Ram Trilogy - Molten Beats (1999)

Electronic / Dance

8. Iron Lung (4:33)
  9. Flip the Traps (4:00)
  10. Terminal 2 (7:08)
  11. Mind Overload (5:52)
  12. System Error (Y2K) (6:13)
  13. Time Chamber (6:50)
  14. Mindscan (5:45)
  15. Snakebite (5:55)
  16. Evolution (5:53)
  17. Flip the Traps (5:27)
  18. Terminal 2 (5:46)
  19. Both Worlds (7:31)
  20. Mind Overload (5:51)
  21. Iron Lung (5:56)
  22. Gridlock (4:11)
  23. Human Future (4:33)
  24. System Error (Y2K) (6:11)
  25. Chase Scene (7:01)
avatar van orbit
Lekker DnB plaatje, agressief en snel.

clutch
Hele vette drum & bass plaat met een beetje een donker, agressief randje. Vette effecten en basslijnen en beats die zich in een moordend tempo afwisselen. Op CD 1 staan de originele tracks en op CD 2 staan de gemixte tracks. Een must have voor elke DnB fan.

Een klassiekertje!

Samen met inside the machine van Bad Company en Mysterys of Funk van Grooverider volgens mij dé DnB plaat! Toont duidelijk aan dat Andy C, Shimon en Ant Miles echt wel iets van muziek kennen. (Want vele dnb nummers zijn vaak het werk van gasten die wel met een computerprogramma kunnen werken maar eigenlijk niet zo muzikaal zijn.) Dit zijn bijna allemaal schitterend gelaagde tracks, perfect geproducet, en vette killers voor op de dansvloer. En Andy C toont bovendie op cd 2 waarom hij gewoon de beste Dnb Dj is. Persoonlijke favorieten: Sankebite, IronLung en Both Worlds. Vét!

avatar van FunkStarr
Ben het met de mensen hier eens dit is een must have voor iedere drum&bass liefhebber ik denk wel 1 van de beste albums in dit genre. Mijn favorietjes zijn Iron Lung, Evolution en Gridlock.

tuktak
geniaal album, ooit een hele dag voor lopen reizen naar de andere kant van nederland en terug om deze 2e hands op vinyl te bemachtigen. maar de blijheid toen ik hem in mijn handen had, maakte alles goed.

avatar van orbit
Uiterst snelle en agressieve DnB, maar wel prima in elkaar gezet. Nu wat over de datum, zoals zoveel DnB..

Beste drum & bass album allertijden. Dit is een behoorlijk statement, maar ik heb er toch al een heel aantal gehoord in de loop der jaren en wat ik persoonlijk merk bij een cutting edge genre als drum & bass, waarbij productietechnische vooruitgang vaak op de voorgrond staat en tijdloosheid wat minder, dat heel veel albums na verloop van jaren erg veel sleet gaan vertonen. Zo vind ik albums die ik rond de jaren 2005-2006 luisterde nu gewoonweg dof klinken vergeleken bij de producties van tegenwoordig.

Als een album er dan toch in slaagt om te blijven stralen is het wat mij betreft een tijdloze klassieker en deze schaar ik daar zeker onder (ben het dus niet helemaal eens met orbit hierboven). Het is niet voor niks dat platen van RAM trilogy (en dat geldt in dezelfde mate ook voor generatiegenoten als Ed Rush & Optical en Bad Company) nog regelmatig in hedendaagse mixen te horen zijn, al dan vaak niet dubbel gedropt met recentere platen, maar toch.

Vrijwel elk nummer op deze plaat is raak en hoewel de beats in vergelijking met andere klassieker Wormhole misschien wat minder clean zijn, vind ik deze plaat toch net iets gevarieerder en beter. Met name de hele sci-fi sound en atmosfeer vind ik heerlijk.

Overigens blijf ik het jammer dat op de unmixed CD geen versie van "Both Worlds" staat, toch in mijn ogen één van de betere nummers. En ook kloppen de tracktijden niet.

tuktak
Heb even gezocht, maar Both Worlds is sowieso nooit ergens officieel gereleased volgens mij?

Volgens mij heb je gelijk, gelukkig zwerft de unmixed versie wel rond op internet

avatar van Noere
Hmm kwam tijdens mijn middelbareschooltijd met regelmaat voorbij op de mp3 speler deze.. Eigenlijk pas recent de cd eens aangeschaft, blijven toch wel heerlijke producties.