Take That - Beautiful World (2006)

Label: Polydor

1. Reach Out (4:16)
  2. Patience (3:22)
  3. Beautiful World (4:25)
  4. Hold On (3:56)
  5. Like I Never Loved You at All (3:45)
  6. Shine (3:32)
  7. I'd Wait for Life (4:34)
  8. Aint No Sense in Love (3:51)
  9. What You Believe In (4:33)
  10. Mancunian Way (3:48)
  11. Wooden Boat (7:48)
  12. Butterfly * (3:42)
  13. 6 in the Morning Fool * (3:36)
  14. Beautiful Morning * (3:37)
  15. We All Fall Down * (3:47)
  16. Rule the World * (4:58)
avatar van Azzurro
Kvind deze cd echt goed. Patience vind ik een heerlijk nummer en de rest is zeker niet minder...

avatar van Justinx
Ze zijn net zo glad gebleven als zoveel jaar geleden. Ik heb nog een poging gedaan deze deze nieuwe plaat aandachtig te beluisteren, maar ik bleef al haken na het vijfde nummer. Erg jammer, had toch stiekem wat beter verwacht...

avatar van Azzurro
nummers als "Mancunian Way" en "What you believe in" zijn toch de moeite waard hoor!

avatar van Justinx
Hmmm, ik geloof niet meer zo in deze band. Take That heeft haar beste jaartjes wel gehad. Ik ben meer van het A-ha/Duran Duran-kamp

avatar van bonothecat
Justinx schreef:

Hebben ze dan "beste jaartjes" gehad

* Houdt wijselijk zijn mond *

avatar van Azzurro
Back for Good is toch een klassieker?

avatar van musicfriek
Azzurro schreef:
Back for Good is toch een klassieker?

Ja, een teiltjesklassieker

Ik las trouwens dat ze het absoluut niet voor het geld doen, ze kunnen allang gaan rentenieren, genoeg verdiend in de periode dat ze populair waren. Ze kunnen nu zelf doen en laten wat ze willen, niet meer onder de druk van een platenmaatschappij. Enfin, boeiend....

ik vindt het niet mooi

dat is mijn menig
Geef mij maar Robbie Williams er bij klinkt
veel en veel mooier !

avatar van gemaster
Had Mark Owen niet een fantastische popsingle een paar jaartjes terug?

avatar van titan
titan (crew)
Ja, four minute warning heet dat nummer.

titan schreef:
Ja, four minute warning heet dat nummer.

Ik vond Child ook wel mooi. Mierzoet, maar het had wel wat. Ook een leuke winterse clip.

avatar van Azzurro
Child is een echt kippevelnummer, net zoals Forever Love van Gary Barlow, vind ik ook een heerlijk nummer

avatar van starbright boy
herman schreef:

Ja, eens. Ik was in eerste instantie het meest gecharmeerd van Mark Owens sololiedjes. Had ik wel een klein zwakje voor. Die van Barlow vond ik niks.

Ik vind Patience een erg mooi nummer! Hun andere nummers ken ik nauwelijks, ook niet hun oude nummers (toen ze doorbraken was ik namelijk 2 jaartjes ), maar ik ben nu wel een beetje benieuwd geworden..

avatar van FunkStar
Vroeger, in de jaren 90 vond ik de muziek van Take That erg lekker! Maar als ik dit album hoor doet me dat helemaal niet meer terug denken aan die tijd.
Alleen de single 'Patience' is van hetzelfde niveau als 'Back For Good'.

avatar van Discoverme
(Sentimento.nl) - Hallo meisjes van toen, zijn jullie er nog?! Take That is namelijk weer terug. Meteen worden al die vooroordelen ook maar weer uit de kast gehaald, want niemand lijkt deze terugkeer serieus te nemen Terecht? Neuh, niet echt. Het album is namelijk echt niet slecht voor de oren.

Eerste single ‘Patience’ is eigenlijk wel meteen de uitschieter, op een album van vooral allemaal-hetzelfde. Britpop luistert gelukkig over het algemeen aardig weg, dus dat het veel van hetzelfde is is daarom minder erg. Dit maakt het album redelijk: niet goed, niet slecht.

Ondanks dat ze ouder zijn geworden, merken we in hun zang helaas geen vooruitgang. Je zou verwachten dat ze ook hierin rijper waren geworden, maar niets is minder waar. En dat is jammer. Je merkt dat ze elkaar nog steeds nodig hebben om de zang compleet te maken. Als individuele zijn het namelijk niet zulke sterke zangers, met uitzondering van Gary Barlow. Gelukkig neemt hij nog wat muzikale zaken voor zijn rekening op dit album.

De marketingwaarde van Take That blijft nog steeds goed door hun ‘looks’ en dat beetje muzikaliteit is mooi meegenomen. Een gemiddeld album, dus een gemiddelde stem...

(Discoverme voor Sentimento.nl)

avatar van FunkyMonk
Take that, jesus, leven die mannen nog? Mijn zuster was hier destijds fan van (toen ik nog een snotter was)

avatar van Ericos
'Patience' vind ik een prachtig nummer. Ik smelt echt weg als je die op zet.. Prachtige tekst ook!!

De 2e single 'Shine' vind ik ook wel leuk klinken. Nog wel een beetje aan wennen, omdat het heel wat anders is dan 'Patience'.

Ik vind dit echt een super album. Echt welk lied is gewoon prachtig. Ik weet er verder niet veel over te zeggen eigenlijk.

avatar van Ericos
Ik heb de rest van de nummers nu allemaal gehoord en ik vind het best leuk klinken allemaal bij elkaar!
Voor mij 3,5 * waard.

avatar van Gretz
Lekker zuivere pop. Het imago dat deze band heeft is voor mij geen reden om er niet af ten toe naar te luisteren. Ik zou zelfs durven zeggen dat het beter dan voorheen is. Inhet oudere werk kan ik maar een aantal mooie nummers ontdekken, maar deze cd is meer dan een paar goede singles. 3,5*

avatar van Azzurro
Hoe meer ik de cd beluister, hoe beter ik em vind... Hopelijk komen ze binnenkort ook eens naar België...

avatar van hankster
Ben nooit weg geweest van al die boy-en girlbands, maar ik moet toegeven dat Take That toch wel een van de betere in z'n soort was.

Ik was dan ook verbaasd toen ik Shine voor de eerste keer hoorde toen de heren bij Ivo Niehe te gast waren aan het begin van dit jaar. Ik moest toen toch wel toegeven dat ik het een ontzettend lekker nummer vond. Toen snel deze CD in de download gezet, omdat ik toch wel benieuwd was naar de rest van het album. Maar de andere nummers vielen mij toch wel behoorlijk tegen. Want hoewel het een goed geproduceerd album is, en het vele malen volwassener klinkt dan wat ze tot dusver hebben gemaakt vond ik het toch nog steeds te kwijlerig naar mijn smaak.

Maargoed, ik blijf Shine een ontzettend lekker nummer vinden, en ook een nummer als Wooden Boat en Reach Out kan ik best wel waarderen. Maar voor de rest is dit niet echt mijn stijl.
Ik heb wel bewondering voor hoe succesvol de comeback van de heren is ondanks dat Robbie Williams er niets mee te maken wilde hebben.

avatar van nevyn
0,5
Ranzig.

Hoe zoet kun je je popalbumpje maken. Vreselijke teksten die we nog nooit eerder ooit gehoord hebben, gezongen door een stel geforceerd hoge stemmen. Kwijlerig inderdaad, en de uithalen zijn zo hoog, zo zoet dat het glazuur je spontaan van de tanden springt.

Jongens, jullie hadden beter gewoon kunnen blijven zitten. En alsjeblieft, ga die studio niet weer in. Zo wel, doe eens wat orgineels, ofzo.

Ik vind shine en patience helemaal niet boyband achtig, gewoon leuke nummertjes

avatar van james_cameron
Mooi nieuw nummer van de band op de soundtrack van Stardust: Rule The World. Staat helaas niet op dit album.

avatar van Tijn79
Leuke comeback plaat, dankzij m'n vriendin krijg ik Reach Out niet uit m'n kop hahahaha
Ik ben 1 november 'meegesleurd' naar de Ahoy en ik moet eerlijk toegevn dat het een stikgoeie show was ondanks dat het niet echt mijn smaak muziek is

Super Comeback cd, ben er super blij mee dat ze terug zijn Was vroeger al een grote fan van ze en ben het nog steeds. Alleen jammer dat deze cd hier op de site niet bijgewerkt is met de bonustracks, zoals Rule the world, heerlijk nr.

Even de bezem er doorheen gehaald.