

Dat die jonge beginnende gitaristjes van een jaar of twintig in de oefenruimtes voordat ze beginnen met de repetitie altijd met de gitaarpartijen van IM zitten te klooien.

Flash of the Blade kennen ze allemaal en Run to the Hills hebben ze ook allemaal onder de knie.

Schitterend toch!

avatar van C. botulinum
Persoonlijk vind ik dit een van de beste Maiden-platen. Op de meeste albums heb ik vaak nog wel een of twee nrs waarvan ik denk: die doet me niet zoveel. Bij dit album heb ik dat niet, stuk voor stuk goede nrs, vooral Aces High, Two Minutes..., Powerslave en natuurlijk Rime... Misschien een ideetje voor docenten Engels om te draaien tijdens literatuurles??? Hahaha!

Toen ik dit album voor het eerst beluisterde, zat ik echt m'n mond open. Gewoon perfect. De zang van Bruce Dickinson en de gitaren passen gewoon perfect bij elkaar, ze zijn voor elkaar gemaakt. Dit meesterwerk is een 5* en een plaatsje in m'n top tien meer dan waard.

avatar van Eddie
Toevallig heb ik deze de afgelopen week ook weer eens gedraaid, voor het eerst in een jaar denk en inderdaad wat is het toch een geniale plaat, vooral het instrumentale Losfer Words is echt geweldig. Jammerr dat ze daar nooit teksten voor hebben geschreven.

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Nou, toevallig heb ik hem ook vrij onlangs weer gedraaid, als soundtrack bij het in elkaar timmeren van een cd-kastje . Ik geloof dat ik 4½* een nog adequatere score vind. Rime of the ancient mariner maakt al hun pogingen tot 'epic-writing' in de jaren '90 wel overbodig...

avatar van Eddie
Rime of the Ancient mariner is indderdaad een parel van Jewelste, ik vind het bijzonder jammer dat ze dit nummer live alleen tijdens de "World Slavery Tour"gespeeld hebben. Ik offer graag Run To the Hills, Running Free en 2 minutes to midnight op om deze weer eens in de set op te nemen.

avatar van C. botulinum
Ze mogen ook gewoon een langere show geven van mij