Blockhead - Music by Cavelight (2004)

Label: Ninja Tune

18. Maintenance *
  19. 11:35 *
  20. Babies with Guns *
avatar van The Scientist
Wat een bak jazz-samples kom je toch tegen op deze plaat, bekende en niet-bekende, maar allemaal mooi.

In Sunday Seance lijkt het zich herhalende stukje (ook in de intro) wel heel verdacht veel op het begin van Part I van Keith Jarrett's Koln Concert... ik weet niet of dit aan mij ligt, maar ik kom er niet meer mee uit mijn hoofd

/EDIT:
heb nu Jarrett er even bij gepakt.. en dat is echt geen toeval, op ongeveer 8 seconden in part 1.. is echt exact hetzelfde

en het nummer erna doet ook wel heeeeeeel jazz-achtig aan, rond de 1,5 minuut iig

en van Triptych part 3 weet ik 90% zeker dat het van Mingus is (weet alleen zo niet welk nummer)... hij weet wel waar ie het vandaan moet halen deze jongen

En Breath and Start heeft ook een ECM-achtig geluid op die jazz-sample (piano, trompet en vibrafoon) (en vanaf 2 minuut 10 ofzo wel een echte mingus-piano-sound)

En het een na laatste nummer zou wel eens heel goed van Coil - Are You Shivering? kunnen komen

.. maar wel echt een heel erg goed album

avatar van Timmie
Album. Elke track. Geniaal.

Ik heb dit album nu ongeveer 4x beluisterd. Ik vind het geniaal. Er zit geen een slechte track tussen. Er staat alleen maar goede tracks op de plaat!

Breath and Start. Breath start, Breath start. Piano's alles.

Verder vind ik alleen de stem op "triptych Pt. 1" vervelend, ik vraag me ook al lang af hoe ze zo'n stem maken en waarom zoveel producers die gebruiken (je hoort het ook heel vaak bij Cunninlynguists). Eigelijk zijn de tracks heel simpel. Neem nou "A Better Place" beluister die maar eens goed!

Ik houd ervan om te typen wat in me opkomt.
Road Rage Breakdown . Precies goed op elkaar afgestemd!

Ik ben me de laatste tijd aan het verdiepen in de "Instrumentale Hip-Hop" en dit is weer zo'n hoogstandje!

4,5* Breath, Start!

avatar van Niek
Ik vind zelfs Endtroducing.. vrij saai dus de kans dat ik hier enthousiast van zou worden is daarmee al wat klein. Toch werd ik blij verrast door de frisse start. Dit niveau wordt echter niet volgehouden. Een nummer als Road Rage Breakdown is op zich relaxte instrumentatie (trage beats zijn al snel relax) maar als luistermuziek echt te saai. Leuk in een barretje als je druk aan het kletsen bent, maar muziek is voor die setting sowieso al snel ok. Een voldoende lijkt me genoeg voor dit sympathieke plaatje.