Suede - Sci-fi Lullabies (1997)

Rock / Pop
Label: Nude

1. My Insatiable One (2:57)
  2. To the Birds (5:23)
  3. Where the Pigs Don't Fly (5:33)
  4. He's Dead (5:13)
  5. The Big Time (4:28)
  6. High Rising (5:49)
  7. The Living Dead (2:48)
  8. My Dark Star (4:26)
  9. Killing of a Flash Boy (4:07)
  10. Whipsnade (4:22)
  11. Modern Boys (4:08)
  12. Together (4:29)
  13. Bentswood Boys (3:15)
  14. Europe Is Our Playground (5:36)
  15. Every Monday Morning Comes (4:28)
  16. Have You Ever Been This Low? (3:52)
  17. Another No One (3:56)
  18. Young Men (4:35)
  19. The Sound of the Streets (4:59)
  20. Money (4:04)
  21. W.S.D. (5:46)
  22. This Time (5:46)
  23. Jumble Sale Mums (4:15)
  24. These Are the Sad Songs (6:20)
  25. Sadie (5:24)
  26. Graffiti Women (4:51)
  27. Duchess (3:55)
avatar van titan
titan (crew)
Als je zulke kwalitatief hoogstaande B-kantjes weet te maken ben je echt een hele grote. 4,5*

avatar van starbright boy
Klopt, met name My Insatiable One is een juweel.

Zo is dat !

avatar van steven
wat een pareltjes op dit album , ongeloofelijk blijft beter overeind als bijv. "coming up", en kan zich meten met hoogtepunt "dog man star".

avatar van LittleBox

avatar van VanDeGriend
Vloek ik erg als ik deze dubbelaar gewoon beter vind dan Dog Man Star?

nee hoor. vind ze zelf even goed

Vloek ik erg als ik deze dubbelaar gewoon beter vind dan Dog Man Star?

nope, want dat vind ik ook

Vloek ik erg als ik deze dubbelaar gewoon beter vind dan Dog Man Star?

Een klein beetje dan (in de nette trant van "potjandosie" ofzo ).

avatar van mic
mic
Vind dit de beste Suede CD...Stay Together (lange versie) had er ook wel opgemogen.
'Europe is our playground', 'High Rising', 'My Dark Star'...allemaal prachtig.

Lost Highway
2u 4min 45 sec Suede. Daar hoeft geen commentaar bij, gewoon genieten (behalve mss het feit dat de intro van het nr 'Money' verdacht veel op de intro van XTC's Making plans for Nigel lijkt)

avatar van Joy4ever
titan schreef:

Niks aan toe te voegen.

avatar van SirNoodle
prachtige collectie, zoals al gezegd hierboven: dit zijn dan zogezegde 'b-kantjes'...

speciale vermelding voor de prachtige hoes, en voor mijn favoriete tracks 'killing of a flash boy' en 'w.s.d'

avatar van Aladdinsane
Als dit geen verzamelalbum was geweest had ik deze prachtcollectie in mijn top 10 gezet, maar ik vind dat daar alleen reguliere albums in thuis horen.
Overigens onbegrijpelijk dat tracks als High Rising, The living Dead etc. niet op de studioalbums zijn uitgebracht, Brett en de zijnen wist blijkbaar niet hoe goed hun eigen songs waren in vergelijking met andere songs. Aan de andere kant is deze collectie dan ook het bewijs van de klasse van Suede.

avatar van Memphis
Mag je maar drie nummers aangeven als je favoriet. Hier staan echt te veel goede nummers op. Ik hoop ook dat ze van de laatste jaren nog een keer de b-kantjes uitbrengen. Die zullen ook wel geweldig zijn

avatar van starsailor
De eerste 9 nummers zijn legendarisch goed, met name To the Birds, daarna zakt het niveau wat af synchroon met de laatste 3 albums van Suede.
Desondanks op basis van die eerste 9 nummers 4.5*

avatar van thetinderstick
Een van de beste b-sides verzamelaars ooit. Cd-1 is wat mij betreft net zo goed als meesterwerk Dog Man Star. 'My Insatiable One', 'The Big Time', 'High Rising', 'The Living Dead', 'My Dark Star' ,'Killing Of A Flashboy' en 'Europe Is Our Playground' zijn werkelijk fantastisch. Op Cd-2 komen daar 'Another Noone', 'Young Men', 'This Time' en 'Jumble Sale Mums' nog es bij. 5 sterren voor cd-1, 4 sterren voor cd-2.

avatar van johan de witt
thetinderstick schreef:

Helemaal mee eens, ook met de favoriete nummers die je noemt, hoewel ik daar zeker To The Birds nog bij zou willen noemen!

En dankzij jou staat Dog Man Star weer in de top 250!

avatar van thetinderstick
johan de witt schreef:

En dankzij jou staat Dog Man Star weer in de top 250!

Toch nog een goede daad verricht.

avatar van jeroen1904
Grote klasse van Brett Anderson en co..... wat een prachtige dubbelaar is dit toch. Dit kan mee met het beste werk van Suede en overstijgt het op sommige momenten zelfs nog. Europe is our playground blijft voor mij het beste dat ze ooit hebben gemaakt.

avatar van Harribo
Ik ben al jaren een Suede fan en dit album vind ik ver weg het beste.
Het is een album die ik al jaren nog wel eens geregeld pak, zo subliem.

avatar van Harribo
mijn enigste 5 ster die ik naar mijn weten ooit heb weggegeven

stem verhoogd omdat toch een 7,5 uit 10 waard
intussen is deze compilatie van b-sides en rarities meer dan 10 jaar oud maar Suede en hun muziek bewijzen hier dat ze zeer goed met de tijden mee gaan en een van de betere britse indie bands waren van de jaren 90

Harribo schreef:
mijn enigste 5 ster die ik naar mijn weten ooit heb weggegeven

??? - zo te zien heb je een 5 uit 5 gegeven an 5 andere albums terwijl er geen een (behalve deze) in je top 10 staat?

avatar van Omsk
The Living Dead is zo ontzettend emotioneel dat ik het amper kan luisteren. Maar wel prachtig. Voor de rest staan er nog vooral op CD 1 enkele ongewisse pareltjes, te beginnen al met het openingsnummer. In the high life, I've got this feeling, I've got this hor-ri-ble fee-ling. Een prachtig nummer dat van mij net zo goed Dog Man Star had mogen openen.

Together doet niet onder voor singles als We Are The Pigs en Metal Mickey (New Generation is wel nog net een stapje beter) en Modern Boys is ook weer een schitterend b-kantje met een heerlijk rockend einde.

CD 2 heb ik eerlijkgezegd wat minder intensief geluisterd, maar daar ben ik op dit moment verbetering in aan het brengen, en zeker Another No One klinkt goed. Waarschijnlijk gaat dit 4,5* worden.

fastpulseboy
jeroen1904 schreef:

europe is our playground is super! wel vreemd dat ze een iets andere versie hierop hebben gezet dan de originele b-kant! Die moet je maar eens luisteren, m.i. nog beter!

avatar van Brecht
Ik vind CD 1 eigenlijk het beste van Suede, beter dan Dog Man Star zelfs.

Onvoorstelbaar mooi. Mijn grootste muzikale ontdekking sinds tijden. Het is raar dat ik deze band al die tijd over het hoofd heb gezien, al heb ik wel wat van deze band meegekregen: een aantal bekende nummers deden mij wel wat, maar nooit verder uitgediept. Nu dus wel, gelukkig, met dank aan deze site. Ik kan mij moeilijk voorstellen dat de eerste 2 cd’s van ‘Suede’ beter zijn, maar dat is mijn volgende stap: het kopen van deze albums. Mijn eerste aanschaf was trouwens ‘Singles’, goede cd, maar toch beduidend minder dat dit meesterwerk. Een plaats in mijn top 10 waardig.

Schaduwdier schreef:

deze album Sci-fi Lullabies was de b-kantjes album!

TerryA schreef:

deze album Sci-fi Lullabies was de b-kantjes album!

Te gek voor woorden, inderdaad.

avatar van SirNoodle
Schaduwdier schreef:

3 woorden maar: DOG MAN STAR
maar deze sci-fi lullabies is inderdaad ook fantastisch